Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 17

Pas Šarą susiruošęs M.Schilleris: apie sveikstantį L.Lekavičių ir į rinktinę neišleistą R.Jokubaitį

Karaliaus Mindaugo taurę atšventusio Kauno „Žalgirio“ laukia antrasis šio sezono pasimatymas su taip pat trofėjų vietiniame fronte iškovojusiu Šarūnu Jasikevičiumi ir „Barcelona“. Martinas Schilleris prieš išvyką į Kataloniją kalbėjo apie Eurolygos lyderių stiprybes, taip pat dalijosi mintimis aktualiais klausimais dėl žalgiriečių.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Gruodį Šaras jau lankėsi Kaune, kai jo vadovaujama „Barca“ nelengvai, bet nugalėjo „Žalgirį“ 73:62.

Tuomet kauniečiams tai buvo šeštoji nesėkmė iš eilės, po kurios atsitiesę M.Schillerio auklėtiniai tiek pat kartų paeiliui laimėjo, o dabar su 13 pergalių ir 10 pralaimėjimų Eurolygoje užima 9-ąją vietą.

Šešių pergalių seriją sausį turėjo ir „Barcelona“, tačiau paskutinėse rungtynėse prieš pertrauką katalonai nusileido Stambulo „Anadolu Efes“. Nepaisant to, „Barca“ išlieka turnyro lydere.

FCBarcelona.cat nuotr./Šarūnas Jasikevičius
FCBarcelona.cat nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Juos analizuojant, svarbiausia yra jų gynyba. Ji labai trikdanti, be to, jie turi ilgį ir žaidžia agresyviai ir aktyviai. Mums bus didelis iššūkis. Laukiame jo“, – prieš skrydį į Barseloną pabrėžė M.Schilleris.

Pirmasis mačas pasižymėjo žemu rezultatyvumu. Mažiau taškų „Žalgiris“ įmetė tik Tel Avive, bet ir „Barca“ surinko vieną žemiausių skaičių šį sezoną – mažiau taškų Šaro kariai pelnė tik penkis sykius. Katalonai Eurolygoje apskritai yra vieni geriausių pagal gynybą – į savo krepšį jie praleidžia tik po 73,4 taško per mačą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes

„Jie puikiai išpildo gynybines schemas, yra atletiški. Sudėję šiuos du dalykus, turime puikią gynybą. Labai nesigilinsiu į tai, ką konkrečiai jie daro gynyboje, bet atletiškumo, talento gynyboje ir schemų išpildymo kombinacija padaro tą komandą labai gera gynyboje“, – „Barcos“ stiprybes gynyboje vardijo „Žalgirio“ treneris.

Pirmoji tarpusavio akistata pasižymėjo ir didelių klaidų skaičiumi. „Žalgiris“ suklydo 19 kartų, o „Barcelona“ padarė net 24 klaidas. M.Schillerio manymu, tai buvo labiau geros gynybos, o ne prasto puolimo nuopelnai.

„Tose rungtynėse abi komandos žaidė labai agresyviai. 31 ar 32 kartus išmušėme kamuolį, tą patį darė ir „Barca“. Tą vakarą daugiau pagyrų duočiau abiejų komandų gynyboms, o ne vadinčiau tai prastu puolimu“, – prisiminė austras.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

Katalonų gretose pastaruoju metu didelę naštą neša du gynėjai – Nickas Calathesas ir Cory Higginsas. Jie buvo ypač svarbūs, kai traumą patyrė Brandonas Daviesas ir kurį laiką nežaidė Nikola Mirotičius.

„Calathesas jau ilgą laiką yra vienas labiausiai dominuojančių žaidimo kūrėjų, o Higginsas žengė žingsnį į priekį šiame sezone, ypač taurės varžybose. Bet man sunku kalbėti tik apie du žaidėjus iš tokios komandos. Visa komanda yra stipri, jie turi gylį, kuris yra unikalus. Man net keista šnekėti apie du žaidėjus, kai galėčiau kalbėti ir apie kitus“, – pabrėžė M.Schilleris.

Prie jau minėtų gynėjų neseniai prisijungė ir puikiai „Žalgirio“ sirgaliams pažįstamas krepšininkas – Leo Westermannas. M.Schillerio teigimu, jis suteikia „Barcai“ stabilumo.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Leo Westermannas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Leo Westermannas

„Jis suteikia stabilumo žaidimo kūrime. Treneris jo norėjo, jis jį pažįsta. Tai labai geras žaidėjas. Bet sunku šnekėti apie vieną žaidėją, kai visa sudėtis tokia kokybiška“, – sakė austras.

Kalbėdamas apie savo komandą, pirmiausia M.Schilleris įvertino COVID-19 užsikrėtusio Luko Lekavičiaus situaciją. Treneris patvirtino, kad Barselonoje Lukas nežais.

„Jis sveiksta, bet dar nežais. Jis net negalėtų to daryti, net jei būtų pasveikęs, nes tokios Eurolygos taisyklės. Turi praeiti tam tikras dienų skaičius, kol krepšininkas, susirgęs COVID-19, vėl gali žaisti. Bet jam liko nedaug“, – guodė M.Schilleris.

Į Kataloniją nevyks ir dar du žaidėjai. Marekas Blaževičius pluša Lietuvos rinktinėje, o Patricio Garino vis dar neatsigauna po traumos. Visgi su komanda jau keliaus Steve'as Vasturia, kuris spėjo šiek tiek pažaisti ir Lietuvos krepšinio lygoje.

VIDEO: „urBONUSas“: KMT džiaugsmai ir konfliktai bei elitiniai Šaro ginklai

„Patricio vis dar atsigauna. Jis truputį daugiau treniruojasi, bet dar nedalyvauja kontaktinėse treniruotėse. Kalbant apie Steve'ą, jis atrodo sveikas. Esame laimingi, kad turime sugrįžusį kūną“, – sakė M.Schilleris.

Jo taip pat buvo paklausta ir apie Roko Jokubaičio situaciją. 15min žurnalistas Donatas Urbonas šįryt pranešė, jog Darius Maskoliūnas kvietėsi Roką į Lietuvos rinktinę, tačiau „Žalgiris“ jo neišleido dėl tvarkaraščio pokyčių Eurolygoje. Vis dėlto, M.Schillerio teigimu, R.Jokubaitis į nacionalinės komandos stovyklą nebūtų vykęs jokiu atveju.

„Savo planuose neturėjome minčių jį išleisti į rinktinę“, – sakė austras.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Eurolygos rungtynes žalgiriečiai žais pirmąsyk po trijų savaičių pertraukos. Praėjusią savaitę jie nerungtyniavo dėl taurių turnyrų pertraukos, o užpraėjusios savaitės mačas prieš Belgrado „Crvena zvezda“ buvo nukeltas dėl koronaviruso atvejų serbų gretose.

Visgi tik prieš oponentus vietiniame fronte šį mėnesį žaidusio „Žalgirio“ treneris nemano, kad jo auklėtiniai bus užmiršę, ką reiškia Eurolygos krepšinis.

„Ką tik žaidėme taurės finalo ketverte, kur žaidimo lygis ir spaudimas buvo aukšti. Negalime to nuvertinti. Tai buvo geras, bet tikrai nelengvas turnyras. Vaikinai yra pagavę ritmą, tad važiuojame kovoti“, – sakė M.Schilleris.

„Žalgirios“ ir „Barcos“ rungtynės ketvirtadienį prasidės 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas