Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 09

Neregėtas ažiotažas dėl „Žalgirio“ bilietų tęsiasi – rekordas ir italo priekaištas

​​​​​​​Patekęs į Eurolygos atkrintamąsias varžybas Kauno „Žalgiris“ beprotiškai pradžiugino savo sirgalius, bet tuo pat metu užkrovė jiems rūpesčių – gauti bilietus į ketvirtfinalio rungtynes Kaune su Stambulo „Fenerbahče“ nėra paprasta.
„Green White Boys“ tribūna
„Green White Boys“ tribūna / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Net „Žalgirio“ arenos bilietų prekybos serveriai pajautė, ką sirgaliams reiškia komandos pasirodymas Eurolygos ketvirtfinalyje.

Rungtynės su „Fenerbahče“ Kaune vyks tik balandžio 23 dieną, bet pirmadienį – pirmąją bilietų prekybos į mačą dieną – sistema iškart lūžo, susidūrusi su 10 tūkst. žmonių elektroniniu antplūdžiu, nepaisant to, kad pirmųjų bilietų kainos svyruoja tarp 19–80 eurų.

„Mes tikėjomės ažiotažo ir tam ruošėmės, nes ir pernai prieš Eurolygos ketvirtfinalį su „Olympiakos“ viskas buvo išpirkta per dvi dienas. Bet tąsyk viskas veikė, – pasakojo „Žalgirio“ atstovas Almantas Kiveris. – Tačiau pirmadienį, kai visi žinojo, kad prekyba prasidės 12 valandą dienos, tuo metu sulaukėme 10 tūkst. lankytojų ir serveriai neatlaikė.

Teko per naktį perkrauti sistemą į galingesnius serverius. Antradienį viskas jau veikia normaliai.“

VIDEO: „Ginčas“: kas buvo „Žalgirio“ fantastiško finišo didžiausi stebukladariai?

Bilietai tirpsta rekordiniu greičiu

Prekyba bilietais vyksta dviem kryptimis – 6 tūkst. viso sezono abonementus turintys sirgaliai gali būti ramesni, nes jiems rezervuota galimybė įsigyti bilietus į jų įprastas vietas iki trečiadienio (neįsigijus bilietų, jie nuo penktadienio ryto pateks į prekybą).

Likę 9 tūkst. bilietų į 15,5 tūkst. vietų areną jau ištirpo.

„Antradienį, atnaujinus prekybą nuo 12 val. per pirmą pusvalandį iššluota 3 tūkst. bilietų – mums sakė, kad tokie rekordiniai pardavimų tempai lenkia net Eurolygos finalo ketverto bilietų pardavimus“, – sakė A.Kiveris.

14 valandą antradienį jau buvo parduota 7 tūkst. iš 9 tūkst. nerezervuotų bilietų, o po kelių valandų jau visose grafose degė žodis „Išparduota“. Tai reiškia, kad prieinamų bilietų nebeliko.

Italas liko nusivylęs

Dėl bilietų kilęs ažiotažas patiko ne visiems „Žalgirio“ gerbėjams.

24sek sulaukė Kauno komandos sirgaliaus Alessandro Poroli laiško.

2011 metais į Vytauto Didžiojo universitetą studijuoti atvykęs italas iškart pamilo „Žalgirį“, sekdavo Kauno komandos rungtynes dirbdamas užsienyje, o pernai, grįžęs į Lietuvą, įsigijo sezono bilietą į Eurolygos rungtynes. Tačiau pirmadienį jam kilo klausimas, dėl „Žalgirio“ svetainėje pasirodžiusios žinutės dėl galimo rezervuotų bilietų pabrangimo, tad, užlūžus interneto svetainei, ir jis atsidūrė tarp kelių šimtų lietuvių ilgoje eilėje prie „Žalgirio“ arenos kasų.

A.Poroli laukė keturias valandas, bet kasose įdiegta ta pati bilietų pardavimo sistema, tad ji irgi strigo.

„Deja, niekas iš „Žalgirio“ man nepaaiškino, o kiti sirgaliai irgi negalėjo atsakyti į mano klausimus, tad nusprendžiau likti eilėje, – pasakojo italas, vėliau išlėkęs į darbus ir iš bilietus paėmusios savo merginos supratęs, kad jo vietos kaina šiomis dienomis nesikeičia. – Mes stovėjome šaltame Kaune tiek valandų, be aiškios informacijos, be vandens ir tualeto. Aš stebėjausi: „Kodėl negalima buvo organizuoti eilės arenoje?

Aš asmeniškai sušalau, galbūt, kad esu italas ir man stovėti 4 valandas šaltyje reiškia susirgimą. O kiti žmonės laukė ilgai, nors dalis jų buvo apsirengę plonais rūbais.

„Žalgiris“ tikrai yra elitinė Eurolygos komanda, kurianti nuostabius dalykus ir turinti nuostabią sirgalių paramą, bet tokiems dalykams nutinkant mano pasitikėjimas klubo administracija susilpnėja.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Prie „Žalgirio“ arenos bilietų kasos nusidriekė eilės
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Prie „Žalgirio“ arenos bilietų kasos nusidriekė eilės

A.Kiveris klubo vardu atsiprašė šio ir kitų sirgalių.

„Tenka nuoširdžiai atsiprašyti, – sakė „Žalgirio“ komunikacijos vadovas. – Tai tik dar kartą įrodo, koks didelis ažiotažas supa rungtynes ir kokia didelė sirgalių parama.“

Stovėdamas eilėje A.Poroli pastebėjo ir tokių asmenų, kurie šlavė po 20–30 bilietų. Italui kilo įtarimų, kad tai gali būti bilietų perpardavinėtojai.

A.Kiveris patikslino, kad perkant arenos kasose skaičius yra limituotas, o internete jokios ribos nėra, tad galimybė pasipelnyti perpardavinėtojams tikrai egzistuoja.

„Noriu įspėti žmones, kad perkant bilietus iš kitų asmenų reikia būti budriems, nes negali būti tikras, kad to paties elektroninio bilieto jis nepardavė dar kam nors, – sakė „Žalgirio“ atstovas. – Mes skatiname bilietus įsigyti per oficialius prekybos kanalus.“

VIDEO: Nenusileidžia ir NBA: „Žalgirio“ dėjimas tarp gražiausių Eurolygos sezono epizodų

Antrus metus į Eurolygos ketvirtfinalį patekusio „Žalgirio“ serija su „Fenerbahče“ prasidės balandžio 16 dieną Stambule. Ten pat vyks ir antrasis mačas balandžio 18 dieną.

Serija persikels į Kauną balandžio 23 dieną, dėl kurios ir kilęs toks ažiotažas.

Ketvirtfinalio rungtynių serija trunka iki trijų pergalių, todėl prekyba bilietais į galimas ketvirtąsias rungtynes Kaune, o taip pat į galimą penktąjį mačą Stambule, nevyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento