Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 03

Neišspręsta problema ir pirmas kuolas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Dar kartą slogiai rungtynes pradėjęs Kauno „Žalgiris“ stebuklingo sugrįžimo prieš Atėnų „Panathinaikos“ nesuorganizavo ir pralaimėjo 67:81. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui K.Maksvyčiui.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Liūdnas vakaras „Žalgirio“ arenoje.

Blogi signalai matėsi ir su Bolonijos „Virtus“, ir su Berlyno ALBA, kai buvo pramiegotos rungtynių pradžios, bet kažkaip pavykdavo užkurti areną su fantastiškais metimais, grįžti ir laimėti. Akivaizdu, kad visada taip nebus.

Labai prastas dvikovos startas Kauno „Žalgiriui“ kainavo rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“. Nepavyko nei apsiginti, nei užpulti, kažkur praleisti varžovai į stipriąją ranką, kažkur patys žalgiriečiai nepataikė laisvų metimų. Nemažai situacijų matėme akivaizdų kokybės trūkumą.

Nepaisant bandymo grįžti antroje mačo pusėje po gerų Keenano Evanso atkarpų, šįkart „Panathinaikos“ turėjo labai aiškius lyderius, kurie parodė kiaušinius – pirmiausia Derrickas Williamsas, o ir Nate'as Woltersas labai neblogai valdė komandą.

Ketvirtajame kėlinyje, kai vietoje Kevarriuso Hayeso nuo suolo buvo pakeltas Laurynas Birutis, pajaučiau, kad penktadienio vakarą Nemuno saloje „Žalgiriui“ nelabai pavyks kažko pakeisti, nors skirtumas tuo metu buvo vos šešių taškų.

#2 Keenanas Evansas – 7

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
18 (4/10 trit.), 3 atk. kam., 3 per. kam., 5 rez. perd., 18 naud. bal., 29 min.

Keenanui Evansui ir vėl neturime ko prikišti.

„Žalgirio“ vedliui pirmoje pusėje, kaip ir praėjusią savaitę Ispanijoje, reikėjo prisitaikyti prie varžovų stepouto, kai mažiau pavyko aštrinti žaidimą. Iki ilgosios pertraukos jis pataikė tik vieną tritaškį.

Bet antroje susitikimo dalyje K.Evansas vėl rado savo atkarpas – kažkur greitame puolime, kažkur po antrų šansų, kai žalgiriečiai nusiėmė kamuolius puolime ir atidavė juos įžaidėjui.

Šįkart Keenanas parodė, kad gali pakilti ir atlikti neblogą dėjimą dvejomis rankomis. Vėliau ir pats užmetė aley-oopą Kevarriusui Hayesui.

Rezultatyviausias ir naudingiausias „Žalgirio“ žaidėjas vienintelis pateisino lūkesčius ir padarė viską, ko mes galime iš jo prašyti.

#3 Dovydas Giedraitis – be įvertinimo

Vietoje strigusio Igno Brazdeikio žaidė Tomas Dimša, o vėliau Kazys Maksvytis nusprendė išleisti į aikštelę ir Karolį Lukošiūną. Dovydas Giedraitis visiškai nepataikė į žaidimo planą.

#4 Lukas Lekavičius – 2

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
0 tšk., 2 atk. kam., 2 rez. perd., 2 naud. bal., 11 min.

Didelis nusivylimas.

Galvojau, kad rungtynės su „Panathinaikos“ bus patogios Lukui Lekavičiui, kadangi varžovai turi du didelius ir lėtus centrus, o įžaidėjo pozicijoje – nedidelio ūgio Parisą Lee. Maniau, kad laukia rezultatyvus Luko pasirodymas, bet „Žalgirio“ mažylis neatsidūrė į pozicijas, kuriose galėtų atakuoti, išmesti savo floaterį ar dar kažką padaryti.

Jis vėl priminė pirmųjų savaičių situaciją, kai svarstėme, kad L.Lekavičius nėra K.Maksvyčio stiliaus žaidėjas ir treneriui nepavyksta jo išnaudoti.

Tuščias pasirodymas.

#8 Kevarriusas Hayesas – 5,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
10 tšk., 4 atk. kam., 2 blk., 4 prž., 9 naud. bal., 15 min.

Kevarriusas Hayesas kovojo, kaip ir visada. Jis blokais gesino varžovų bandymus dukart, kai „Panathinaikos“ gynėjai N.Woltersas ir P.Lee įžūliai lindo po krepšiu.

Centras davė energijos, pradžioje pats įmetė keturis taškus. K.Hayesas buvo vienas retų kovotojų, bet vėl turėjo bėdų su pražangomis. Galiausiai K.Maksvyčiui dėl to teko priimti atitinkamus sprendimus.

Aš galbūt nekeisčiau K.Hayeso, tuo metu turinčio dvi pražangas ir kai komandą kamuoja didelės problemos, ir nerizikuočiau su Laurynu Biručiu. Bet treneriui geriau žinoti.

Bendrame komandiniame kontekste K.Hayeso pasirodymą galime vertinti teigiamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas