Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 07

Nukarūnuotas E.Atamanas pakomentavo Eurolygos čempionų fiasko ir naują pasiūlymą

Erginas Atamanas šįkart paliko aikštę nebekeldamas dviejų kumščių, kaip buvo pratęs po triumfo. Stambulo „Anadolu Efes“ treneris net nelaukė rungtynių pabaigos, kai paaiškėjo, kad praėjusių metų Eurolygos čempionai šįkart net nepateko į atkrintamąsias varžybas.
Rungtynių akimirka
Erginas Atamanas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Eurolygos čempionų sostas – laisvas.

„Anadolu Efes“ laimėjo elitinį Europos krepšinio turnyrą pastaruosius dvejus metus, bet šiemet nebepakils aukščiau dešimtos vietos.

Tai paaiškėjo, kai „Anadolu Efes“ krepšininkai ketvirtadienį 86:103 nusileido Stambulo „Fenerbahče“ ir palaidojo paskutinę viltį iškopti į Eurolygos ketvirtfinalį.

„Mes palikome savo žymę per ketverius metus, – po rungtynių pareiškė treneris E.Atamanas, kurio auklėtiniai yra laimėję 16 mačų, o pralaimėję 17 ir užima 11 vietą. – Šiais metais mes susimovėme, o aš priimu didžiausią atsakomybę.

Anksčiau buvau pripažintas geriausiu Eurolygos metų treneriu, o šiemet man nepasisekė.

Ne šiandien nepatekome į atkrintamąsias varžybas. Mes eliminuoti, nes pralaimėjome prieš komandas, kurios nepateks į atkrintamąsias kovas.“

Stambulo derbyje, kai buvo aišku, kad „Anadolu Efes“ dainelė sudainuota, E.Atamanas paliko aikštę, nelaukęs finalinės sirenos, po kurios treneriai įprastai paspaudžia rankas vienas kitam.

„Aš paspaudžiau ranką Itoudžiui anksčiau, nes norėjau išvengti „Fenerbahče“ sirgalių užgauliojimų, – aiškino E.Atamanas. – Clyburnas susikivirčijo su „Fenerbahče“ trenerio asistentu, kuris rėkė ant jo nuo priešingo suolelio. Buvo prasta situacija. Linkiu „Fenerbahče“ patekti į atkrintamąsias varžybas.

Jų sirgaliai įžeidinėjo mane iš tribūnų per visas rungtynes, bet aš nereagavau.“

E.Atamanas taip pat patvirtino gandus, kad Atėnų „Panathinaikos“ domisi juo.

„Gandai atėjo iš užsienio žiniasklaidos. Aš nebuvau susitikęs su niekuo asmeniškai, bet yra pasiūlymas. Padėkojau jiems ir pasakiau, kad apsispręsiu dėl pasiūlymo per artimiausias dienas, – sakė E.Atamanas. – Toks sezono laikas, kai pasiūlymai ateina mums ir žaidėjams. Klasikinė situacija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas