Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 22

Niukso nesitikėjęs Šaras: „Išsikasėme sau duobę, iš kurios turėsime išlipti“

Šarūno Jasikevičiaus debiutas Eurolygos atkrintamosiose prie „Barcelona“ vairo prisvilo. Didelį deficitą panaikinę katalonai bandė kabintis, bet pirmajame ketvirtfinalio mače 74:76 nusileido Kevino Pangoso traukiamai Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai. Šaras po nesėkmės pripažino varžovų pranašumą ir ieškojo pralaimėjimo priežasčių.

29:46 – tokiu rezultatu „Barca“ atsiliko dar antrajame kėlinyje.

Nors trečiąjį ketvirtį puikiai sužaidę katalonai savo deficitą ištirpdė, o ketvirtojo kėlinio pabaigoje po Brandono Davieso taškų net pirmavo 72:71, galiausiai Barselonos krepšininkus pražudė K.Pangoso dvitaškis likus 10,7 sek., paskutinį kartą išvedęs „Zenit“ į priekį.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kevinas Pangosas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kevinas Pangosas

„Sveikinimai Xavi [Pascualiui] ir visai „Zenit“ komandai. Manau, kad ji išėjo į aikštę su aiškesnėmis idėjomis, kaip nori žaisti. Jie buvo solidesni už mus, ypač gynyboje“, – po mačo pripažino Š.Jasikevičius.

„Manau, kad pirmoji rungtynių pusė gynyboje buvo labai labai bloga. Negalime atkrintamųjų pradėti tokiu būdu. Net kai bandėme vytis ir vienu metu net išlyginome rezultatą, to neužteko. „Zenit“ pabaigoje pataikė daug sudėtingų metimų ir apskritai nusipelnė laimėti“, – pripažino Šaras.

Jau penktadienį „Barca“ galės pasitaisyti, kai taip pat namuose žais antrąsias serijos iki trijų pergalių rungtynes. Š.Jasikevičius pabrėžė, kad duobę išsikasę jo auklėtiniai privalės iš jos išlipti.

„Išsikasėme sau duobę, iš kurios turėsime išlipti. Jei atvirai, to nesitikėjau. Nesitikėjau, kad šitaip pradėsime. Esu nusivylęs, o geriausia naujiena šiandien ta, kad turime šiek tiek laiko pataisyti sudėtingą situaciją, kurioje atsidūrėme. Taip gali nutikti, nes žaidžiame atkrintamosiose prieš labai gerą komandą“, – kalbėjo lietuvis.

Antrasis „Barcelona“ ir „Zenit“ susitikimas penktadienį startuos 22 valandą, o kitą savaitę komandos kelsis į Sankt Peterburgą.

VIDEO: Neraminantis Artūro Gudaičio riksmas: skaudi lietuvio trauma Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas