Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 30

Neišnaudotas „Žalgirio“ šansas Monako Kunigaikštystėje: pažymiai žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ buvo per vieną metimą nuo pergalės išvykoje prieš ambicingąjį „Monaco“, galiausiai pralaimėjęs 82:84. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Neišnaudoto šanso Kauno „Žalgirio“ rungtynės.

„Monaco“ buvo įveikiamas ir dėl teisingo Kazio Maksvyčio paruošto žaidimo plano, ir dėl įspūdingo žalgiriečių pataikymo pirmoje mačo pusėje, ir dėl ne ta koja iš lovos išlipusio Mike'o Jameso, ir dėl nežaidusio Jordano Loydo.

Visi ženklai rodė, kad „Žalgiris“ gali paguldyti vieną iš rimčiausių finalo ketverto pretendentų.

Ketvirtą kėlinį „Žalgiris“ galėjo pasitikti turėdamas dviženklį pranašumą, bet „Monaco“ puolėjas Yakuba Ouattara pataikė du tritaškius ir liko vos 4 taškų persvara. Varžovai buvo arti, įtempta kova nusikėlė iki dvikovos pabaigos, o lemiamu metu geresnius ir šaltesnius sprendimus priėmė Monako Kunigaikštystės komanda su vienas geriausių karjeros rungtynių sužaidusiu Elie Okobo.

Pamatėme smagų ir gero krepšinio vakarą. Gaila, kad jis nesibaigė „Žalgirio“ pergale.

#2 Keenanas Evansas – 8,5

nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas
nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas
17 (3/6 trit.), 4 atk. kam., 5 rez. perd., 24 naud. bal., 34 min.

Dar vienos geros Keenano Evanso rungtynės.

Pirmajame kėlinyje „Žalgirio“ lyderis neturėjo gerų progų atakuoti krepšį pats, bet kamuolys vaikščiojo gerai ir metimus pataikė kiti žaidėjai. Šįkart nereikėjo, jog K.Evansas vienas neštų komandos puolimą.

K.Evanso taškai atėjo vėliau ir palengva, susirandant savus metimus ir puikiai atakuojant iš toli. Ketvirtajame kėlinyje „Monaco“ darė viską, kad „Žalgirio“ vedlys neturėtų sprendimų laisvės svarbiose atakose, o puolime reikalus spręstų kiti Kauno ekipos žaidėjai.

Jis susirinko keturias asmenines pražangas, bet K.Maksvytis neturėjo prabangos žaisti be K.Evanso minutę ar dvi, nes per pirmąją ataką be šio įžaidėjo „Žalgiris“ nepersivarė kamuolio į kitą aikštelės pusę. Dėl pražangų kaltinti Keenano negalime, tai nebuvo kvailos pražangos, labiau išprovokuotos varžovų – Alpha Diallo ir Elie Okobo.

Vienas prieš vieną gynyboje pamatėme puikių K.Evanso epizodų, tarp kurių – įspūdingas blokas jaunajam Matthew Strazeliui. Gaila, kad kamuolys nulėkė į rankas laisvam E.Okobo, kuris pataikė tritaškį.

Dar vienas geras „Žalgirio“ lyderio pasirodymas. Jis negavo kamuolio paskutinėje atakoje, bet tai buvo geros A.Diallo gynybos pasekmė. Neradęs, kaip perduoti kamuolio K.Evansui, Edgaras Ulanovas nusprendė improvizuoti pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas