Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 19

P.Motiejūnas – apie finalo ketverto Kaune kainą, „Žalgirio“ galimybes ir galimą Šaro triumfą

Išsipildė dar viena Pauliaus Motiejūno svajonė. Stipriausias Europos krepšinio klubas pirmą kartą bus karūnuotas Kaune. Pirmadienį oficialiai pranešta, jog Eurolygos finalo ketvertas gegužės 19–21 dienomis vyks „Žalgirio“ arenoje.

Kaunas jau daugybę metų buvo vienas iš kandidatų surengti Eurolygos finalo ketverto turnyrą. „Žalgirio“ pateiktų tyrimų duomenimis, Lietuvoje net 43 proc. gyventojų domisi Eurolygos kovomis.

„Geriausios Europos komandos dėl nugalėtojų karūnos kausis aistringiausių žiūrovų akivaizdoje, nes Lietuva ir krepšinis yra sinonimai“, – tvirtino Eurolygos naujasis prezidentas Dejanas Bodiroga.

„Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas tikisi, kad Eurolygos finalo ketverto metu Lietuvą aplankys tūkstančiai krepšinio gerbėjų iš užsienio, o tai reiškia, kad finansinę naudą pajus ir šalies verslo atstovai.

„Smagu prieš Kalėdas susirinkti su geromis naujienomis. Ilgai siekėme šio tikslo, „Žalgiris“ visada norėjo surengti finalo ketvertą, bet vieni to tikrai nebūtum padarę. Didžiulis dėkui miesto savivaldybei ir komandai. Džiaugiamės, kad miestas kartu tikėjo ir mus visada palaikė“, – specialiai surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

VIDEO: „Žalgirio“ vadovo P.Motiejūno ir Kauno vicemero A.Palionio komentarai apie finalo ketvertą Kaune

„Kai „Žalgiris“ atėjo su idėja ir pasakė, kad turime realią galimybę turėti finalo ketvertą Lietuvoje, miestas iš karto pasakė, jog bus su klubu vienoje pusėje ir prisidės, kiek tik galės, kad šventė būtų sukurta. Smagu, kad visus namų darbus „Žalgiris“ padarė labai gerai“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Jis užsiminė, kad savivaldybė prie šio projekto prisidės maždaug 1,5 mln. eurų.

„Sunkiausia ir buvo surinkti finansavimą. Iš pradžių manėme, kad prireiks dvigubai didesnės sumos, tad buvome išsiuntę prašymą ir į Vyriausybę, tikėdamiesi, kad jie šią naštą galėtų pasidalinti per pusę su miestu. Žinome, kad viskas vyks ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, visoje Lietuvoje. Visgi, kai Vyriausybė atsisakė, bandėme kalbėtis, rodėme raštus, bet... Tada jau gelbėjo miestas ir malonu, kad jis užtikrino, kad finansavimas bus skirtas. Aplinkybės taip susidėliojo, kad galiausiai užteko savivaldybės paramos. Valstybei grįš PVM už parduotus bilietus, taip pat bus didelis turistų srautas, tad tas pusantro milijono į valstybės biudžetą grįš su kaupu. Visi viešbučiai tam savaitgaliui jau užrezervuoti, VIP svečiams visas didžiulis viešbutis rezervuotas ir Vilniuje“, – pasakojo P.Motiejūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas ir Andrius Palionis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas ir Andrius Palionis

– Ar arenos išplanavimas tokiam renginiui bus kiek kitoks nei eilinėse Eurolygos rungtynėse? Kiek vietų bus palikta sirgaliams?

– Preliminariai skaičiavome, kas Lietuvos sirgaliams liks apie 8,5 tūkst. Dalį vietų „suvalgys“ žiniasklaidos tribūnos, dalis bilietų bus skirta VIP svečiams, dalis bus rezervuota komandoms, kurios žais finalo ketverte. Jei kuri komanda pateks į ketvertą ir neišnaudos savo kvotos, tie bilietai bus paleisti į pardavimą.

– Kokio sirgalių skaičiaus iš užsienio tikitės?

– Manau, kad iš užsienio bus apie 80 proc. visų sirgalių. Taip įprastai ir būna. Labai daug kas priklausys nuo to, kokios komandos žais. Šis turnyras nėra orientuotas į Lietuvos publiką. Bilietų kainos irgi yra didelės.

– Ar dabar, kai jau aišku, kad finalo ketvertas bus žaidžiamas Kaune, nekyla minčių daugiau investuoti į „Žalgirio“ sudėtį ir tikėtis žaisti finalo ketverte?

– Netikime tokiais pinigų metimais. Tai būtų per daug rizikingas žaidimas. Stengsimės suorganizuoti gražią šventę miestiečiams ir svečiams. Su „Žalgirio“ sudėties stiprinimu ir rezultatais tai neturi nieko bendro.

– Kaip pavyko Eurolygos vadovus įtikinti, kad galėsite susisukti su kur kas mažesne suma, nei planavote iš pradžių?

– Jiems užteko garantijos, kurią mes gavome iš miesto. Vėliau pranešėme ir tai, kad susitarti su Vyriausybe nepavyko. Pasakėme tiesiai šviesiai, jog labai norime, bet prisidėti gali tik miestas. Klubui ar arenai jokios tiesioginės finansinės naudos nebus, viskas atiteks miestui ir valstybei.

– Kas Eurolygos vadovams buvo dar svarbu?

– Buvo kelios grupės. Viena, kuri rūpinosi televizijos dalykais, kita – organizaciniais reikalais. Buvo susitikimai su policijos vadovais. Kartu ėjome ir rodėme, kad esame pajėgūs viską suorganizuoti.

– Kokie dabar artimiausi darbai?

– Viską sudėlioti nuo A iki Z. Bus įrengta fanų zona, jaunimo turnyras, pagrindinis turnyras. Dabar turime griaučius, o dabar eisime į detales.

– Jei „Žalgirio“ rezultatai bus geri ir matysite, kad yra galimybė žaisti finalo ketverte, galbūt svarstytumėt galimybę stiprintis?

– Visada svajoju apie „Žalgirį“ finalo ketverte (šypsosi). Tai yra visų svajonė. Kiekvienais metais, jei matome, kad trūksta nedaug ir yra laisvų žaidėjų, mes stiprinamės. Šie metai irgi nebus išimtis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrius Palionis ir Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrius Palionis ir Paulius Motiejūnas

– Tai galėtų būti ir Šarūno Jasikevičiaus ilgai lauktas triumfas su „Barcelona“ savo gimtajame mieste. Galbūt su juo persimetėte keliais žodžiais apie tai?

– Esame kalbėję. Žinau, kad visi lietuviai to norėtų ir linkėtų Šarui. Tai būti graži istorija. Panašiai kaip Lioneliui Messi trūko pergalės pasaulio čempionate, taip Šarui trūksta šio Eurolygos titulo būnant treneriu. Jei tai nutiks Kaune, tai bus kaip iš fantastikos srities.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ sezono startą?

– Visi džiaugiamės po pergalės prieš Madrido „Real“, bet visą laiką norime daugiau. Jūs kalbate apie finalo ketvertus ir po to pradedame svaigti. Einame žingsnis po žingsnio. Kai pralaimėjome Belgrade „Crvena zvezdai“, buvau labai nusivylęs, dabar, kai laimėjome prieš „Real“ – labai laimingas.

– Keliose rungtynėse iš eilės į namų rungtynes parduoti visi bilietai. Ar tai viršija lūkesčius?

– Ne. Kalbant apie bilietų pardavimus, buvome užsibrėžę gana ambicingus tikslus. Kol kas tuos tikslus ir vykdome. Jei patektume į „Top 8“, lūkesčiai stipriai būtų viršyti. Kol kas skaičiai optimistiniai, bet nėra gerokai didesni, nei planavome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas