Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 04

Nuostolių turi ir „Fenerbahče“ – Kaune versis be trijų žaidėjų

Eurolygoje pirmavusi, bet šiuo metu į keturių iš eilės pralaimėjimų duobę įkritusi Stambulo „Fenerbahče“ (10-6) Kaune prieš „Žalgirį“ (8-8) vis dar varžysis ne stipriausios sudėties.

Nors Johnathanas Motley, Scottie Wilbekinas ir Dyshawnas Pierre‘as jau grįžo į rikiuotę, o Kostas Antetokounmpo debiutavo Eurolygoje, Dimitris Itoudis Lietuvos vis dar turės verstis be Nemanja Bjelicos ir Tonye Jekiri.

Maža to, paskutinėje treniruotėje traumą patyrė ir Tarikas Biberovičius, negalėsiantis padėti savo komandai sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje, pranešė „Fenerbahče“ klubas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nemanja Bjelica
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nemanja Bjelica

NBA čempionu su „Golden State Warriors“ tapęs 34-erių serbas N.Bjelica blauzdą susižeidė dar Europos krepšinio čempionate ir šiame sezone su „Fenerbahče“ apranga dar nežaidė.

Stambulo klubas tikėjosi, kad universalusis aukštaūgis grįš į treniruotes nuo pirmosios sausio savaitės, tačiau gydymas dar sykį užsitęsė.

28-erių vidurio puolėjo iš Nigerijos T.Jekiri situacija yra dar sunkesnė. Metų pabaigoje jam buvo atlikta kirkšnies operacija, dėl kurios žaisti jis negalės apie 8 savaites.

Šiame Eurolygos sezone jis vidutiniškai rinko po 5,5 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio.

„Scanpix“ nuotr./Tonye Jekiri
„Scanpix“ nuotr./Tonye Jekiri

Nuo 2018-ųjų „Fenerbahče“ klube rungtyniaujantis 21-erių turkas T.Biberovičius šiame sezone renka po 0,7 taško, 0,7 rezultatyvaus perdavimo ir 0,7 atkovoto kamuolio.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Tarikas Biberovičius ir Dimitris Itoudis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Tarikas Biberovičius ir Dimitris Itoudis

„Traumos irgi lėmė daug, – nesėkmingą „Fenerbahče“ ruožą aiškino „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis. – Gana ilgą laiką nežaidė vienas lyderių J.Motley, kuris yra labai universalus ir fiziškas žaidėjas. Manau, kad tai susiję. Kažkiek buvo aptrupėjusi ir „Fenerbahče“ gynėjų grandis.

Viskas laikosi ant kelių gynėjų, bet jie turi galingą priekinę liniją su keitimais ir atletiškais žaidėjais. Manau, kad traumos juos išmušė iš ritmo.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tyleris Cavanaugh
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tyleris Cavanaugh

Didelių rūpesčių turi ir „Žalgiris“, aktyviai ieškantis pasistiprinimo. Nugaros skausmus jaučiančio aukštaūgio Tylerio Cavanaugh sezonas, jeigu prireiks operacijos, gali būti netgi baigtas.

Tiesa, sugrįžti turėtų po lūžusio šonkaulio pasveikęs Lukas Lekavičius. Taip pat ir Dovydas Giedraitis.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas