Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 13

Neramios Šaro dienos: „Kiekvienas mačas yra komplikuotas“

COVID-19 židinys komandoje ir trys pralaimėjimai iš eilės abiejuose frontuose įnešė sumaišties „Barcelona“ stovykloje. Šarūnas Jasikevičius neturi progos atsikvėpti, kadangi jau ketvirtadienio vakarą „Palau Blaugrana“ arenoje svečiuosis Eurolygos čempionė Stambulo „Anadolu Efes“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Praėjusio sezono Eurolygos finalininkės pasiruošusios antram dubliui.

Pirmoji dramatiška akistata gruodžio pradžioje Stambule baigėsi 95:93 Šarūno Jasikevičiaus vyrukų pergale per pratęsimą.

Užsikūrusi „Barcelona“ buvo laimėjusi devynis kartus iš eilės Eurolygoje, kol Naujųjų metų išvakarėse jiems stiprų niuksą 94:75 sudavė „lietuviškoji“ Vitorijos „Baskonia“.

Naujuosius metus Katalonijos ekipa pradėjo žiniomis apie COVID-19 bacilą pasigavusį trenerį Šarūną Jasikevičių, o po jo sugrįžimo „Barcelona“ nusileido ir Manresos BAXI, ir Milano „Olimpia“ krepšininkams.

„Kiekvienas mačas yra komplikuotas, o tuo labiau dvikovos su „Anadolu Efes“, – prieš mačą dėstė Šarūnas Jasikevičius. – Mūsų prioritetas yra atgauti jėgas ir parodyti dvasią, kurią demonstravome prieš „Olimpia“, nors pergalei to ir nepakako. Mūsų pastangos buvo puikios. Daugybės dalykų nepakeisime, nes tai yra neįmanoma. Bandysime rotuoti keletą žaidėjų.“

„Barcelona“ įkrito į mažą duobelę, tačiau vis tiek išlieka pirmoje Eurolygos vietoje – 15 pergalių ir 4 pralaimėjimai.

Tuo metu titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“ vis dar neatranda stabilumo žaidime, šiuo metu esanti vos 8-oje pozicijoje.

„Norėdami laimėti šias rungtynes Barselonoje, turime reaguoti į varžovų psichologinį ir fizinį kietumą. Mes laimėsime atsakomąsias rungtynes, nes pirmoje sezono pusėje pralaimėjome Stambule per pratęsimą“, – kaip visada užtikrintai kalbėjo Erginas Atamanas.

Mačo Katalonijoje pradžia – ketvirtadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas