Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Oly“ jėgą pajutęs A.Trinchieri: „Žaidėme blogai, bet su aistra ir širdimi“

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą nurijo pirmąją karčią piliulę, skaudžiai kapituliuodamas Pirėjuje. Andrea Trinchieri vyrai Eurolygoje patyrė pirmąjį pralaimėjimą, 68:74 kapituliavę prieš vietos „Olympiakos“, bet italas pasidžiaugė, kad komanda nesugriuvo ir kovojo iki pabaigos.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Patyrėme šoką ir išgyvenome košmarą pirmajame kėlinyje, nieko negalėjome padaryti, nusileidome varžovams fiziškumu ir daugelis mūsų vietoje būtų sulūžę. Bet mes nesuskydome, turėjome tris kėlinius ir net savo momentumą, kai buvome priartėję iki 2 taškų. Noriu tai akcentuoti“, – po mačo kalbėjo A.Trinchieri.

VIDEO: Andrea Trinchieri mintys po rungtynių Pirėjuje

Treneris įsitikinęs, kad ši Graikijoje įgyta patirtis jo vyrams labai pravers ateityje.

„Leidome varžovams nusiimti tris kamuolius puolime ir šiame lygyje tai yra nedovanotina. Yra daug dalykų, kuriuos reikia tobulinti, bet komandoje turime ir daug naujokų, kurie pamatė, koks čia yra lygis ir ką reiškia žaisti prieš „Top 3“ komandą Europoje. Kaip bebūtų, keliauju namo būdamas gerai nusiteikęs, nes galėjome laimėti. Po tokio blogo starto galėjome laimėti ir manau, kad tai yra didelis dalykas“, – dar kartą pabrėžė italas.

zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri

Mačas Pirėjuje truko net 2 val. ir 24 minutes. A.Trinchieri tai aiškino dideliu kontakto lygiu.

„Sunku pasakyti kodėl viskas tęsėsi taip ilgai, bet tai buvo fiziškos rungtynės, daugybė kontakto, daugybė peržiūrų. Jeigu būčiau turėjęs 50 peržiūrų, būčiau visas panaudojęs. Nesupratau kai kurių švilpukų, bet vėlgi, reikia priimti gerus dalykus, nes jų yra daug“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

Tuomet A.Trinchieri vėl sugrįžo prie pirmojo kėlinio. Treneris suskaičiavo, kad jo komanda per pirmą ketvirtį pelnė tik 6 taškus, prametė 8 metimus iš po krepšio, prametė 5 baudas, „klydo tarsi vaikai“ ir tai galėjo nužudyti bet kokią komandą.

„Varžovai žaidė žaidė gerai, pataikė metimus su sirena ir pan. Bet mes radome kelią, išgyvenome ir tai yra labai svarbu. Kartais treneriai turi tendenciją pervertinti savo įtaką. Žaidėme blogą krepšinį, bet žaidėme su aistra ir širdimi. Tai dabar man yra svarbiau nei kokybė. Nereikia pamiršti, kad kitoje pusėje buvo labai gera komanda“, – kalbėjo „Žalgirio“ vedlys.

Kitą savaitę kauniečių laukia dviguba Eurolygos savaitė. Antradienį Lietuvos vicečempionai žais su Bolonijos „Virtus“, ketvirtadienį – su Milano „Olimpia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas