Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 26

Neįtikėtina Eurolyga: lyderius nuo dešimtos komandos skiria tik dvi pergalės

Norite pamatyti, ko neregėjote niekada anksčiau? Pažiūrėkite į Eurolygos lentelę! Taip savo rašinį apie itin atkaklią kovą elitiniame Europos krepšinio turnyre aprašo euroleague.net svetainė, skyrusi dėmesio Kauno „Žalgirio“ šuoliui šį sezoną.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2022-2023 m. sezonas – pats atkakliausias per visą Eurolygos istoriją – o galbūt ir vienas atkakliausių, jei lygintume su bet kuria krepšinio lyga.

Likus vos dviem turams iki reguliariojo sezono pusiaukelės, net penki klubai dalinasi pirmąsias pozicijas Eurolygoje, visi laimėję po 10 kartų ir pralaimėję po 5.

Be to, keturios komandos, tarp jų ir Kauno „Žalgiris“, rikiuojasi 7-10 pozicijose su 8 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais.

Skirtumas tarp pirmos ir dešimtos komandų yra tik dvi pergalės!

Palyginimui, nuo tada, kai Eurolygoje žaidžiama dviem ratais, iki šiol tokiu metu artimiausias skirtumas tarp lyderio ir dešimtos komandos buvo penkios pergalės.

Buvę autsaideriai skina pergales

Penkios komandos šį sezoną stebina labiausiai. Viena jų – Kauno „Žalgiris“.

Per pastaruosius tris sezonus du kartus „Žalgiris“ po 15 turų tūnojo paskutinėje vietoje. Per abu tuos prastus sezonus tuo metu žalgiriečiai buvo laimėję tik po 3 kartus, o pralaimėję po 12.

Šį sezoną Kazio Maksvyčio treniruojama komanda stovi su 8-7 rodikliu ir jau yra laimėjusi tiek pat rungtynių, kiek pernai per visą sezoną.

Stebina ir Belgrado „Crvena zvezda“, su 8-7 rodikliu besidžiaugianti geriausiu savo startu Eurolygoje žaidžiant dabartiniu modeliu. Ši Serbijos ekipa tik sykį yra iškopusi į Eurolygos atkrintamąsias kovas, o dabar dar pridėjo į sudėtį Facundo Campazzo.

Kita 8-7 pergalių ir pralaimėjimų santykį turinti komanda yra Tel Avivo „Maccabi“, kuriai tai antras rezultatas pastaruoju laikotarpiu. „Maccabi“ buvo 11-4 per 2019-2020 sezoną, nutrauktą dėl pandemijos.

„Monaco“, su kuriuo „Žalgiris“ žais šį ketvirtadienį išvykoje, mėgaujasi puikiu startu lyginant su debiutiniu sezonu prieš metus. Praėjusį sezoną Monako krepšininkai buvo tik 6-9, paskui dar pralaimėjo porą mačų, kol įsibėgėjo su nauju treneriu (Saša Obradovičiumi), laimėjo 13 iš 16 paskutinių reguliariojo sezono rungtynių, pateko į atkrintamąsias varžybas, o ketvirtfinalyje tik po penkių mačų serijos nusileido Pirėjo „Olympiakos“.

Dar vienas netikėtumas yra Vitorijos „Baskonia“, kurioje žaidžia Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

Baskų komandos startas 10-5 yra geriausias nuo 2016-2017 m. sezono, kai baskai irgi startavo taip pat. Tas sezonas iki šio buvo pastarasis, kai „Baskonia“ buvo laimėjusi daugiau rungtynių nei pralaimėjusi šiame sezono taške.

Laukia įdomi savaitė

Šiuo metu prie „Baskonia“ ir „Monaco“ lentelės viršūnėje yra prigludusios Stambulo „Fenerbahče“, Madrido „Real“ ir „Barcelona“. Kita vertus, šiems klubams yra įprasta žvelgti į varžovus iš aukštai. Pavyzdžiui, „Barcelona“ ir „Real“ pernai tokiu pačiu metu turėjo po 13 ir 12 pergalių atitinkamai, o tai reiškė pirmą ir antrą vietas. Tuo tarpu „Fenerbahče“ yra labai galingai startavusi 2018-2019 m. sezoną, kai pirmavo su 14-1 santykiu po 15 turų.

Kai turnyras klostosi taip įtemptai, ypač svarbūs būna lyderių tarpusavio susidūrimai.

Šį ketvirtadienį „Baskona“ susitiks su Madrido „Real“. Intriguojanti ir komandų, šiuo metu kovojančių dėl atkrintamųjų varžybų zonoje, akistata: „Maccabi“ namie priims pastarųjų dvejų metų čempioną Stambulo „Anadolu Efes“.

„Žalgirio“ rungtynių ketvirtadienį Monake pradžia – 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas