Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 16

Nuo lemiamo S.Wilbekino išpuolio apsigynęs ASVEL palaužė „Maccabi“

Priešpaskutinėje Eurolygos vietoje prieš šį turą buvusi Vilerbano ASVEL (4-9) ekipa pasiekė retą pergalę. TJ Parkerio auklėtiniai namuose 84:81 (30:24, 20:17, 17:23, 17:17) palaužė Tel Avivo „Maccabi“ (5-9) ir nutraukė trijų pralaimėjimų seriją.
Scottie Wilbekinas (su kamuoliu)
Scottie Wilbekinas (su kamuoliu) / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Galingai rungtynes pradėję prancūzai pirmavo beveik visas 40 minučių, o antrajame ketvirtyje turėjo net ir 14 taškų persvarą.

Solidžiai ASVEL pirmavo ir ketvirtajame kėlinyje likus žaisti keturias minutes, kai rezultatas buvo 80:69, bet „Maccabi“ padarė viską, kad atkurtų intrigą paskutinėmis sekundėmis.

Po Scottie Wilbekino penkių taškų iš eilės ir Othello Hunterio dvitaškio likus dviem minutėms iš ASVEL pranašumo liko vos 2 taškai – 80:78.

Norrisas Cole'as ir Amine Noua taikliais metimais atšaldė įkaitusius svečius (84:78), bet juos vėl uždegė dvitaškį su pražanga įvertęs Angelo Caloiaro, likus 45 sekundėms priartinęs „Maccabi“ iki vieno metimo (81:84).

Tą metimą galėjo pataikyti S.Wilbekinas, tapęs rezultatyviausiu rungtynių žaidėju, bet Turkijos pilietybę turinčio amerikiečio ranka sudrebėjo – paskutinę sekundę išmestas kamuolys tikslo nepasiekė ir ASVEL iškovojo pergalę.

Ji prancūzams leido palypėti dviem laipteliais turnyrinėje lentelėje – dabar Vilerbano ekipa yra 15-ta. „Maccabi“ užima 13-ąją vietą.

ASVEL: Moustapha Fallas ir Norrisas Cole'as po 15, Amine Noua 11, Davidas Lighty 10 (8 atk. kam.).

„Maccabi“: Scottie Wilbekinas 25 (7/15 metimai, 8/8 baud., 29 naud. bal.), Elijah Bryantas 12 (0/6 trit.), Draganas Benderis 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas