Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 18

Naują kontraktą D.Itoudžiui įteikęs A.Vatutinas: „Tai sprendimas, orientuotas į ateitį“

Nors po kelių sezono metu įvykusių Maskvos CSKA vyriausiojo trenerio Dimitrio Itoudžio susikirtimų su pagrindine žvaigžde Mike'u Jamesu buvo atsiradusių gandų apie naują vairininką Rusijos superklube, tačiau CSKA išreiškė pasitikėjimą graiku bei įteikė jam naują dvejų metų sutartį.
Dimitris Itoudis ir Andrejus Vatutinas
Dimitris Itoudis ir Andrejus Vatutinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Maskvos CSKA klube 50-metis Dimitris Itoudis darbuojasi nuo 2014-ųjų metų, o per šį laiką iškovojo du Eurolygos titulus, dukart tapo geriausiu šio turnyro treneriu bei penkiskart virš galvos kėlė VTB Vieningosios lygos trofėjų.

Panašu, jog CSKA klubas pasirinko trenerio, o ne Mike'o Jameso pusę, kuris prieš pora mėnesių buvo atribotas nuo komandos, nors dar turi iki 2023-ųjų metų su klubu galiojančią sutartį.

„Mes nuodugniai išanalizavome situaciją ir padarėme išvadą, kad mūsų bendro darbo su Dimitriumi potencialas dar nėra išnaudotas, – sakė Andrejus Vatutinas. – Kartu patekome į šešis Eurolygos finalo ketvertus, iškovojome du Europos titulus ir toliau prie bet kokių sąlygų visuose turnyruose rodome gerus rezultatus. Svarbu pažymėti, kad praėjusią vasarą pasirašėme trejų metų sutartis su pagrindiniais žaidėjais, todėl, manau, teisinga yra Dimitriui suteikti galimybę atlikti reikiamus pakeitimus sudėtyje ir įgyvendinti ilgalaikius klubo tikslus. Pasirašę sutartį, dabar galime užsiimti žaidėjų atrankos darbu. Todėl galime sakyti, kad mūsų sprendimas pratęsti sutartį su treneriu yra labiau orientuotas į ateitį. Gerbiu trenerio darbą ir džiaugiuosi, kad ant komandos atsarginių žaidėjų suolelio turėsime stabilumo. Linkiu Dimitriui ir mums visiems sveikatos bei sėkmės įgyvendinant savo planus.“

Praėjusią vasarą CSKA pasipildė bei ilgalaikes sutartis sudarė su Pirėjo „Olympiakos“ bei Vitorijos „Baskonia“ lyderiais Nikola Milutinovu ir Tornike Šengelija, kontraktus pratęsė su Mike'u Jamesu ir italu Danieliu Hackettu.

Maskvos klubas jau devintą kartą iš eilės prasibrovė į Eurolygos finalo ketvertą, o pusfinalyje D.Itoudžio kariaunos lauks Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai.

VTB Vieningosios lygos pusfinalio etapą CSKA pradėjo pergale 78:73 prieš Sankt Peterburgo „Zenit“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?