Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 17

Pablo Laso komentavo paskutinę ataką Kaune: „Buvo geras metimas“

Miuncheno „Bayern“ treneris Pablo Laso po rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ liko patenkintas savo žaidėjų kova, net ir sprendimu paskutinėje atakoje.

Pablo Laso yra išsivežęs ne vieną pergalę iš Kauno, bet šįkart jam trūko vieno kito centimetro.

Jo treniruojami Miuncheno „Bayern“ krepšininkai turėjo pripažinti Kauno „Žalgirio“ pranašumą 73:74, kai Keenanas Evansas likus žaisti 9 sek. pataikė pergalingą dvitaškį, o paskutinis Vokietijos klubo gynėjo Leandro Bolmaro metimas nebuvo taiklus.

Buvęs Madrido „Real“ treneris, su Ispanijos klubu laimėjęs net 22 titulus, nuo šio sezono pradžios vairuoja Miuncheno „Bayern“.

Po ne paties maloniausio atsisveikinimo su „Real“ 2022 metų pavasarį, kai po mikroinfarkto Madrido klubas pats paskelbė apie išsiskyrimą su treneriu dėl sveikatos, P.Laso metus prabuvo be krepšinio, kol priėmė Vokietijos klubo kvietimą.

„Bayern“ su 3 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais dabar atsiliko nuo „Žalgirio“ Eurolygos lentelėje, bet P.Laso nebuvo labai nusivylęs savo komandos žaidimu.

„Pataikėme gerų metimų, bet mūsų taiklumo procentas nebuvo toks geras paprastesnėse situacijose. Atkovoti kamuoliai, klaidos, visi kiti rodikliai buvo neprasti, pagal žaidėjų naudingumą mes pirmavome beveik 20 balų („Bayern“ – 90, „Žalgirio“ – 73), bet pralaimėjome rungtynes. Toks jau krepšinis, – sakė P.Laso. – Gal jei būtume pataikę paskutinį metimą, mano mintys būtų kitokios, bet taip neturėtų būti. Buvo Eurolygos dviguba savaitė, abi komandos buvo pavargusios, bet kovojo iki pabaigos labai sunkiai. Buvome arti, kad laimėtume šioje sudėtingoje atmosferoje.“

Apie paskutinę „Bayern“ ataką: „Žinojome, kad jie spaus, bet norėjome, kad paskutinę ataką rengtume per visą aikštę, nes taip turėsime daugiau erdvės. Norėjome įsibėgėti ir leisti nuspręsti mačą Leo (Leandro Bolmaro) arba Sylvainui (Francisco). Manau, kad galimybė atakuoti ir dvitaškio metimas iš šuolio buvo geras, Leandro buvo pakankamai laisvas, tik neįkrito.“

Apie 20 taškų pelniusį Serge Ibaką: „Manau, kad turime likti kantrūs su Serge. Jis padarė gerą darbą, kad sugrįžtų į savo žaidimo lygį. Buvo ilgai nežaidęs, bet dabar jau geros sportinės formos ir vis labiau jaučia žaidimo ritmą. Kartais to dar trūksta, kartais jis pavargsta ir negali būti toks atletiškas, koks galėtų būti. Šįvakar jis prametė kelis jam įprastus metimus, bet sužaidė geras rungtynes, kaip ir visa komanda – turiu pasveikinti savo žaidėjus, nes žaidėme sudėtingoje aplinkoje.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“

Apie save Miuncheno klube: „Žinojome, kad mums tai bus procesas – naujas treneris, nauji žaidėjai, jauni talentai, taip pat ir tokioje svarbioje pozicijoje kaip įžaidėjo. Žinojome, kad prireiks proceso. Prieš tai Vokietijoje pralaimėjome per pratęsimą, dabar pralaimėjome dėl paskutinio metimo, dar keliose rungtynėse, kaip prieš „Maccabi", pralaimėjome, nors laikėmės lygiai paskutinėmis minutėmis. Tai, kad kovojame lygiai, – apie mus sako gerus dalykus, bet mes pralaimime. Būtų paprasta man sakyti, kad žaidėme gerai, esu patenkintas pasirodymu, žaidimas gerėja, bet mes norime laimėti rungtynes. Tad dar turime praeiti kelią, kad taptume komanda, kokia norime būti.

Man pačiam dabar kiek kitaip – prieš tai buvau komandoje, kurioje dauguma krepšininkų ilgai žaidė kartu. Dabar yra kitaip ir aš turiu prisitaikyti ir suprasti, ką mano žaidėjai gali padaryti, ir ko negali. Tai ir yra procesas.“

Add live standings to your website!
Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas