Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 15

Per kraujus – išretėjęs „Žalgiris“ nukovė karališkąjį „Real“

Fantastišką kovingumą demonstravęs Kauno „Žalgiris“ (7-7) nutraukė trijų nesėkmių Eurolygoje seriją. Kazio Maksvyčio auklėtiniai sausakimšoje Nemuno salos arenoje patiesė ne bet ką, o karališkąjį Madrido „Real“ (9-5) – 81:72 (18:21, 19:14, 19:20, 25:17).

„Žalgiris“ žaidė be traumuoto Luko Lekavičiaus ir vis dar sergančio Igno Brazdeikio, bet demonstravo neįtikėtiną kovingumą – puolime atsikovojo net 15 kamuolių. Keturis iš jų – Arnas Butkevičius.

Taškas į tašką vykusiose rungtynėse Walteris Tavaresas priešpaskutinę minutę alkūne prakirto skruostą Rolandui Šmitui ir buvo nubaustas nesportine pražanga, o „Žalgiris“ atitrūko (74:66).

Rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose vėl žaidė Keenanas Evansas, pelnęs 20 taškų (4/6 dvit., 2/5 trit., 6/7 baud.) ir sugriebęs 5 kamuolius.

Puikiai jam talkino 19 taškų surinkęs kapitonas Edgaras Ulanovas, atlikęs net 16 metimų iš žaidimo (3/10 dvit., 3/6 trit.).

Tuo metu A.Butkevičius užfiksavo karjeros Eurolygos naudingumo balų rekordą – 19. „Žalgirio“ naukojas pelnė 10 taškų ir atkovojo 7 kamuolius (4 puolime).

Ryškus buvo ir Tyleris Cavanaugh – 15 taškų (3/7 trit.) bei 5 atkovoti kamuoliai.

„Žalgiris“ per visas rungtynes prarado vos 6 kamuolius. „Real“ – 11.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 20 (5 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 19, Tyleris Cavanaugh 15 (5 atk. kam.), Arnas Butkevičius 10 (7 atk. kam., 19 naud. bal.), Rolandas Šmitas 7, Laurynas Birutis 4 (7 atk. kam.).

„Real“: Džananas Musa 22, Mario Hezonja 17, Walteris Tavaresas 8 (7 atk. kam.), Vincentas Poirier 6, Petras Cornelie 5 (5 atk. kam.).

Ketvirtas kėlinys

40 min. Finalinis švilpukas. „Žalgirio“ arena triumfuoja – 81:72.

40 min. Dž.Musa baudžiamas pražanga puolime ir „Žalgiris“ pirmauja jau dviženkle persvara (79:69).

39 min. T.Cavanaugh sumeta baudas, K.Evansas taikliai užbaigia dar vieną prasiveržimą ir „Žalgiris“, likus mažiau nei 100 sekundžių, pirmauja 8 taškais (74:66).

38 min. Puolime kamuolį atkovojęs W.Tavaresas alkūne užvažiuoja R.Šmitui ir yra baudžiamas pražanga puolime. Žalgiriečiai reikalauja nesportinės pražangos ir teisėjai, po ilgos vaizdo peržiūros, su tuo sutinka. „Žalgirio“ arena sprogsta nuo teigiamų emocijų, o medikai tvarsto prakirstą R.Šmito skruostą.

37 min. Koks „Žalgirio“ kovingumas. Kauniečiai puolime jau yra sugriebę net 14 kamuolių, o K.Evansas didina šeimininkų pranašumą iki keturių (70:66).

36 min. Dramatiška kova tęsiasi. Švieslentėje dega keturi šešetai (66:66).

33 min. Du T.Cavanaugh tritaškiai iš eilės ir kova taškas į tašką tęsiasi (62:60). Deja, gynyboje K.Lukošiūnas klysta prasižengdamas prieš tritaškį metusį A.Abalde, kuris pataiko tik vieną baudą (62:61).

Trečias kėlinys

30 min. E.Ulanovo ir K.Evanso tritaškiai vėl sugrąžina pranašumą „Žalgiriui“ (56:55). E.Ulanovo sąskaitoje – 17 taškų, K.Evanso – 12.

28 min. K.Maksvytis baudžiamas technine pražanga už ginčus su teisėjais. Pagal šį rodiklį jis tampa lyderiu Eurolygoje, o „Real“ spurtuoja (50:55).

27 min. E.Ulanovas šiandien itin drąsiai atakuoja krepšį. Puolėjas jau yra atlikęs net 13 metimų, pataiko tritaškį, o „Žalgiris“ pirmauja (50:48).

23 min. Kokia trečio kėlinio pradžia. K.Hayesas ir R.Šmitas dukart blokuoja W.Tavaresą, o „Žalgiris“, po K.Evanso taškų, įgyja rekordinę persvarą šios dienos rungtynėse (45:38).

Antras kėlinys

20 min. K.Hayesas nepataiko iš po krepšio, bet „Žalgiris“ po dviejų kėlinių pirmauja prieš karalius iš Madrido (37:35).

18 min. Dabar jau „Žalgirio“ spurtas 7:0 po minutės pertraukėlės. Komiška ataka, kurios metu K.Hayesas 10 sekundžių aunasi batą, baigiasi taikliu A.Butkevičiaus tritaškiu (37:32).

17 min. Žaibiškas „Real“ atsakas (30:32) ir dabar jau K.Maksvytis prašo minutės pertraukėlės. „Kodėl mes nesikeičiame?! Nepameskite Dž.Musos“, – piktinasi „Žalgirio“ strategas.

15 min. Dar du L.Biručio taškai ir „Žalgiris“ jau priekyje (27:25). Tritaškį prideda T.Cavanaugh, o „Real“ priverstas prašyti pasitarimo (30:25).

13 min. Kokia „Žalgirio“ ataka! K.Lukošiūnas pakabina kamuolį ore ir L.Birutis grūda iš viršaus (22:23).

Pirmas kėlinys

10 min. Kėlinio pabaigoje iš toli pataiko T.Dimša, bet dar vieną jo tritaškį pasieka ilgos W.Tavareso rankos (18:21).

8 min. W.Tavaresas blokuoja L.Biručio bandymą ir tampa visų laikų Eurolygos rekordininku. „Real“ milžino sąskaitoje – 318 blokų.

7 min. Nigelas Williamsas-Gossas kol kas kelia didžiulių problemų „Žalgirio“ gynybai. Amerikietis yra išdalinęs jau 4 rezultatyvius perdavimus (12:17).

4 min. K.Evansas klysta, o Dž.Musa pelno ketvirtą tašką iš eilės ir svečiai spurtuoja (3:6).

2 min. Nerezultatyvi „Real“ pradžia, o kovingas „Žalgiris“ puolime po trečiojo šanso atsidaro – iš toli pataiko E.Ulanovas (3:0).

Mantas Kalnietis, praleidęs rungtynes su Belgrado „Crvena zvezda“ dėl ligos, dalyvauja apšilime ir bus pasiruošęs kovai. Tačiau Ignas Brazdeikis pasveikti nespėjo.

36-erių M.Kalnietis šiame Eurolygos sezone yra sužaidęs tik dvejas rungtynes ir taškų per 12 minučių dar nėra pelnęs (0/4 metimai).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Kalnietis apšilinėja
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Kalnietis apšilinėja

Prieš rungtynes

Kazio Maksvyčio auklėtiniai pastaruoju metu įkrito į duobę – Eurolygoje iš paskutinių 5 mačų laimėjo tik vieną. „Real“, priešingai, įsibėgėjo po sunkios sezono pradžios ir iš pastarųjų 7 susitikimų pralaimėjo vos 1.

Paskutinėse rungtynėse „Žalgirio“ stovykloje dar įsisuko ir virusas. Dėl ligos antradienį su Belgrado „Crvena zvezda“ nežaidė Ignas Brazdeikis ir Mantas Kalnietis, o Lukas Lekavičius nerungtyniavo dėl traumos.

Nuostolių yra ir „Real“ stovykloje – dėl skausmų susitikimą Kaune praleis Gabrielis Deckas. Anksčiau patirtas traumas vis dar gydosi ir Carlosas Alocenas, Rudy Fernandezas, Adamas Hanga bei Anthony Randolphas.

Iš pastarųjų trijų tarpusavio susitikimų Kaune „Žalgiris“ yra laimėjęs du, o praėjusiame sezone netgi sutriuškino „Real“ klubą 68:47.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas