Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 01 /14:06

„Olimpia“ ir Madrido „Real“ rungtynės Milane – be žiniasklaidos ir žiūrovų

Dėl Šiaurės Italijoje išplitusio koronaviruso ateinantį antradienį suplanuotos Eurolygos rungtynės tarp Milano „Olimpia“ ir Madrido „Real“ klubų vyks be žiūrovų, pirmasis pranešė Italijos žurnalistas Luca Guazzoni.
Ettore Messina
Ettore Messina / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Koronavirusas Italijoje nusinešė jau 29 gyvybes, o šia pavojinga liga užsikrėtė per tūkstantį Pietų Europos valstybės gyventojų.

Tai paskatino atšaukti visus Italijos aukščiausiosios krepšinio lygos ir dalį futbolo „Serie A“ čempionato rungtynių.

Dabar imtasi priemonių ir dėl Eurolygos mačo, antradienio vakarą vyksiančio Milano „Mediolanum“ arenoje.

Kaip pranešė L.Guazzoni, į areną nebus įleidžiami ne tik sirgaliai, bet ir žiniasklaidos atstovai.

Netrukus ši žinia buvo patvirtinta ir oficialiai.

„Eurolyga priėmė sprendimą, kuris buvo paremtas Pasaulio sveikatos organizacijos ir Lombardijos regiono administracijos nurodymais. Tam, kad apsaugotume žaidėjus, trenerius ir teisėjus bei išvengtume tolesnio COVID-19 viruso plitimo, priimtas sprendimas laikytis specialių saugumo taisyklių. Jokie asmenys, įskaitant sirgalius, VIP asmenis, žurnalistus ir papildomus klubų asmenis, negalės patekti į arenas. Taip pat atšauktos ir tradicinės žiniasklaidos sesijos prieš ir po rungtynių.

Arenoje bus tik minimalus skaičius asmenų – žaidėjai, treneriai, teisėjai, sekretoriato darbuotojai, televizijos personalas, arenos personalas ir medikai“, – teigiama Eurolygos pranešime.

„Olimpia“ klubui be sirgalių grėsė žaisti ir praėjusiame ture, kuomet „dizaineriai“ lankėsi Kaune. Vis dėlto, nepaisant Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų, „Žalgirio“ klubas priėmė sprendimą vykdyti rungtynes su žiūrovais, kurių Nemuno salos arenoje prisirinko per 9,4 tūkst.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Žalgirio“ arenos tribūnos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Žalgirio“ arenos tribūnos

Įdomu tai, kad pats „Olimpia“ komandos vyriausiasis treneris Ettore Messina ketvirtadienį atvykęs į Kauną tikino, jog koronaviruso padėtis jo gimtojoje šalyje yra perdedama.

„Padėtis yra rimta, bet manau, kad viskas kontroliuojama. Manau, kad mano šalyje žmonės pernelyg reaguoja, – kalbėjo „krepšinio profesoriumi“ vadinamas italas. – Mes treniruojamės normaliai, gyvename normaliai. Nėra nieko kas būtų neįprasta mūsų normaliame gyvenime.

Manote, kad mano šalyje dabar yra epidemija, kokią išgyvenome, pavyzdžiui, 15-ajame amžiuje?

Ar suprantate apie ką kalbate? Ar žinote, kad tikri žmonės kovoja su tikromis ligomis, kaip vėžys ir kitos sunkios ligos? Ar gerbiate šiuos žmones?

Žmonės eina iš proto. Bet tai virusas ir skaičiai yra tokie, kaip kitų normaliai sergančių žmonių. Tik ji plinta, o plinta todėl, kad kontaktas leidžia jai plisti. Bet skaičiai yra normalūs. Jei perskaitytumėte Pasaulio sveikatos organizacijos pranešimus, tai patvirtintų tai, ką aš jums sakau.

Aš manau, kad mano šalyje taip pat viskas pervertinama.“

„Žalgirio“ ir „Olimpia“ rungtynes, prieš kurias buvo išparduoti visi bilietai, tačiau tribūnose žiojėjo apie 6 tūkst. tuščių vietų, po pratęsimo 105:97 laimėjo žalgiriečiai.

Kartu su „Olimpia“ ir „Real“ susitikimu, priimtas sprendimas už uždarų durų vykdyti ir Europos taurės mačą tarp Brešos „Leonessa“ ir Venecijos „Umana Reyer“ komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant