Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 25

Ne laiku „Žalgirį“ sutinkantis Šaras: „Anksčiau būtų tikrai buvę lengviau“

Geriausią ir blogiausią rezultatus Eurolygoje demonstruojančios komandos stos į mūšį penktadienio vakarą, bet jis bus ypatingas, nes Šarūnas Jasikevičius tik trečią kartą karjeroje diriguos „Barcelona“ ekipai akistatoje su Kauno „Žalgiriu“. Specialistas iš Lietuvos prieš akistatą su buvusiu savo klubu Lietuvos čempionų nenurašo ir gailisi, jog jų nesutiko anksčiau.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Barcelona“ – „Žalgiris“ | 22:00 | Barselona

9-2 ir 2-9 – tokiu veidrodiniu principu šį sezoną žaidžia „Barca“ ir „Žalgiris“.

Kol vieni dalinasi Eurolygos viršūnę su Madrido „Real“, kiti tik praėjusią savaitę iškovojo pirmąsias dvi pergales Eurolygoje ir pasivijo kitą šio sezono nelaimėlį Atėnų „Panathinaikos“.

Daug pozityvo „Žalgiriui“ neturėtų suteikti ir paskutinė viešnagė Barselonoje, kai praėjusiame sezone Martino Schillerio treniruota komanda neturėjo jokių vilčių „Palau Blaugrana“ arenoje ir suklupo 62:86.

Tačiau prieš dvikovą su žalgiriečiais Š.Jasikevičius budrumo nepraranda ir laukia sunkios kovos.

„Mes per tą (pralaimėjimų) periodą neužšokome ant jų, kas būtų tikrai lengviau. Dabar dvi pergalės, tikrai, manau, neblogos rungtynės Madride. <...> Manau, kad šitose rungtynėse bus varžovas, kuris gali tave nugalėti. Tai bus sunkios rungtynės. Nebūtų čia kažkoks siurprizas. Visi sako, ar „Žalgiris“ gali pateikti siurprizą, o aš žiūriu iš kitos pusės, kaip tą „Žalgirį“ nugalėti“, – prieš akistatą su kauniečiais žurnalistams iš Lietuvos Barselonoje sakė Šaras.

Lietuvis turi galvos skausmo ir dėl traumų, nes Nickas Calathesas (raumens sumušimas) ir Cory Higginsas (nugaros skausmai) praleido kelerias pastarąsias rungtynes, o Alexas Abrinesas (reabilitacija po kelio operacijos) šį sezoną apskritai dar nerungtyniavo.

15min skaitytojų dėmesiui – „Barcelona“ vyr. trenerio mintys prieš penktadienio vakaro akistatą su „Žalgiriu“.

– Praėjusi savaitė buvo sunki, praradote dar ir Nicką Calathesą, neturite ir Alexo Abrineso bei Cory Higginso. Kaip sunku išlaikyti stabilumą be pagrindinių perimetro žaidėjų?

– Sunku, bet nėra ką daryti, einame ir žaidžiame. Integruojame jaunimą į komandą, tikrai daug dublerių treniruojasi. Iš vienos pusės tai stabdo treniruočių procesą, iš kitos malonu pamatyti jaunimą ir jiems duoti šansą. Galbūt tai mums padės ateityje. Su kai kuriais labai aišku, kad padės, dėl tų, kurie su mumis jau labai daug laiko praleido, kaip [Michaelas] Caicedo ar [Agustinas] Ubalis. Tokios problemos, bet visoms komandoms jos yra.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius

– Kokia situacija su C.Higginsu, N.Calathesu ir A.Abrinesu, kada galima tikėtis jų sugrįžtančių?

– Dabar dar tiek dėl Calatheso, tiek dėl Higginso reikia laukti trečios ar ketvirtos nuomonės, Abrinesas irgi užtrunka ilgiau, nei prognozavome. Dėl jų situacija nėra labai aiški, kad labai tiesiai šviesiai pasakyčiau.

– Praėjusį sezoną dominavote gynyboje, o šį sezoną pradėjote būdami pirmi pagal puolimo reitingą ir antri pagal pelnomus taškus. Ar jaučiate, kad auklėtiniai geriau supranta jūsų idėjas aikštėje?

– Jaučiasi, kad jie jau supranta, viskas yra lengviau, nes nereikia tiek kartų kartoti, aiškinti, bet sąžiningai, tai nemanau, kad žaidžiame gerą krepšinį. Mes visą laiką tą kartojame. Tie visi reitingai mane stebina, malonu, kad esame viršuje. Labai daug diskutuojame ir su kitais treneriais, ne tik „Barcelonos“, ar čia gerai, ar blogai tai, kas vyksta, nes atrodo rezultatas yra neblogas, bet mes žinome, kad nėra viskas rožėmis klota. Ir dar žinau, kad daug žaidėjų nėra geros formos, kai kurie, toks vaizdas, iš viso dar neatėję į sezoną, bet einame, iriamės. Tikrai labai smagu, kad su charakteriu ištraukėme kelias rungtynes, aišku, kažkiek ir sėkmės faktorius, nes laisvai galėjome būti pralaimėję kokiomis dviem rungtynėmis daugiau. Bet sakau – vyrai kažkuriais momentais susikaupė kaip reikalas, ištraukė visą savo fiziškumą ir jėgą ir kai kurios pergalės taip ir buvo pasiektos.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas

– Rytojaus jūsų varžovas „Žalgiris“ išgyveno daug pasikeitimų, pasikeitė tiek perimetro linija, tiek treneris.

– Taip, bet mes per tą (pralaimėjimų) periodą neužšokome ant jų, kas būtų tikrai lengviau. Dabar dvi pergalės, tikrai, manau, neblogos rungtynės Madride. Jeigu šnekant apie rungtynes su Utena, tai jaučiasi kažkoks atsipalaidavimas po dvigubos savaitės, bet paskui tiesiog įspūdingas (ketvirtas) kėlinys. Jeigu komanda sugeba pataikyti 10 tritaškių per kėlinį, tai aišku, kad ji yra geros formos ir geram pasitikėjime. Manau, kad šitose rungtynėse bus varžovas, kuris gali tave nugalėti. Tai bus sunkios rungtynės. Nebūtų čia kažkoks siurprizas. Visi sako, ar „Žalgiris“ gali pateikti siurprizą, o aš žiūriu iš kitos pusės, kaip tą „Žalgirį“ nugalėti.

– Nigelas Hayesas-Davisas interviu 15min minėjo, kad jūsų komandos pagrindinė problema yra duobės, kaip nutiko rungtynių su Maskvos CSKA trečiajame kėlinyje. Kiek tai galima pateisinti sezono pradžios stadija ir kiek tai jus neramina?

– Negalima pateisinti. Tai yra žmonių nesusikaupimas. Taip buvo ir prie ankstesnių dviejų trenerių, taip buvo ir prie manęs pernai. Aš jau nenoriu teisinti, ieškoti pasiteisinimų. Ir vietinei spaudai esu sakęs, kad esame supratę, jog tai yra problema. Žmonės praranda koncentraciją. Ir pagrindinis dalykas ne tai, ar tas momentas ateis, o tai, kaip elgtis, kai tas momentas ateina. Kaip reaguoti, kokį penketą geriausiai taikyti. Kad tas momentas ateis, aš jau dėl to esu nuleidęs rankas ir žaidėjai tą žino. Bet ką daryti tuo momentu, kai jis ateina – tai yra klausimas.

Aš jau dėl to esu nuleidęs rankas ir žaidėjai tą žino.

– „Žalgiris“ turi tris naujus žaidėjus. Ką jie duoda komandai?

– Jūs, ko gero, nesuprantate tų visų dabartinių opcijų, nes visi ieško žaidėjų, vienas kitam skambina, bando gauti patarimų apie vieną ar kitą žaidėją. Dragičiaus pasirašymas yra toks, kad tai solidus Eurolygos lygio žaidėjas, žaidęs ir atkrintamosiose. Tokį rasti yra labai sunku. O ar jis tau tinka, ar ne, tai jau trenerio darbas tas šaškes dėlioti. Tai tokį labai sunku rasti. Man dėl jo buvo labai aiškus dalykas.

O Websteris yra, kaip sako amerikiečiai, „microwave'as“ (liet. mikrobangė) – nuo suoliuko gali įeiti ir staigiai tau įmesti 5-7 taškus ir tave kažkuriuo momentu patraukti. Jis tas, kuris gali įžiebti ugnį žaidime. Tokia ir idėja.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tai Websteris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tai Websteris

– Kiek jūsų žaidimo braižas keičiasi nesant Calathesui?

– Stengiamės išnaudoti kitus žaidėjus. Daug ir neprigalvosi. Stengiamės žiūrėti, kur turime pranašumus, stengiamės išnaudoti kitus žaidėjus ir tiek.

– Emmanuelis Mudiay išvyko, Mantas Kalnietis, jūsų senas bičiulis, tapo pagrindiniu įžaidėju. Kaip jūsų akimis jam sekasi valdyti komandą?

– Gerai. Mantas žaidžia savo žaidimą, viskas iš seno likę. Man toks vaizdas, kad jis geriau jaučiasi prie naujo trenerio, daugiau savo rogėse yra. Senas geras Mantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas