Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 31

Oficialu: R.Kurtinaičio schemas sustiprins 8 sezonus NBA praleidęs rusas

Maskvos srities „Chimki“ ruošia rimtas pajėgas artėjančiam Eurolygos sezonui. Oficialiai pranešta, jog Timofėjus Mozgovas grįžta į tėvynę po 8 sezonų NBA.
Timofejus Mozgovas
Timofejus Mozgovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Centras“ iš Rusijos „Chimki“ gretose jau rungtyniavo nuo 2006-ųjų iki 2010-ųjų ir trumpą laiką per NBA lokautą 2011-aisiais.

„Čia visi mane myli ir laukia. „Chimki“ yra mano komanda. Turiu daug nenuveiktų darbų savo miestui ir komandai. Ateinantis sezonas bus labai svarbus man ir klubui“, – kalbėjo 216 cm milžinas.

T.Mozgovas per 8 sezonus pajėgiausioje planetos lygoje rinko po 6,8 taško ir atkovojo po 4,9 kamuolio. Iš viso rusas sužaidė 454 rungtynes už Atlanto.

Naujasis Rimo Kurtinaičio auklėtinis žaidė „Denver Nuggets“, „Cleveland Cavaliers“, „Los Angeles Lakers“, „Brooklyn Nets“ klubuose, o praėjusį sezoną priklausė „Orlando Magic“, tačiau į aikštę neišbėgo nei vieneriose rungtynėse dėl kelio traumos.

„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Timofėjus Mozgovas
„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Timofėjus Mozgovas

T.Mozgovas kartu su tautiečiu Saša Kaunu tapo pirmaisiais rusais iškovojusiais NBA čempiono titulą. 2016-aisiais vidurio puolėjai atstovavo „Cleveland Cavaliers“ ir iš arti stebėjo istorinį komandos triumfą prieš „Golden State Warriors“ žvaigždyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento