Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 05

Niūrus vakaras autsaiderių teritorijoje: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Andrea Trinchieri dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo pergale namuose, užbaigė nesėkme išvykoje. Kauno „Žalgiris“ antrą kartą šį sezoną krito prieš absoliutų turnyro autsaiderį Vilerbano ASVEL, šįkart – rezultatu 79:93. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri.
Eurolyga Vilerbane: ASVEL – „Žalgiris“
Eurolyga Vilerbane: ASVEL – „Žalgiris“ / zalgiris.lt nuotr.

Nežinau, kodėl, bet trys Vilerbano ASVEL muškietininkai prieš Kauno „Žalgirį“ atrodė tarsi 1980-ųjų legendiniai NBA žaidėjai. Tai – lyg mitais apipinti krepšininkai, kurių ketvirtadienio vakarą „Astroballe“ arenoje nebuvo įmanoma niekaip sulaikyti.

Manau, kad pagrindinė Andrea Trinchieri komandos pralaimėjimo priežastis yra gynyba ir labai prasta pirmoji mačo pusė.

Matėme daug chaotiško žaidimo, o vėliau atsirado daug dvejonių ir abejonių puolime – kada mesti į krepšį, o kada ne. Per minutės pertraukėlę girdėjome, kad „Žalgirio“ treneris daugiau apeliuoja į psichologiją.

Tai buvo vienos iš trijų blogiausių Lietuvos čempionų rungtynių šio sezono Eurolygoje, kai ASVEL sužaidė bene geriausią mačą. Jie kontroliavo žaidimą, pirmavo beveik visas 40 minučių.

Visoms serijoms ateina pabaiga. Kaip „Žalgiris“ šią savaitę nutraukė šešių nesėkmių atkarpą, taip ir ASVEL namuose Eurolygos pergalę iškovojo po beveik metų laiko.

Kai turime sezoną, kuriame „Žalgiris“ dukart pralaimi prieš ASVEL ir kartą prieš ALBA, nežinau, kiek galime turėti lūkesčių dėl dešimtos vietos sezono pabaigoje.

A.Trinchieri pagaliau turės vieną-kitą treniruotę, bet šįkart Vilerbano krepšininkai svečius iš Kauno suvalgė savo fiziškumu.

#2 Keenanas Evansas – 6,5

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
21 tšk. (2/4 dvit., 5/7 trit.), 5 rez. perd., 4 per. kam., 6 kld., 21 naud. bal., 32 min.

Vėl buvome situacijoje, kai reikėjo, kad „Žalgirį“ trauktų Keenanas Evansas.

Įmetęs savo pirmąjį tritaškį nuo lentos, komandos lyderis pasijautė kažkiek geriau. Tuomet ėmė pataikyti savo įprastus metimus – su atšokimu atgal, po driblingo, vienas prieš vieną akistatose.

K.Evansas stengėsi žaisti agresyviau, vis bandė lįsti į baudos aikštelę.

Manau, kad Keenanas savo darbą atliko. Klaidų buvo, kai kurios – tikrai skaudžios, kaip išslydęs kamuolys iš rankų ar veržiantis link krepšio smūgis ranka varžovui į veidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas