Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 16

Nesustabdomas „Anadolu Efes“ garvežys pervažiavo ir „Maccabi“

Įspūdingą formą įgavusi Stambulo „Anadolu Efes“ (19-10) ekipa nestabtelėjo ir Tel Avive. Ergino Atamano auklėtiniai įtikinamai 90:66 (22:17, 25:14, 24:16, 19:19) susidorojo su „Maccabi“ (11-17) krepšininkais.
Shane'as Larkinas
Shane'as Larkinas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Anadolu Efes“ iškovojo jau aštuntą pergalę iš eilės ir laimėjo jau vienuoliktą kartą per pastarąsias 12 rungtynių. Net devynios iš tų pergalių buvo iškovotos dviženkliais skirtumais, septynios – bent 20 taškų skirtumu.

Kaip ir per kelias ankstesnes dvikovas, taip ir šįkart „Anadolu Efes“ didžiąją dalį užduočių išsprendė jau pirmoje rungtynių pusėje.

Puikiai pataikę svečiai iš Turkijos dar antrojo kėlinio pradžioje susikrovė dviženklę persvarą (30:20), o po dviejų ketvirčių pirmavo 47:31.

„Maccabi“ dar bandė spardytis po ilgosios pertraukos, kai skirtumas kelis sykius sumenko iki 10 taškų, bet „Anadolu Efes“ garvežys vėl užsikūrė ir po tritaškių lavinos skirtumas patapo triuškinančiu – 65:42.

Ketvirtajame kėlinyje intrigos rungtynėse jau nebuvo, o Stambulo ekipos persvara buvo pasiekusi ir 30 taškų.

Vėl laimėjusi Turkijos komanda pirmą sykį šiame sezone šoktelėjo į antrąją turnyrinės lentelės vietą. Tiek pat pergalių ir pralaimėjimų, bet prastesnį taškų santykį turi ir Milano „Olimpia“, o vienintelė komanda, esanti aukščiau už šiuos du klubus, yra „Barcelona“ (21-8).

„Maccabi“ yra 14-oje vietoje ir dar išsaugo viltis patekti į atkrintamąsias, tačiau jos – mikroskopinės, nes likus šešerioms rungtynėms nuo pirmojo aštuoneto „geltonuosius“ skiria net penki laimėjimai.

Tel Avivo arenoje rungtynes stebėjo 1 tūkst. sirgalių. Juos atgal į areną „Maccabi“ sukvietė po to, kai buvo vakcinuota didelė dalis Izraelio gyventojų.

„Maccabi“: Scottie Wilbekinas 15 (3/9 trit.), Ante Žižičius 14 (6 atk. kam.), Tyleris Dorsey 10.

„Anadolu Efes“: Vasilije Micičius ir Shane'as Larkinas (5/9 trit.) po 15, Tiboras Pleissas ir Krunoslavas Simonas (6 rez. perd.) po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas