Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 24

Pamatykite: buvusio „Ryto“ gynėjo spektaklis ir įtempčiausia Eurolygos finalo drama

Tai buvo Eurolygos finalo ketvertas be lietuvių. Bet drama, kurią 2014-aisiais išvydome Milane, turėjo sužavėti viso pasaulio krepšinio mėgėjus. 15min ir Eurolyga kviečia į vakaro krepšinio seansą pasigrožėkit 45 minučių trofėjaus mūšio trileriu.
Tyrese'as Rice'as 2014 m.
Tyrese'as Rice'as 2014 m. / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

2014-ųjų Eurolygos finalo dvikovą tarp Tel Avivo „Maccabi“ ir Madrido „Real“ kviečiame stebėti 15min feisbuko kanale arba šioje portalo 15min naujienoje, transliacijos pradžia – 19 val. 45 min.

„Maccabi“ stebuklai prasidėjo dar Eurolygos pusfinalyje.

19,2 sek. iki rungtynių pabaigos ir -4 dvikovoje su Maskvos CSKA. 99 iš 100 tokių rungtynių baigtųsi pralaimėjimu. Bet tik ne tą vakarą.

Davidas Blu likus 13 sekundžių tritaškiu karpė skirtumą 66:67, o kitoje aikštės pusėje CSKA nesugraibė kamuolio rankose. Jį perėmęs Tyrese'as Rice'as pakilo į orą nepaisant CSKA gynybos kliūties, bet kažkaip įrideno pergalingą dvitaškį 68:67. Buvęs žalgirietis Sonny Weemsas dar gavo gerą progą išsimesti metimą, tačiau šis tikslo nepasiekė.

„Maccabi“ šventė beprotišką pergalę.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tyrese'as Rice'as 2014 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tyrese'as Rice'as 2014 m.

Ši drama buvo visiška priešingybė „El Classico“ pusfinaliui. „Real“ net 100:62 nuo žemės paviršiaus nušlavė „Barcelona“ vyrukus. 38 taškų pergalė buvo didžiausia Eurolygos finalo ketverto istorijoje.

„Real“ žengė į finalą kaip favoritai.

Tačiau favoritų finale nebuvo. Tai buvo vienas atkakliausių finalo susitikimų Eurolygos istorijoje.

Pirmą kartą per 45 metus finalui prireikė pratęsimo. Antroje mačo dalyje pirmaujanti komanda keitėsi net 19 kartų, 7-is rezultatas buvo lygus.

Jautriausią mūšio akimirką vėl sužibo Tyrese'o Rice'o žvaigždė.

Buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas, „Maccabi“ aprangą užsivilkęs prabėgus vos porai metų nuo žaidimo Lietuvos sostinėje, ketvirtajame kėlinyje pelnė net 21 tašką.

Iš viso amerikietis surinko 26 taškus ir gavo MVP statulėlę.

„Nesuprantu, kas įvyko. Negaliu to paaiškinti žodžiais. Bet tai yra „Maccabi“, – džiūgavo T.Rice'as. – Dar nesu matęs tokios palaikymo. Tie fanai sukorė 3 tūkst. mylių, jų čia Milane buvo apie 20 tūkst. Man tai buvo pačios geriausios ir svarbiausios rungtynės gyvenime. Bet tai visos komandos nuopelnas. Labai noriu švęsti su šiais vyrukais – aš juos taip gerbiu.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Maccabi“ 2014 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Maccabi“ 2014 m.

Po sezono Tel Avivo „Maccabi“ pasiūlė jam naują trejų metų 5 milijonų JAV dolerių vertės kontraktą, bet T.Rice'ą suviliojo Rimo Kurtinaičio pasiūlymas. Vid. 9,5 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo tą Eurolygos sezoną rinkęs amerikietis su Rusijos klubu sukirto rankomis trejiems metams, o per sezoną gavo apie 2,3 mln. eurų.

„Maccabi“ tą sezoną toli gražu nebuvo pati talentingiausia komanda ir ją varstė įvairūs gandai. Tuo jų pasiekimas ir buvo toks sensacingas.

„Viena geriausių mano skaitytų citatų buvo Steve'o Jobso, prieš pat jo mirtį. Paskutinis jo ištartas žodis buvo „vau“. Pagalvokit, koks tai nuostabus ir pozityvus išsireiškimas. Mirštantis žmogus sako „vau“... Tai reiškia, kad jis kažką numatė priekyje. Kažką, kas mums suteikia viltį, – spaudos konferencijoje kalbėjo Tel Avivo klubo treneris Davidas Blattas. – Labai ilgai apie tai galvojau, nes krepšinyje, kaip ir visame sporte, ne visos dienos būna nuostabios. Būna sunkių dienų, nusivylimų, kliūčių ir problemų. Ir tai, kaip ir su kokiu požiūriu su jomis tvarkaisi, parodo, ar galėsi eiti į priekį ir būsi sėkmingas.

Treneriui svarbiausia vesti savo vyrus į didesnius ir geresnius dalykus, ir išvesti juos iš tos tamsos, kurioje jie nieko nemato.“

D.Blattas po šios finalo ketverto sensacijos gaus darbą „Cleveland Cavaliers“ klube. Tai bus paskutinis „Maccabi“ čempionų titulas Eurolygoje ir sunkių Tel Avivo krepšinio laikų pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas