Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 02

Naudingiausias R.Jokubaitis ir „Barca“ išsigelbėjo prieš bavarus be trenerio

„Barcelona“ (15-8) žaidė su ugnimi, bet išsigelbėjo Eurolygos rungtynėse prieš Miuncheno „Bayern“ (9-14), namuose laimėdama 72:70 (21:14, 13:19, 17:14, 21:23).
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui „Barca“ dar turėjo užtikrintą pranašumą (63:51), bet svečiai pelnė 9 taškus iš eilės ir atkūrė intrigą.

Nikola Mirotičius prasidėjus priešpaskutinei minutei kuriozišku tritaškiu nuo lentos nutolino katalonus iki 70:65, bet Ognjenas Jaramazas smeigė tritaškį, kitoje atakoje išprovokavo pražangą ir sumetęs baudas išlygino rezultatą – 70:70.

„Barcelona“ gretose iniciatyvos ėmėsi Cory Higginsas, likus 22,3 sek. pataikęs sudėtingą dvitaškį ir vėl sugrąžinęs savo komandai persvarą (72:70).

Bavarai paskutinėje atakoje bandė išplėšti pergalę, bet paskutinę sekundę sudėtingas O.Jaramazo metimas iš toli tikslo nepasiekė ir „Barca“ išnešė sveiką kailį.

„Bayern“ Barselonoje vertėsi be vyriausiojo trenerio Andrea Trinchieri, kuris liko Miunchene dėl netekties šeimoje.

Nugalėtojų gretose naudingiausiai rungtyniavo Rokas Jokubaitis. Lietuvis per 19 minučių pelnė 7 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo dvi pražangas ir surinko 16 naudingumo balų.

Jam pastaruoju rodikliu prilygo tik Janas Vesely, kuris šiose rungtynėse aplenkė Kauno „Žalgirio“ legendą Paulių Jankūną pagal visos karjeros metu surinktus naudingumo balus bei pakilo į ketvirtąją vietą.

„Barca“ pergalių skaičiumi bent jau iki rytojaus pavijo Eurolygoje pirmaujančias Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ komandas.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 12, Sertacas Sanli ir Janas Vesely (9 atk. kam.) po 10.

„Bayern“: Nickas Weileris-Babbas 15, Ognjenas Jaramazas 12, Augustine'as Rubitas 10.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas