Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 02

„Partizan“ vadovas apie muštynes Madride: „Baudos turėjo būti kitokios“

Interviu ispanų radijui „Marca“ davęs Belgrado „Partizan“ sporto direktorius Zoranas Savičius stebėjosi, kad Eurolygos baudų po skandalingųjų muštynių Madride sulaukė klubai, o ne žaidėjai.

„Mano nuomone, turėjo būti skirtos kitokios bausmės. Dabar baudų sulaukė klubai, bet ne žaidėjai. Tačiau „Partizan“ ir „Real“ klubai šioje situacijoje yra mažiausiai kuo dėti“, – teigė Z.Savičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Zoranas Savičius (pirmoje eilėje, antras iš dešinės)
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Zoranas Savičius (pirmoje eilėje, antras iš dešinės)

Priminsime, kad po masinių muštynių Madride, užbaigusių rungtynes anksčiau laiko, Eurolyga skyrė po 50 tūkst. eurų baudas Belgrado ir Madrido klubams.

Iš žaidėjų didžiausia bausmė pritaikyta Guerschonui Yabuselei – 5 rungtynių diskvalifikacija. Kitam „Real“ krepšininkui Gabrieliui Deckui skirta 1 rungtynių bausmė.

VIDEO: A huge brawl broke out between Real Madrid and Partizan in the EuroLeague Playoffs ?

„Partizan“ stovykloje 2 mačus praleisti turės Kevinas Punteris ir 1 – Mathias Lessortas.

G.Savičiaus teigimu, pykčių tarp abiejų komandų krepšininkų prieš antradienį Belgrade vyksiančias trečiąsias serijos rungtynes – nėra. Jis taip pat stebėjosi, kurie „Partizan“ žaidėjai atsidūrė įvykių sūkuryje.

„Siaubinga, kad rungtynės baigėsi būtent taip. Iki tol jos vyko labai ramiai. Mūsų komandoje K.Punteris ir D.Exumas yra patys ramiausi. Jie niekada nepakelia balso“, – tikino Z.Savičius.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Punteris
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Punteris

Jis taip pat užtikrino, kad „Štark“ arenoje Belgrade buvo imtasi pačių didžiausių atsargumo priemonių.

„Saugumas „Real“ žaidėjams ir treneriams – garantuotas. Kaip ir prieš rungtynes su „Crvena zvezda“, pasamdėme 500 apsaugos darbuotojų“, – teigė Z.Savičius.

„Partizan“ sporto direktorius sulaukė ir klausimo, ar jo komandai nebūtų geriau pralaimėti trečiųjų rungtynių, seriją užbaigti ketvirtosiose ir tuomet turėti lyderį K.Punterį Eurolygos finalo ketverte Kaune.

„Kai išgirstu tokias kalbas, man atrodo, kad žmonės išprotėjo. „Real“ nėra kažkokia Madrido priemiesčio komanda, kurią gali įveikti, kada panorėjęs. Privalome išlikti susikaupę, nes Sergio Llullas ir Rudy Fernandezas dviese yra sužaidę daugiau rungtynių nei visi mūsų žaidėjai kartu sudėjus. Prieš tokią komandą kaip „Real“ negali tiesiog planuoti pergalių“, – perspėjo Z.Savičius.

„Sezono pradžioje niekas net nesvajojo, kad būsime per vieną laimėjimą nuo finalo ketverto. Surinkome puikų derinį jaunų, talentingų ir patyrusių žaidėjų, kuriais esame labai patenkinti. Kartais reikia stabtelėti ir pažiūrėti, kur mes buvome prieš dvejus metus, kad tinkamai įvertintume tai, kur esame dabar“, – tęsė vienas „Partizan“ vadovų.

Imago / Scanpix nuotr./„Štark“ arena Belgrade
Imago / Scanpix nuotr./„Štark“ arena Belgrade

Jis taip pat pakartojo, kad „Štark“ arena – talpinanti kiek daugiau nei 18 tūkst. žiūrovų – antradienį bus sausakimša.

„Po antrųjų rungtynių Madride, po to kaip viskas baigėsi, per artimiausias 24 valandas sulaukėme net 50 tūkst. užklausų pirkti bilietus. Sirgaliai nori palaikyti „Partizan“ komandą“, – teigė Z.Savičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas