Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 26

Naujasis „Žalgirio“ raumenų kalnas: „Tikiuosi, Kaunas bus dėjimų miestas“

Kauno „Žalgirio“ darbuotojams šį sezoną teks tvirčiau prisukti arenos lankus. Kaune nusileidęs įspūdingo sudėjimo amerikietis Joshas Nebo viliasi ne sykį kilti į orą ir triuškinti varžovų gynybą galingais dėjimais.

„Tikiuosi, Kaunas kitą sezoną garsės kaip dėjimų miestas. Būtų tikrai šaunu“, – eurolyga.lt šyptelėjo „Žalgirio“ naujokas.

Garsiausias „Lob City“ istorijoje – Los Andželas, kai „Clippers“ ekipoje Chriso Paulo oro pašto siuntinius ore gaude ir vieną po kito į krepšį grūdo DeAndre Jordanas ir Blake‘as Griffinas.

Praėjusį sezoną tokiomis atakomis „žemė-oras“ kauniečius jau žavėjo prancūzas Joffrey Lauvergne‘as. Šiemet prie jo prisijungs ir ne mažiau šoklus J.Nebo.

VIDEO: Gražiausi J.Nebo praėjusio sezono epizodai

„Taip, tikrai turime panašumų, jei žiūrėsime į mūsų žaidimą pikenrolo situacijose puolime. Galime pastatyti užtvarą, greitai suktis link krepšio ir užbaigti ataką dėjimu, ore sugavę kamuolį. Tačiau turime ir skirtumų. Jaučiu, kad mes vienas kitą tikrai gerai papildysime ir puikiai sutarsime“, – vylėsi naujasis „Žalgirio“ bokštas po krepšiu.

„Ar galime žaisti kartu? Čia jau bus trenerio sprendimas“, – pridūrė J.Nebo.

Tik praėjusį sezoną į Europą atvykęs amerikietis iš karto sužibo Izraelio krepšinio lygoje. Jis pirmavo pagal dėjimus – vidutiniškai net po 3,4 per rungtynes – ir sugriebtus kamuolius – 9,9. Eilato „Hapoel“ ekipoje J.Nebo pelnydavo ir po 13,6 taško, o tokia statistika atkreipė ne tik „Žalgirio“, bet ir kitų – turtingesnių klubų – dėmesį.

„Man svarbiausias kriterijus buvo ne pinigai, o galimybė tobulėti kaip žaidėjui. Norėjau atsidurti tokioje aplinkoje ir komandoje, kurioje galėčiau gerinti savo žaidimą ir dėti tvirtą žingsnį į priekį“, – sprendimą pasirašyti sutartį „1+1“ su Lietuvos čempionais aiškino J.Nebo.

„Kol kas viskas čia tiesiog puiku. Miestas – gražus, maistas – skanus. Ir oras man patinka – nei per karšta, nei per šalta. Pats esu kilęs iš Teksaso, o ten šiuo metu itin karšta. Čia daug geriau“, – juokėsi J.Nebo.

Tvirto sudėjimo amerikietis teigė nebijantis ir lietuviškos žiemos: „Dvejus metus mokiausi Pensilvanijoje. Ten tikrai būdavo šalta. Temperatūra pasiekdavo minusą, tad sniegas manęs nenustebins.“

Didžiausiame Teksaso mieste Hjustone gimęs J.Nebo nekantrauja susižaisti ir su skambiausiu „Žalgirio“ pirkiniu Emmanueliu Mudiay. „Jis, kaip ir aš, esame iš Teksaso. Žinoma, daug apie jį girdėjau, bet mūsų keliai kol kas prasilenkdavo. Kol susitikome Kaune“, – šyptelėjo J.Nebo.

Skirtingai, nei garsusis „Žalgirio“ naujokas – antras aukščiausias visų laikų NBA šaukimas Kauno komandoje (E.Mudiay buvo 7-asis Denverio „Nuggets“ pasirinkimas 2015 metais, – past.), J.Nebo savo pavardės NBA naujokų biržoje neišgirdo. Bet svajonės praverti stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris neatsisakė.

„Žinoma, manau, kiekvienas krepšininkas svajoja žaisti NBA. Aš – ne išimtis, bet šiuo metu negalvoju taip toli į ateitį. Man svarbiausia – kita diena, kita treniruotė. Dabar esu čia, „Žalgiryje“, ir man svarbiausia, kad sektųsi ir komandai, ir man pačiam, kaip žaidėjui“, – teigė amerikietis.

„Man rūpi ne statistika, man svarbiausia – laimėti kuo daugiau rungtynių. Esu tokios nuomonės, kad laiminčioje komandoje visiems būna gerai ir individualiai, bet kai komanda pralaimi – tada kenčia visi. Todėl mano tikslas – padaryti viską, ką galiu, kad komanda laimėtų kuo daugiau rungtynių“, – savo požiūrį į krepšinį dėstė „Žalgirio“ naujokas.

Įspūdingų fizinių duomenų aukštaūgis apie savo vaidmenį komandoje jau ne sykį kalbėjo ir su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu. Amerikiečiui patiko tai, ką jis išgirdo iš austro lūpų.

„Treneris nori, kad žaisčiau agresyviai, skuosčiau per aikštelę, statyčiau kietas užtvaras ir būčiau aktyvus po krepšiais – kovočiau dėl kamuolių, būčiau tvirtas gynyboje ir stengčiausi išnaudoti savo stiprybes“, – eurolyga.lt dėstė J.Nebo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joshas Nebo
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joshas Nebo

Jam tai bus debiutas stipriausioje Europos krepšinio lygoje, bet amerikietis sako turintis gerą nuojautą dėl artėjančio sezono.

„Ateitis atrodo tikrai šviesi. Manau, turime labai gerą komandą. Dalis žaidėjų turi daug patirties Europoje, kiti – ir NBA lygoje. Dabar tikrai atrodo, kad galėsime daug nuveikti“, – vylėsi J.Nebo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas