Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 28

Nuvylęs Iggy ir didelis K.Hayeso potencialas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir K.Maksvyčiui

Kauno „Žalgiris“ parodė charakterį, bet Eurolygos išvykose lieka be pergalių. Belgrado „Partizan“ komandai pralaimėta 76:87. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.
„Žalgirio“ krepšininkai Belgrade
„Žalgirio“ krepšininkai Belgrade / zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr.

Viena komanda turėjo Keviną Punterį, kita komanda Kevino Punterio neturėjo. Viena komanda pataikė baudų metimus, kita juos prametė.

Tokie paprasti ir akivaizdūs dalykai nulėmė dviženklį Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimą Serbijoje.

Turbūt reikėtų sakyti, kad psichologiškai rungtynių pradžia buvo pralaimėta labai stipriai. Belgrado „Partizan“ pasitiko su žvėrišku spaudimu nuo galinės linijos, o žalgiriečiai neatrodė tam pasiruošę ir nusiteikę.

Dvikovos pradžioje sudegė Ignas Brazdeikis ir Keenanas Evansas, tad Kaziui Maksvyčiui anksčiau nei norėtųsi teko padaryti pirmuosius keitimus – įleisti Luką Lekavičių ir Arną Butkevičių, kas šiek tiek stabilizavo padėtį. Bet blogas dalykas yra taip pradėti rungtynių pradžią svečiuose, nes tuomet reikia sunkiai lipti į kalną. Tai reikalauja daug jėgų ir pastangų.

Matėme ir gerų momentų „Žalgirio“ žaidime, yra kuo pasidžiaugti, bet tai yra dar vienas pralaimėjimas išvykoje prieš varžovą, kuris nebuvo neįveikiamas.

#2 Keenanas Evansas – 8

zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Keenanas Evansas
16 tšk. (3/8 trit.), 9 rez. perd., 0 kld., 19 naud. bal., 30 min.

Labai solidus Keenano Evanso pasirodymas, atsižvelgiant į tai, kad pirmosiomis minutėmis jis sudegė, turėjo sėsti ant suolo ir nusiraminti.

Į aikštelę jis sugrįžo kitoks, ypač antroje susitikimo dalyje. Rezultatyvius perdavimus jis dalijo ir greitose, ir pozicinėse atakose. Šįkart amerikietis ne tik pataikė svarbius metimus, bet ir gerai skaitė situacijas.

Pasitaikė ir bėdelių gynyboje prieš Dante Exumą, keliskart prasižengė, kai to daryti nereikėjo.

Rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykis šįkart yra 9:0, nors sezono starte šis rodiklis būdavo ir neigiamas.

K.Evansas buvo lyderis ir nusipelnė aukščiausio įvertinimo.

#4 Lukas Lekavičius – 5,5

zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Lukas Lekavičius
8 tšk. (2/3 trit.), 1 rez. perd., 3 naud. bal., 15 min.

Lukas Lekavičius buvo labai svarbus dvikovos pradžioje, kai „Žalgiriui“ nesisekė. Jis įėjo į aikštelę ir priminė savo seną versiją, surengė geras atakas ir rinko taškus.

Tuo metu K.Maksvytis naudojo penketą, kai keturi žaidėjai buvo orientuoti į gynybą, o vienas Lukas turėjo kurti. Tai suveikė ir pavyko laimėti pirmąjį kėlinį.

Atrodė, kad tai bus L.Lekavičiaus rungtynės, kuriose jis surinks 15 taškų, bet pražangos sustabdė įžaidėjo žaidimą antroje susitikimo dalyje.

Pabaigoje jis žaidė epizodines minutes. Jei ne pražangos, Lukas būtų žaidęs daugiau.

Žinoma, varžovai bandė Luką atakuoti. Matėme momentus, kai jam teko gintis ir prieš Jamesą Nunnally. Paslėpti L.Lekavičių gynyboje pavyko nebent tuo metu, kai aikštelėje buvo Yamas Madaras.

#8 Kevarriusas Hayesas – 7

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kevarrius Hayesas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kevarrius Hayesas
7 tšk., 7 atk. kam., 4 blk., 14 naud. bal., 25 min.

Kevarriusas Hayesas keliskart herojiškai gelbėjo komandą, kai pagalbos vėluodavo, bet amerikietis uždėjo keletą nevaikiškų blokų.

Savo darbą gynyboje centras atliko puikiai. Jokių priekaištų, kaip jam pavyko atstovėti, išlaikyti atstumus, eiti į pagalbas ir rinkti kamuolius.

1 pataikyta bauda iš 4 nėra kažkokie dzyvų dzyvai, nes tai yra 65 proc. baudų metikas, o tokioje priešiškoje „Štark“ arenos atmosferoje visa komanda prastai atakavo krepšį nuo baudų metimo linijos.

Kai K.Hayesas neprisirenka pražangų ir nebaigia rungtynių dėl pražangų, tai yra didelį potencialą turintis centras. Jis gali kabintis ir turėti gerą karjerą Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas