Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 10

Oficialu: Eurolyga į Kauną sausį nesugrįš

Eurolyga oficialiai patvirtino, kad ketvirtadienį numatytos Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ rungtynės neįvyks dėl COVID-19 atvejų Serbijos klube.
Tyleris Cavanaugh
Tyleris Cavanaugh / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai jau ketvirtos dėl koronaviruso nukeltos „Žalgirio“ rungtynės šiame sezone.

Prieš tai buvo nukelti ir kauniečių susitikimai su Milano „Olimpia“ (turėjo vykti gruodžio 22 d., perkeltas į vasario 8 d.), Atėnų „Panathinaikos“ (turėjo vykti gruodžio 30 d., perkeltas į sausio 26 d.) ir Pirėjo „Olympiakos“ (turėjo vykti sausio 7 d., kada įvyks dar neaišku).

Pastaruoju metu „Crvena zvezda“ komandoje fiksuota daugybė teigiamų COVID-19 atvejų. Pirmadienį dar kartą atlikti testai situacijos iš esmės nepakeitė – Belgrado klubas neturi 8 galinčių rungtyniauti žaidėjų.

Nukėlus rungtynes prieš „Crvena zvezda“, dar labiau nusitęsė Eurolygos sugrįžimas į „Žalgirio“ areną.

Lietuvos čempionai namuose pastarąjį sykį žaidė dar gruodžio 15-ąją, kai po pratęsimo 98:107 nusileido „Monaco“. Dabar artimiausias mačas „Žalgirio“ arenoje numatytas vasario 1-ąją, kai laikinojoje sostinėje svečiuosis Tel Avivo „Maccabi“.

Tiesa, išlieka nedidelė tikimybė, kad Eurolygos rungtynės Kaune dar bus sužaistos sausį, jei turnyro organizatoriai nuspręs akistatas su „Olympiakos“ arba „Crvena zvezda“ perkelti į kažkurią sausio datą. Visgi tai menkai tikėtina dėl jau ir taip suspausto žalgiriečių tvarkaraščio.

Tad veikiausiai šį mėnesį Jure Zdovco auklėtiniams teks pasitenkinti rungtynėmis išvykose. Jau rytoj, antradienį, žalgiriečiai Miunchene stos į kovą su „Bayern“, sausio 20-ąją keliaus į Stambulą ir žais su „Fenerbahče“, sausio 26-ąją vyks į Atėnus ir kovos su „Panathinaikos“, o sausio 28-ąją Milane testuos „Olimpia“ vyrus.

„Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ mačas yra jau trečias nukeltas 21-ojo turo, numatyto šios savaitės ketvirtadienį ir penktadienį, susitikimas. Taip pat numatytu laiku neįvyks ir Pirėjo „Olympiakos“ akistata su Sankt Peterburgo „Zenit“ bei Stambulo „Fenerbahče“ susitikimas su Berlyno ALBA.

20-ame ture, kuris vyks antradienį ir trečiadienį, laiku bus sužaisti tik 4 iš 9 mačų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas