Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 23

„Olympiakos“ bosas trina rankomis įsigijęs N.Mitrou-Longą: „Tai – saugus pasirinkimas“

Pirėjo „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas džiaugėsi „saugiu“ Nazo Mitrou-Longo įsigijimu, o penktadienį laukia tikrų peštynių su Kauno „Žalgiriu“, kuriam specialistas iš Graikijos pažėrė šūsnį komplimentų.
Georgios Bartzokas, Nazas Mitrou-Longas
Georgios Bartzokas, Nazas Mitrou-Longas / 15min nuotr.

Penkias pergales per pirmuosius devynis Eurolygos mačus iškovojęs šio turnyro vicečempionatas Pirėjo „Olympiakos“ mūšiui su Kauno „Žalgiriu“ rengiasi gausesnėmis pajėgomis.

Pirmadienį prie komandos treniruočių prisijungė traumas išsigydę Shaquielle'as McKissicas ir Nikola Milutinovas, tad vieninteliu žaisti vis dar negalinčiu krepšininku lieka įžaidėjas Nigelas Williamsas-Gossas.

„Smagu, jog žaidėjai grįžta į rikiuotę, bet visos sudėties dar neturime. Nigelas Williamsas-Gossas vis dar yra traumuotas, bet turime ir sugrįžimų. Tikime, kad rytoj galėsime naudoti gilesnę sudėtį. Nigelo situacija gerėja, bet progreso įvertinimui turėsime padaryti dar vieną magnetinio rezonanso tomografiją“, – rungtynių su „Žalgiriu“ išvakarėse kalbėjo Georgios Bartzokas.

Žaisti prieš „Žalgirį“ negalės ir naujasis „Olympiakos“ pirkinys Nazas Mitrou-Longas, prieš dvi dienas iš Nemuno salos persikėlęs į „Taikos ir draugystės“ areną.

Graikijos klubas su šiuo graikišką pasą turinčiu 30-mečiu gynėju sudarė trejų metų sutartį. Pradžioje jis žais tik vietinėse pirmenybėse, o prie Eurolygos kovų prisijungs nuo antro šio turnyro rato.

„Jis dar neprisijungė prie treniruočių, kadangi dar turi praeiti medicininę patikrą, bet Nazas vakar buvo atvykęs susipažinti su naujaisiais komandos draugais, – sakė G.Bartzokas. – Aš labai patenkintas šiuo mūsų pasirinkimu. Tai – saugus variantas, kadangi Nazas turi graikišką pasą, o tai mano vertinimu yra labai svarbu. Man labai patinka ir šio krepšininko konkurencingas požiūris. Jis puikiai žaidžia abejose aikštelės pusėse, o tai man visada yra svarbu.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Georgios Bartzokas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Georgios Bartzokas

Nors „Žalgirio“ sirgaliams N.Mitrou-Longas liko nusivylimu, G.Bartzokas labai džiaugėsi naujuoju „Olympiakos“ pirkiniu.

„Pirmiausia, tai yra žaidėjas, kuris visada žaidžia su puikiu intensyvumu ir energija, – sakė 2013-ųjų metų Eurolygos čempionas. – Nazas yra komandinis žaidėjas, kuris gerai spaudžia kamuolį gynyboje, o puolime duoda puikų metimą. Žinoma, kiekvienos komandos sistema yra skirtinga. Kai kurie žaidėjai pritampa prie sistemos, kai kurie ne. O daug ką lemia ir žmogiškasis santykis. Treneris gali atrasti ryšį su žaidėju, gali ir neatrasti, bet tai nėra vieno ar kito kaltė. Tai yra visiškai žmogiškas dalykas.

Manau, kad pagal surinktus duomenis mes turėjome įsigyti šį žaidėją. Žinoma, klubo prezidentai taip pat sutiko sustiprinti vietinių žaidėjų branduolį. Nazas yra aukšto lygio žaidėjas. Tai – akivaizdu. Jis daugybę metų buvo NBA klubų radaruose. Kitas dalykas – labai pozityvus krepšininko charakteris. Tokią informaciją gavau iš visų, su kuo tik teko apie jį kalbėtis. Jis visada buvo mylimas komandos draugų, tad mano galva, tai yra saugus mūsų pasirinkimas.“

Twitter nuotr./Nazas Mitrou-Longas
Twitter nuotr./Nazas Mitrou-Longas

G.Bartzokas negailėjo komplimentų „Žalgiriui“, kuris Eurolygos turnyrinėje lentelėje nuo „Olympiakos“ atsilieka per vieną pergalę.

Praėjusią savaitę Kazio Maksvyčio auklėtiniai nutraukė keturių pralaimėjimų atkarpų paskutinių sekundžių trileryje įveikdami Miuncheno „Bayern“ komandą.

„Pirmiausia, tai „Žalgiris“ pralaimėjo „Panathinaikos“ komandai, nes paskutinės 5-6 atakos baigėsi nesėkmingai. Vadinasi, jie kontroliavo rungtynes išvykoje. Galvoju, kad visi žmonės, kurie stebi Eurolygą ir supranta krepšinį, žino, jog „Žalgiris“ visada kovoja dėl pergalės. Jie puikiai žaidžia puolime, stato puikias užtvaras, turi gerus derinius. Ten juntamas geras ryšys tarp trenerių ir žaidėjų, – sakė G.Bartzokas. – Gynyboje „Žalgiris“ visada atakuoja kamuolį. Turėsime gerai išpildyti savo planą, žaisti kantriai, nepamesti taikinio ir gerai skirstyti kamuolį. Galbūt „Žalgiris“ yra laikoma namų komanda dėl įspūdingo palaikymo ir visada sausakimšos arenos, bet ši ekipa puikiai žaidžia ir išvykose. Tai – solidi komanda, kurios jokiais būdais negalime nuvertinti.“

PIKENROLO KLUBAS: derinys „nosis“ rinktinėje, blogas L.Kleizos įprotis ir kodėl „11“?
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
MicrosoftTeams-image (34)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas