Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 24

Nedovanotinos klaidos, kurios pasiglemžė „Žalgirio“ pergalę

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyksta atsidaryti pergalių namuose sąskaitos. Žalgiriečiai paskutinėmis sekundėmis 83:84 nusileido Maskvos srities „Chimki“ ir per 9 Eurolygos rungtynes patyrė jau 6 pralaimėjimą. Krepšininkas Augustas Šuliauskas specialiai 24sek išskyrė svarbiausius pralaimėjimo akcentus.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Aleksejus Švedas ir jo šou

Rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas buvo pagrindinė figūra ir šį penktadienį Kaune. Gynėjas pelnė 25 taškus, atliko 10 rezultatyvių perdavimų bei surinko 32 naudingumo balus. Rusas yra talentingiausias taškų pelnytojas Eurolygoje ir tą dar kartą įrodė penktadienį.

Pirmąsias 15 minučių dauguma jo metimų skriejo pro šalį, o tai galiausiai atsispindėjo ir jo taiklume – 3 taiklūs tolimi metimai iš 10 bandymų. Tačiau vėliau Edgaro Ulanovo klaida gynyboje leido jam pataikyti pirmąjį tolimą metimą bei pajusti žaidimo ritmą. Vėliau sekė dar viena Ulanovo klaida, kuomet jis leido Švedui veržtis nuo užtvaros bei pelnyti du taškus su pražanga. Taip Švedas pajautė ritmą ir savo gerą pasirodymą tęsė po didžiosios pertraukos.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Aleksejus Švedas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Aleksejus Švedas

„Chimki“ ekipa puolime yra visiškai nuo jo priklausoma komanda. Jis drasko varžovų gynybą reidais į baudos aikštelę, daug žaidžia 2 prieš 2. Šį elementą „Chimki“ atlieka šiek tiek kitaip nei visos komandos, kadangi užtvaros yra statomos itin aukštai, kartais net keletas metrų virš tritaškio linijos.

Ši opcija leidžia dar labiau išplėsti aikštelę ir priversti žaidėjus gynyboje bėgti ilgesnius atstumus – viskas daroma tam, kad Švedas turėtų kuo daugiau erdvės savo judesiams bei pagalba iš pašalinių žaidėjų negalėtų ateiti taip lengvai.

Ketvirtajame kėlinyje „Chimki“ komanda puolime, galima sakyti, daugiau jokiais deriniais ir nesirėmė – visą žaidimą kūrė Švedas. Jis vienas pelnė 9 taškus ir atliko 2 perdavimus, kurie virto dar 6 taškais.

„Žalgiris“ siųsdavo antrąjį žaidėją link jo, kuomet jis bandydavo žaisti 1 prieš 1, tačiau Švedas priimdavo teisingus sprendimus bei sukurdavo idealias progas komandos draugams.

VIDEO: „Žalgiris“ vėl krito namuose: skaudūs varžovų tritaškiai ir nepataikytas dar vienas lemiamas metimas

Vieną grubią klaidą ketvirtajame kėlinyje padarė N.Woltersas: „Chimki“ lyderiui veržiantis link krepšio, jis atėjo padėti iš stipriosios pusės ir dar nuo žmogaus, kuris buvo per vieną perdavimą – lengvas perdavimas į kampą ir S. Markovičius smeigė tritaškį.

Turbūt skaudžiausias buvo Švedo tritaškis iš 8 metrų, tačiau tai – pats puikiausias įrodymas, kodėl jis vadinamas talentingiausiu taškų pelnytoju Eurolygoje.

„Žalgirio“ klaidos ir „Chimki“ gynyba

Žalgiris padarė net 21 klaidą, o tai yra gerokai per didelis skaičius tikintis užtikrintos pergalės Eurolygoje.

Po puikaus pirmojo kėlinio kauniečiai pradėjo strigti antrajame, kuomet pirmaudami 29:20 padarė net 4 klaidas iš eilės. Iš viso antrame kėlinyje Žalgiris suklydo net 7 kartus. Po pertraukos klaidų skaičius nemažėjo.

Už šių klaidų išprovokavimą, visų pirma, reiktų pagirti „Chimki“ komandos gynybą. Visas 40 minučių G.Bartzoko auklėtiniai gynyboje nestokojo intensyvumo bei aktyviai dirbo rankomis krapštydami kamuolius – tai iš dalies ir trenerio nuopelnas dėl šio dalyko akcentavimo. Jordanas Mickey vienas pats aktyviu ranku darbu prisidėjo prie 3 (!) perimtų kamuolių per 10 antrojo kėlinio minučių.

Taip pat aukšti bei atletiški „Chimki“ aukštaūgiai (J.Mickey, A.Gillas, M.Thomasas) neleido kauniečiams rinkti daug taškų baudos aikštelėje savo ilgomis rankomis bei dideliais šuoliais. Nors kauniečiai turėjo nemažai patogių progų iš po krepšio, po keleto blokuotų metimų (iš viso „Chimki“ blokavo 5 metimus) žalgiriečiai pradėjo dvejoti savo galimybėmis po krepšiu – A.White'as bei A. Kavaliauskas vietoj metimo tik gavus kamuolį pradėjo gąsdinti varžovus, o tai tik sutraukdavo dar daugiau gynėjų bei išprovokavo netaiklius metimus.

VIDEO: Šaras po dar vienos dramos buvo atviras, bet pozityvus

Antroje rungtynių dalyje „Chimki“ visa laiką keitėsi ginamaisiais, taip išbalansuodami „Žalgirio“ ritmą puolime. Kauniečiams nepavyko išnaudoti pranašumo po krepšiu – bandymai perduoti kamuolį po krepšiu dažnai baigdavosi klaidomis. Trūko gynėjų agresyvumo žaidžiant ties tritaškio linija bei kirtimų be kamuolio.

Išvada

Dar vienerios pralaimėtos rungtynės paskutinėmis sekundėmis. Dar vienas nepataikytas laisvas lemiamas metimas. Šarūnas Jasikevičius teisus – jo komanda žaidžia gerą krepšinį, tačiau ne visas 40 minučių.

Reikia pripažinti, kad „Chimki“ parodė solidžią gynybą, kuriai įveikti pritrūko užtikrintesnių sprendimų išnaudojant atsiradusius pranašumus. O savo aikštės pusėje pritrūko koncentracijos bei sėkmės stabdant Aleksejų Švedą.

VIDEO: B.Daviesas po monstriško pasirodymo išskyrė esminę problemą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai