Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 27

Naujo „Žalgirio“ paveikslas: progresas puolime, tiksintys rezervai ir Achilo kulnas

Paskutinį naujoką Brady Maneką praėjusį penktadienį pristatęs Kauno „Žalgiris“ pirmasis užbaigė komplektacijos darbus Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir Eurolygoje. Portale 15min sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas apžvelgė šalies čempionų vasaros darbus ir galimybes pakartoti praėjusio sezono sėkmę stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

Lyginant su sudėtimi praėjusio sezono starte, Kauno „Žalgiris“ išgyveno bene mažiausiai pokyčių atnešusį tarpsezonį klubo istorijoje.

Eurolygos atkrintamąsias varžybas pirmuoju bandymu pasiekęs bei abu pagrindinius titulus Lietuvoje susirinkęs Kazys Maksvytis siekė išsaugoti komandos branduolį ir vasaros turguje įsigijo vos tris naujokus.

Nugaros problemų kamuotą Tylerį Cavanaugh pakeitė atletiškesnis, bet ne ką prastesnį tolimą metimą turintis Brady Manekas, rotacijos užribyje ketverius metus prabuvusio snaiperio Karolio Lukošiūno poziciją užims didelį potencialą turintis buvęs Milano „Olimpia“ žaidėjas Nazarethas Mitrou-Longas, o vietinėms kovoms vietoje jaunojo į NCAA išvykusio Motiejaus Krivo bus pasitelktas Kėdainiuose suspindęs Danielius Lavrinovičius.

Iš peties padirbėti teko bandant išlaikyti auksinius praėjusio sezono vyrukus. Sutartys buvo pratęstos su visais pagrindiniais krepšininkais – Keenanu Evansu, Ignu Brazdeikiu, Rolandu Šmitu, Kevarriusu Hayesu, Tomu Dimša ir kapitonu Edgaru Ulanovu, kuris pasirašė kontraktą net iki 2027-ųjų metų.

„Patinka kontrakto pratęsimas su R.Šmitu. Patinka ir tai, kad komandoje liks K.Evansas. Vasaros darbus vertinu gerai iš tos pusės, kad klubas išlaikė žaidėjus, kurių norėjo, ir atsisveikino su tais, kurie neatrodė reikalingi ir darbus pabaigė pakankamai anksti. „Ant popieriaus“ ši sudėtis atrodo šiek tiek pajėgesnė nei buvo pernai, bet tai negarantuoja, kad sezonas bus geresnis. Be abejo, daug priklausys nuo to, koks grįš Keenanas Evansas, – portalui 15min sakė sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas. – Netikiu, kad „Žalgirio“ organizacija gyvena utopijoje ir matydama kaip visi aplinkui komplektuojasi pradeda ant lentos rašyti tikslą „atkrintamosios“. Šį sezoną galimybių bus kiek daugiau, nes atsiranda įkrintamųjų formatas. „Žalgirio“ tikslas toliau turėtų likti tas pats kuklus „kautis kiekvienose rungtynėse“. Tiesą sakant, aš nelabai tikiu, kad įmanoma antrus metus iš eilės pakartoti atkrintamųjų rezultatą turint vieną blogiausių puolimo reitingų lygoje, turint neigiamą klaidų ir rezultatyvių perdavimų balansą. Aš tikiu, kad „Žalgiris“ žais geresnį krepšinį nei praėjusį sezoną, bet tai negarantuoja kažkokių konkrečių rezultatų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Pernykštį stebuklą Europoje pakartoti atrodo kaip maksimaliai sudėtinga užduotis, bet faktas tas, kad „Žalgiris“ naują sezoną pasitinka sustiprėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas