Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 29

Naują Eurolygos šeimos narį pristatęs J.Bertomeu prabilo apie vos nerealizuotą planą „B“

Eurolyga turi planą B, tačiau jai prie širdies labai limpa ir dabartinis planas A. Naują šeimos narį pristatęs Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu prabilo apie kraštutinį scenarijų, pagal kurį Kauno „Žalgiris“ ir 17 likusių turnyro ekipų galėtų užbaigti 2020–2021 m. sezoną net ir neparankiausiomis COVID-19 protrūkio sąlygomis.

Antradienį į nuotolinę spaudos konferenciją sukvietęs Europos žurnalistus, J.Bertomeu pasidžiaugė dviem progomis.

„Šiandien prasideda sezonas. Po 6 mėnesių be krepšinio mes vėl grįžtame į krepšinio arenas, – anonsuodamas antradienio Europos taurės dvikovas, kalbėjo J.Bertomeu. – Bet taip pat labai džiaugiamės pristatydami naują Eurolygos šeimos narį. Mes čia tam, kad pristatytume „BKT Europe“ – vieną lyderiaujančių pasaulyje agrotechnikos padangų tiekėjų, kurie prisijungs prie mūsų trims artimiausiems sezonams. Tai stipri žinutė, kad sportas grįžo. Kad grįžo verslas. Ir laikas sprendimams pereiti tokius sunkius laikus.“

„BKT Europe“ teikia paslaugas 160 valstybių, taip pat remia Ispanijos, Prancūzijos ir Italijos futbolo lygas. Graikijos žurnalistas Adonis Kalkavouras domėjosi, ar toks stambus rėmėjas prisideda prie lygos planų ateityje išsiplėsti iki 24 komandų ir uždaro turnyro struktūros.

J.Bertomeu pasidžiaugė, kad prie Eurolygos prisijungė globalus partneris, tačiau neigė užkulisiuose sklandantį mitą apie 24 komandų uždarą lygą.

„Niekada nesu kalbėjęs apie 24 komandų uždaros lygos projektą, – tikino J.Bertomeu. – Kalbant apie patį uždaros lygos konceptą, kai kurios komandos palaiko tokią idėją, kai kurios – ne. Vis dar diskutuojame apie tai. Vis tik uždara Eurolyga reikalauja daug susitarimų.“

VIDEO: „urBONUSas“: prognozė „Žalgiriui“, Šaro kantrybė ir Eurolygos sezono įdomybės

Jis patikslino, kad artimiausioje ateityje Eurolyga ketina išlaikyti 18 komandų formatą. Eurolyga norėtų turėti 16 ilgalaikių A licencijų savininkų, o dvi likusias vietas į turnyrą kasmet išdalinti Europos taurės turnyro finalininkams. Pasirodymą šiame turnyre trečiadienį pradeda Panevėžio „Lietkabelis“.

Ieškodama naujų rinkų, kurios į lygą atvestų daugiau stambių partnerių, Eurolyga skelbiasi esanti suinteresuota dairantis į solidžius krepšinio projektus Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, taip pat Didžiojoje Britanijoje.

Prieš Eurolygos sezono startą J.Bertomeu tradiciškai sulaukė klausimų dėl nežinomybės, kurią sėja nesitraukiantis COVID-19 šešėlis. Ispanas žino apie rūpesčius, su kuriais komandos susiduria keliaujant po Europą ir kas savaitę taikantis prie naujų saugumo apribojimų skirtingose valstybėse.

Tačiau J.Bertomeu patikino, kad nuolat bendradarbiauja su privačių skrydžių kompanijomis ir teikia klubams reikalingiausią informaciją apie kelionių scenarijus. O labiausiai džiaugiasi komandų komunikacija su savo šalių vyriausybėmis, kurios padeda chaotišką kelionių tvarką padaryti bent šiek tiek patogesnę.

Vis tik jeigu situacija reikalaus, J.Bertomeu Eurolygos biuro Barselonoje stalčiuje yra parengęs ir planą B.

„Turime planą B, bet mėgstame planą A ir prie jo susitelkiame, – gudriai šyptelėjo J.Bertomeu. – Mūsų planas gan lankstus. Turime galimybę perkelti rungtynes į kitas arenas, pakeisti jų datą. Bendradarbiaujame su klubais dėl šių sunkių klausimų ir turime atsarginius variantus. Stebime apribojimų situaciją kiekvienoje šalyje ir stengiamės, kad sezonas prasidėtų ir deramai baigtųsi. Gali tekti perkelti rungtynes, kartais skirsis ir teisėjų paskyrimas rungtynėms – bus dalykų, prie kurių nesame pratę. Bet tai plano dalis.

Jei situacija tik blogės ir prieis pernykštę stadiją, mes grįšime prie gegužės plano, kai ketinome žaisti burbule. Jau buvome paruošę vietą, viską suderinome dėl saugumo ir sveikatos protokolų. Viskas buvo paruošta, tačiau kai kurie mūsų klubai negalėjo išvykti iš šalies. Tuometėje situacijoje būtume galėję organizuoti turnyrą be 3–4 klubų, bet tai prieštaravo mūsų strategijai.

Planas B yra. Gaila, kad tada turėjome nutraukti sezoną. Tačiau planas B egzistuoja. Jis jau buvo paruoštas gegužę.“

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradeda spalio 1-ąją, išvykos rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“.

VIDEO: Marius Grigonis – apie NBA metodikas Kaune, asmeninius tikslus ir Šaro palikimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas