Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 14

Nepakeičiamas vedlys ir kūrėjų trūkumas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Didžiąją rungtynių dalį pirmavęs ir žaidimą kontroliavęs Kauno „Žalgiris“ paskutinių minučių trileryje 73:77 nusileido šeštąją pergalę iš eilės iškovojusiai Belgrado „Crvena zvezda“. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui K.Maksvyčiui.
Keenanas Evansas
Keenanas Evansas / nuotr. zalgiris.lt

Kauno „Žalgiris“ sužaidė geras rungtynes.

Pirmas dalykas – išvengė blogos pradžios, kaip tik išsiveržė į priekį 15:5, o į pirmąją minutės pertraukėlę Belgrado „Crvena zvezda“ nuėjo su problemomis.

Starte matėme gerą gynybą – Luca Vildoza buvo visiškai atkirstas, padaręs dvi klaidas. „Žalgiris“ buvo užtikrintas, sprendimai buvo geri. Susidarė įspūdis, kad jei nėra Igno Brazdeikio, likę krepšininkai žaidžia pagal derinį ir nėra jokių nukrypimų nuo pagrindinės idėjos. Tai jautėsi.

Dovydas Giedraitis rungtynes pradėjo starto penkete ir gerai susitvarkė su savo užduotimis. Laiku buvo įleistas į aikštelę Karolis Lukošiūnas, kuris pataikė porą tolimų metimų.

Vienintelis „Žalgirio“ kelias laimėti Belgrade su nutrupėjusia sudėtimi – laikytis rungtynėse, žaisti taškas į tašką ir tikėtis pergalės paskutinę minutę. Pagal tokį planą viskas ir klostėsi.

Gaila, kad paskutinės dvi minutės nebuvo Kazio Maksvyčio komandos naudai. Labai brangiai kainavo atkarpa, kai tiesiog į rankas Luca Vildozai atidavė 4 taškus. Labai kvailas Kevarriuso Hayeso kamuolio išsimetimas iš galinės linijos.

Atsižvelgiant į visas aplinkybes – „Žalgirio“ problemas, atšiaurią varžovų teritoriją ir fiksuotą penkių „Crvena zvezda“ pergalių atkarpą, manau, kad „Žalgiris“ sukovojo gerai, turbūt pirmavęs 35 iš 40 dvikovos minučių.

Nesinori nieko kritikuoti. Viskas buvo gerai, tik detalės rungtynių pabaigoje lėmė Belgrado komandos pergalę.

#2 Keenanas Evansas – 7,5

nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas
nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas
18 tšk. (3/6 dvit., 4/6 trit.), 8 atk. kam., 2 rez. perd., 2. per. kam., 19 naud. bal., 30 min.

Pradžia buvo gera, kai Keenanas Evansas pataikė pirmus metimus. Kai jis taip pradeda rungtynes, mes žinome, kad greičiausiai „Žalgirio“ vedlys turės gerą mačą.

Man patinka matyti tokį drąsų žaidėją, kuris per visą aikštelę lekia su kamuoliu, veržiasi prieš aukštesnį varžovą, atlieka verpstę ir pats pabaigia ataką. Viskas buvo labai solidu.

Paskutinė ataka priklausė K.Evansui. Atrodė, kad jis žais iki paskutinių sekundžių ir ieškos tritaškio, bet galiausiai nusprendė veržtis, situaciją nuskaitė gan teisingai, bet perdavimas K.Hayesui išėjo per stiprus. Gaila, nes lemiama ataka, tikėjomės, kad baigsis metimu į krepšį.

K.Evansas žaidė kaip lyderis – žaidė kietai ir gerai. Man tai patiko.

Pirmoje pusėje, kai K.Evansas prasižengė antrą kartą ir atsisėdo ant atsarginių suolo, šios minutės „Žalgiriui“ buvo sunkios. Antroje pusėje be K.Evanso išgyventi pavyko lengviau – tritaškį įmetė Dovydas Giedraitis, gerais epizodais pasižymėjo ir kiti žalgiriečiai.

Iš esmės K.Evansas dabartiniame „Žalgiryje“ yra nepakeičiamas žaidėjas. Jis kartais turi žaisti 35–36 minutes, kito kelio nėra.

#3 Dovydas Giedraitis – 6

nuotr. zalgiris.lt/Dovydas Giedraitis
nuotr. zalgiris.lt/Dovydas Giedraitis
5 tšk. (1/5 trit.), 3 rez. perd., 0 naud. bal., 23 min.

Turiu pasakyti, kad man tikrai patiko Dovydo Giedraičio pasirodymas.

Pradžioje jis labai gerai gynėsi prieš Luca Vildozą, dar mačo pradžioje griūdamas išmušė kamuolį iš argentiniečio rankų. Užsivedimas ir nusiteikimas buvo geras.

Tai gynybinio plano žaidėjas, turintis ant pečių gerą galvą. Trečiajame kėlinyje jis atliko 5 taškų atkarpą, o vėliau varžovai prieš jį rizikavo ir davė išsimesti metimus. Dovis jų nepataikė, bet negalime prie Eurolygos naujoko dėl to kabinėtis.

Kažkuriose situacijose D.Giedraitis kentėjo gindamasis prieš Nemanja Nedovičių, bet tai yra normalu, nes N.Nedovičius – aukšto lygio Eurolygos žaidėjas, o D.Giedraitis – jaunas šio turnyro naujokas.

Manau, kad „Žalgiris“ vasarą įsigijo labai gerą medžiagą nulipdyti stiprų ateities Eurolygos žaidėją.

#7 Kajus Kublickas – be įvertinimo

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Taip jau sutapo, kad per 48 valandas Kajus Kublickas debiutavo ir „Betsafe-LKL“, ir Eurolygos turnyruose, o aš mačiau abejas šio įžaidėjo rungtynes.

Sekmadienį prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ jis jautėsi gerai – įmetė floaterį, atliko porą gerų perdavimų, matosi, kad vaikinas sulaukė gyvenimo šanso ir bando juo pasinaudoti. O Belgrade jis žaidė 10 sekundžių kėlinio pabaigoje, turėjęs užduotį du kartus prasižengti. Kajus įvykdė tai, ko prašė treneris.

Šaunuolis, linkiu tobulėti toliau ir kabintis už pirmos komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas