Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

Paskutiniame Eurolygos ture – Šaro planas duoti minučių Pau Gasoliui

Ispanijos krepšinio legenda Pau Gasolis, praėjus 20 metų nuo paskutinio karto, vėl užsivilks „Barcelona“ klubo marškinėlius. Katalonijos klubas užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame Eurolygos sezone, o vyriausiasis komandos treneris Šarūnas Jasikevičius nieko nelemiančiame susitikime su Miuncheno „Bayern“ žada suteikti minučių 40-mečiui naujokui.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / Euroleague.net nuotr.

Penktadienio rungtynėse „Palau Blaugrana“ arenoje „Barcelona“ priims šio sezono Eurolygos sezoną Miuncheno „Bayern“. Mačo pradžia – 22 val.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai yra nepajudinami iš pirmosios vietos, tuo metu Andrea Trinchieri kariaunai šis susitikimas lems daug – ji dar gali svyruoti tarp 4 ir 7 vietos.

„Turime iš šio mačo išpešti kuo įmanoma daugiau, suteikti žaidybinio laiko tiems, kuriems jo trūksta. Bet svarbiausia bus laimėti rungtynes. Artimiausiu metu apsispręsime, kokiu būdu turėtume patobulinti komandą. Tai vienintelis mačas, kurio mums nėra privaloma laimėti, bet visi į aikštelę žengę žaidėjai turės stengtis iš paskutiniųjų“, – prieš rungtynes kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Barcelona“ vairininkas užsiminė, jog progos debiutuoti turės legendinis šalies krepšininkas Pau Gasolis, kontraktą su klubu sudaręs prieš 6 savaites.

40-metis P.Gasolis pastarąjį kartą Barselonoje žaidė prieš 20 metų, kai ekipoje įžaidėjo vaidmenyje rungtyniavo Š.Jasikevičius.

Per šį laikotarpį ispanas iškovojo 11 įvairios prabos medalių su nacionaline šalies komanda, o už Atlanto – du NBA titulai su „Los Angeles Lakers“ ir šeši pasirodymai „All-Star“ renginyje.

„Pau Gasolis jaučiasi gerai, – sakė Š.Jasikevičius. – Jis gerina sportinę formą treniruotėse, atrodo vis geriau. Manau, kad jis komandoje jaučiasi patogiai, tikiu, kad rytoj suteiksime jam kažkiek minučių. Bet nežinau kiek ir kokių.“

Praėjusią savaitę „Bayern“ namuose paskutinę akimirką patiesė Kauno „Žalgirį“ ir pirmą kartą šalies istorijoje Vokietijos klubas prasibrovė į Eurolygos ketvirtfinalį.

„Tai komanda su charakteriu. Jie laimėjo daugybę atkaklių ir sudėtingų rungtynių. Nors pralaiminėdavo, bet parodydavo charakterį ir rinko pergales. Jie pateko į atkrintamąsias, o tai yra istorinis pasiekimas. Turime pasveikinti Andrea Trinchierį ir jo komandą“, – teigė Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas