Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Nesėkmių kankinamas Rimas Kurtinaitis: „Daug problemų, ypač dėl „šiukšlių“

„Chimki“ surinko žvaigždėtą sudėtį, bet Eurolygoje vis stringa. Ketvirtadienį Rimo Kurtinaičio treniruojamas Pamaskvės klubas 79:83 pralaimėjo Vitorijos „Baskona“, o tai buvo penktasis Rusijos komandos pralaimėjimas per šešerias pastarąsias rungtynes Eurolygoje.

„Chimki“ tėra dešimtas Eurolygoje, o R.Kurtinaičiui nesiseka įstatyti savo žaidėjų į stabilaus žaidimo bėgius.

Šį mėnesį VTB Jungtinės lygos rungtynėse Chimkų ekipa įveikė Maskvos CSKA, o praėjusią savaitę namie nugalėjo vieną iš Eurolygos lyderių Madrido „Real“.

Tačiau kovodami su Eurolygos vidutiniokėmis Pamaskvės krepšininkai stringa.

Ketvirtadienį Vitorijoje rezultatyviausias žaidėjas Aleksejus Švedas metė net 15 tritaškių, bet pataikė tik 3. Pagrindinis įžaidėjas Stefanas Jovičius suklydo 5 kartus.

„Chimki“ pralaimėjo Vitorijos klubui, kurį treniruoja Duško Ivanovičius - juodkalnietis, prieš kelerius metus pakeitęs R.Kurtinaitį prie Chimkų komandos vairo, o paskui ir pats buvo atleistas.

Šįkart R.Kurtinaitį labiausiai piktino detalės, dėl kamuolių 33:42 pralaimėta kova.

„Sveikinu „Baskonia“ su puikia pergale, – Chimkų klubas citavo R.Kurtinaitį. – Mačas buvo sunkus, ko mes ir laukėme prieš kelionę.
Mes patyrėme daug problemų, ypač dėl atkovotų kamuolių ir tų visų „šiukšlių“, kurių netrūko šiandien. Turiu galvoje prarastus kamuolius, nepataikymus iš po krepšio – visa tai galima buvo padaryti truputį geriau.

Šį sezoną mes turime problemų paskutinėmis minutėmis, nes mums trūksta kantrybės, kad pabaigtume atakas teisingais metimais arba išprovokuotume pražangas.

„Scanpix“ nuotr./Rimas Kurtinaitis
„Scanpix“ nuotr./Rimas Kurtinaitis

Bet kalbant apie šį mačą, problemų buvo ne tik paskutinėmis minutėmis, bet ir visą mačą. Pavyzdžiui, jei pažiūrėtume į baudų metimus, galima išvysti, kad „Baskonia“ metė 38 baudas, o mes tik 14. Šie skaičiai kalba apie mūsų agresyvumą, kas ir tapo viena pralaimėjimo priežasčių.

Be to, atkovoti kamuoliai puolime. Mes leidome jiems nusiimti per daug kamuolių po mūsų lenta, o iš viso „Baskonia“ atkovojo 42 kartus kamuolį, o mes tik 33. Šie skaičiai irgi atsiliepė galutiniam rezultatui, nekalbant jau apie metimus, nepataikytus iš po krepšio. Visa tai vedė prie to, kad mes pralaimėjome, o „Baskonia“ – laimėjo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant