Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 24

Nustebinusį varžovą sutikęs Š.Jasikevičius neverkšlena dėl „Žalgirį“ užklupusių traumų

Traumos ir skausmai šienauja Kauno „Žalgirio“ įžaidėjus, bet Šarūnas Jasikevičius neverkšlena pasitikdamas Eurolygos sezono starte nustebinusį varžovą. Žalgiriečių treneriui užtenka pajėgų, kurias jis penktadienį planuoja išrikiuoti prieš Vilerbano ASVEL komandą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – ASVEL | 20:00 | Kaunas

Rungtynių išvakarėse „Žalgiris“ informavo, kad nykščio traumą patyręs Rokas Jokubaitis iš rikiuotės iškrito dviem savaitėms.

Kitas įžaidėjas Alexas Perezas dėl kirkšnies skausmų, labai realu, penktadienį taip pat neturėtų pasirodyti aikštėje.

Todėl Šaras priverstas kviesti į pagrindinę komandą 18-metį estą Kerrą Kriisą, kuris „Žalgirio“ dublerius veda į pergales NKL čempionate.

„Perezas dar nesportavo. Nežinau, ar šiandien kažką bandys – man atrodo, ne. Geriausiu atveju, rytoj. Jeigu labai gerai pasijaus, galbūt bus dvyliktuke. Bet daug pagalbos iš jo nesitikime.

Tokia situacija – jei ryt neišeis, gal bandysime ant sekmadienio, – blogiausiam scenarijui pasiruošęs Š.Jasikevičius. – Turime du įžaidėjus. Ir jie gana skirtingi. Manau, vienerioms rungtynėms gana užtektinai.

Yra kaip yra. Nelabai yra kada verkti.“

Po 10 metų pertraukos į Eurolygą sugrįžę Vilerbano ASVEL krepšininkai prisistatė siurprizais.

Turnyro starte jie pamokė dvi Graikijos komandas ir pateko į penkių klubų būrį, be pralaimėjimų pradėjusį naujojo sezono kovas.

Nors lažybininkai vis dar prasčiausiai iš visų 18 komandų Eurolygoje vertina ASVEL šansus laimėti turnyrą, pirmajame ture prancūzai iš posto išvertė Davidą Blattą po pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos“ 82:63, o antrajame parodė kovingumo pavyzdį panaikindami 13 taškų skirtumą ir 79:78 palauždami Atėnų „Panathinaikos“.

ASVEL siurprizus nutraukė Miuncheno „Bayern“ klubas, Vokietijoje net 104:63 sumaitojęs Vilerbano ekipą ir pataikęs net 10 tritaškių iš 12.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Š.Jasikevičiaus „Žalgiris“ prieš T.Parkerio ASVEL

Bet į Kauną priešininkai atvyksta pasiuntę užtektinai pavojaus signalų Šarūnui Jasikevičiui.

„Atletiškumas, – pirmiausia pabrėžė treneris. – Jie žaidžia tikrai agresyviai, atletiškai. Reikia kovoti fiziškai, kantriai. Žaisti savo krepšinį, kokį ateityje ir bandome galvoti: su daug opcijų, kamuolio judėjimu, du prieš du. Nes kuo daugiau taip žaidi, tavo šansai didėja juos nubausti.

Jų gynėjų linija žaidžia įspūdingai ir atakuoja labai gerais procentais. Tą įrodo pergalės prieš dvi graikų komandas, kurios daug ką pasako.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie įžaidėjų trūkumą: „Nėra kada verkt“

ASVEL gretose naudingiausiai žaidžia vidurio puolėjas Tonye Jekiri. 25-erių 212 cm ūgio centras iš Nigerijos renka vid. 10,7 taško, 9,7 atkovoto kamuolio (3 puol.) ir 20,7 naudingumo balo.

Rezultatyvumu išsiskiria gynėjas Davidas Lighty su 13,3 taško vidurkiu (64,7 proc. dvit., 50 proc. trit.).

Komandos puolimą kuria įžaidėjai Jordanas Tayloras (9,7 tšk., 3,3 perd.) ir Antoine'as Diot (9 tšk., 5 perd.), o grėsmę krepšiui visada kelia atakuojantis gynėjas Edwinas Jacksonas, kol kas renkantis 6,7 taško, bet prieš 5 metus ne veltui tapęs rezultatyviausiu Prancūzijos čempionato žaidėju.

„Jekiri daug ką padaro iš gynėjų. Tai nėra centruojantis, verčiantis iš po krepšio žaidėjas, todėl prioritetas gynėjai“, – paklaustas apie T.Jekiri efektyvumą, sakė Šaras.

„Žalgiris“ ASVEL ekipą sutinka po „superinės savaitės“. Žaliai balti atidarė pergalių Eurolygoje sąskaitą nukaudami Madrido „Real“ 86:73, o pirmajame amžinų varžovų mūšyje nepalikdami vilčių Vilniaus „Rytui“ 88:70.

Š.Jasikevičius praėjusią savaitę pamatė daug teigiamų dalykų, nors LKL mūšis jo nesužavėjo taip, kaip fantastiška pergalė Eurolygoje.

„Su Madridu rungtynės buvo solidžios iš taktikos pusės, kantrybės, žinojimo, ką duodame, ko ne. O su „Rytu“ žaidėme prastai, – pripažino Š.Jasikevičius. – Jie daug kur mūsų nenubaudė, bet susikūrė daug metimų ir galėjo mus nubausti.

Tai yra procesas. Nereikia daug dėmesio kreipti į praeitį. Bet svarbiausia, kad padėtas žingsniukas į priekį ir tai svarbiausia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito