Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 11

Nuo žodžių prie darbų: „Panathinaikos“ išsiuntė prašymą palikti Eurolygą

Atėnų „Panathinaikos“ oficialiai išreiškė norą palikti Eurolygą. Stipriausias Graikijos klubas išsiuntė laišką Eurolygai ir jos vadovui Jordi Bertomeu, kuriame prašo pradėti ilgalaikio klubo ir lygos kontrakto nutraukimo procesą.
„Panathinaikos“ sirgaliai
„Panathinaikos“ sirgaliai / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Laišką Eurolygai pasirašė pats PAO prezidentas Manos Papadopoulos.

„Kaip jau žinote, pastaruosius du mėnesius bendravome su jumis išreikšdami savo valią nutraukti sutartį su Eurolyga, – teigiama prašyme. – Prašėme apsvarstyti šį klausimą kuo greičiau, tačiau jūsų atsakymas buvo, kad tai pakenks Eurolygos įvaizdžiui per koronaviruso pandemijos krizę ir deryboms su rėmėjais.

Atsižvelgėme į tai ir dėl to nesiuntėme formalaus prašymo bei nespaudėme priimti sprendimo, suprasdami situacijos rimtumą.

Tačiau laikas ėjo, o mes vis dar negavome atsakymo į mūsų išreikštą prašymą.

Dėl to, atsižvelgdami į tai, kad mūsų dalyvavimas šiame turnyre nebuvo naudingas klubui jokiais būdais, o taip pat į neaugantį Eurolygos pelną, „Panathinaikos“ formaliai prašo perduoti mums priklausančią licenciją ir akcijas kitam klubui.

Prašome, kad nedelsiant būtų sušaukti Eurolygos vadovai, kurie imtųsi visų būtinųjų veiksmų šiuo klausimu.“

Apie ketinimus palikti J.Bertomeu valdomą Eurolygą, kurioje PAO rungtyniauja jau beveik du dešimtmečius, klubo savininkas Dimitris Giannakopoulos kalbėjo jau kelerius pastaruosius metus, tačiau realių veiksmų jis ėmėsi tik šią savaitę.

Dar antradienį spaudos konferencijoje graikas paskelbė už 25 mln. eurų parduodantis Atėnų klubą, o taip pat negailėjo kritikos Eurolygai bei išreiškė palaikymą FIBA Čempionų lygai, į kurią norėtų nukreipti ir „Panathinaikos“ klubą.

„Visi supranta, kad Eurolyga pasiekė nulinį tašką, kai jai vadovauja Bertomeu“, – pareiškė D.Giannakopoulos, pridūręs, kad ši organizacija su PAO elgiasi itin blogai „visuose frontuose“.

Tiesa, 2015 m. sudaręs 10 metų sutartį su Eurolyga, PAO įsipareigojo laikytis kontrakto sąlygų bei sutiko su galima bausme pažeidus sutartį ir palikus turnyrą anksčiau laiko – už tai Graikijos klubui gresia 10 mln. eurų siekiančios sankcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas