Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 01

Paslaptingasis „Ryto“ legionierius: apie neįprastus karjeros vingius ir iššūkį Vilniuje

Vilniaus „Ryto“ atakoms Europos taurėje šį sezoną diriguosiantis Terrellas „Tu“ Holloway yra neabejotinai paslaptingiausias sostinės ekipos žaidėjas. „Uždaras, nekalbus, atsiskyręs“, – tokie epitetai už aikštelės ribų sklando apie naująjį „Ryto“ atakų generolą iš JAV. Bet koks jis yra iš tiesų?
Terrell Holloway
Terrell Holloway / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Aš atsipalaidavęs, ramus ir atlaidus žmogus, – kalbėdamas su 24sek keliskart pabrėžė T.Holloway. – Aikštelėje esu aistringas, žaidžiantis kietai bei mėgstantis laimėti. Tiesiog dar vienas krepšininkas.“

Šiomis savybėmis 30-metis 183 cm ūgio įžaidėjas yra žinomas dar nuo „Xavier“ koledžo laikų, kurios gynėjui leido užimti šeštąją vietą tarp rezultatyviausių krepšininkų universiteto istorijoje bei antrąją – tarp daugiausiai atlikusių rezultatyvių perdavimų.

Tai savybės, kuriomis „Tu“ pasižymi tiek už aikštelės ribų, tiek joje – šaltakraujis, ramus ir nejaučiantis spaudimo, kai rungtynės pasiekia svarbiausias ir karščiausias akimirkas.

Spaudimo amerikiečiui netrūks artėjantį sezoną Europos taurėje, kuris jam debiutinis. Iki tol įžaidėjui europiniuose turnyruose teko žaisti tik FIBA Čempionų lygoje, kuomet prieš dvejus metus atstovavo Holono „Hapoel“ ekipai iš Izraelio.

Pradėti naująjį karjeros iššūkį nekantrauja ir pats „Tu“. „Tai yra didžiulis iššūkis, bet dėl jų ir gyvename. Viskas, kas yra lengva, yra neverta tavo pastangų. Jei tavęs laukia sudėtingas iššūkis, tuomet reikia jo imtis. Labai džiaugiuosi dėl šios karjeros galimybės“, – Europos taurės starto išvakarėse 24sek sakė „Ryto“ naujokas.

Amerikietį į Vilnių atviliojo galimybė debiutuoti antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre bei lietuvis agentas Tadas Bulotas. Krepšininkui pakako to, kad jo karjeros vingis pakryptų į Rytų Europoje įsikūrusį klubą, apie kurio pasiekimus jis buvo girdėjęs ir anksčiau.

„Žinojau, kad Lietuvos istorijoje krepšinis užima didžiulę vietą, – pasakojo T.Holloway. – „Rytas“ dukart yra laimėjęs Europos taurę bei visada turi stiprią komandą. Žinojau, kad „Rytas“ keletą kartų laimėjo LKL, buvo žaidęs Eurolygoje. Tai didžiulę istoriją turinti krepšinio komanda, kurios dalimi norėjau tapti ir aš.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Ryto“: kodėl nėra pinigų ir ko galima tikėtis?

Prieš priimdamas karjeros sprendimus Tu nėra linkęs klausti patarimų kitų žaidėjų, nes, pasak krepšininko, kiekvieno patirtis yra skirtinga. „Kiekvienas patiria kitokius išbandymus ir gali duoti tau vis kitokią informaciją, todėl man to nereikia“, – teigė „Ryto“ legionierius.

Profesionalo karjerą T.Holloway pradėjo 2012-aisiais, kuomet nesulaukęs dėmesio NBA naujokų biržoje, jis pasuko į Turkiją bei sudarė kontraktą su Izmiro „Aliaga Petkim“ komanda. Tuomet – žaidimas Belgijoje, Puerto Rike, Venesueloje, Meksikoje, G lygoje, Italijoje, Izraelyje ar Pietų Korėjoje.

Kai kuriems klubams Tu atstovavo po keletą kartų, tačiau nė karto – du sezonus iš eilės. Kodėl?

„Ar yra taisyklė, kad žaidėjas turi rungtyniauti vienoje komandoje ilgą laiko tarpą? – retoriškai klausė krepšininkas. – Viskas priklauso nuo kontrakto ir pinigų, dėl kurių tu žaidi. Tai yra dalis mūsų darbo, o pasaulyje yra daugybė vietų, kur galima žaisti krepšinį. Tai ne NBA, kurioje vyrukai pasirašinėja ilgalaikes sutartis – Europoje mes pasirašome vienerių metų kontraktą, o po sezono keliaujame kitur.“

Praėjusį sezoną T.Holloway rungtyniavo Turkijos lygoje bei buvo trečias rezultatyviausias jos krepšininkas, vidutiniškai rinkęs net po 20,1 taško bei pridėjęs po 4,7 rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, gynėjo atstovaujama Stambulo BB pirmenybėse finišavo 13-oje vietoje bei į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Tai buvo geriausias amerikiečio sezonas statistikos prasme, tačiau didžiausius pasiekimus jis užfiksavo Izraelyje – atstovaudamas Holono „Hapoel“ ekipai jis iškovojo šalies taurę, finale pelnęs 18 taškų bei stipriai prisidėjęs prie pergalės prieš Tel Avivo „Maccabi“. Su legendine Izraelio komanda Tu kovojo ir šalies pirmenybių finale, tačiau tuomet jam teko pripažinti varžovų pranašumą.

„Ta Holono komanda yra geriausia, kokioje man yra tekę žaisti ligi šiol“, – neabejojo T.Holloway.

Į Vilnių gynėjas atvyko vos prieš tris savaites bei spėjo žaisti dvejas oficialias rungtynes. Dvikovose su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ bei Klaipėdos „Neptūnu“ amerikietis ant parketo iš viso praleido 38 minutes, pelnė 12 taškų bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Startas naujoje ekipoje „Ryto“ legionieriui nėra lengvas, bet tam reikia laiko.

„Nežinau kada paskutinį kartą kėleisi į kitą šalį ir ten ėmeisi kito darbo, bet jei kažką supranti, tai žmonėms gali prireikti mėnesių, kad jie prisitaikytų naujoje aplinkoje ar naujoje šalyje, kurioje anksčiau niekada nėra buvę. Žmonės turi suprasti, kad negali tiesiog atsikelti ir susirasti naują darbą. Skirtingiems žmonėms gali prireikti skirtingo laiko tarpo prisitaikyti prie naujos aplinkos“, – sakė T.Holloway.

Nors atletui dar reikia laiko, tačiau apsiprasti naujoje aplinkoje jam padeda komandos draugai bei treneris Dainius Adomaitis, kuriam jis negailėjo pagyrų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Terrell Holloway
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Terrell Holloway

„Treneris duoda daug informacijos ir yra puikus vyrukas. Jis yra paslaugus nuo pat mano atvykimo. D.Adomaitis yra vienas geriausių trenerių, kokį man yra tekę turėti per visą karjerą.

Man labai patinka komanda, joje turime daug protingų ir talentingų žaidėjų. Man patinka situacija, kurioje dabar yra „Rytas“, – sakė Vilniaus ekipos užsienietis iš JAV.

Nors T.Holloway praėjusiame sezone buvo trečias rezultatyviausias (vid. 20,1 tšk.) bei šeštas naudingiausias (vid. 18,2 naud. bal.) Turkijos pirmenybių žaidėjas, tačiau jis pasiryžęs susitaikyti ir su kitokiu vaidmeniu, jei to reikalaus treneris. Svarbiausia – pergalės.

„Nežinau ar būsiu „Ryto“ lyderis, – dėstė T.Holloway. – Treneris nori, kad būčiau įžaidėjas, kuris valdo komandą. Stengsiuosi daryti viską, ko manęs prašo treneris. Toks yra mano darbas. Jei reikės pelnyti 20 taškų – aš galiu tai padaryti, o jei reikės įmesti 5 taškus, tačiau vadovauti komandai ir gerai gintis – aš darysiu ir tai.

Aš pasiruošęs daryti viską, ko iš manęs yra prašoma. Neturiu asmeninių ambicijų Vilniuje, tiesiog noriu būti savimi. Komandos tikslas – laimėti kuo daugiau rungtynių, jausti malonumą žaidžiant bei iš viso to pasiimti kažką, ko mes norime patys.“

Naujasis „Ryto“ atakų organizatorius save pademonstruoti galės jau šio vakaro rungtynėse su viena iš Europos taurės favoričių laikoma Krasnodaro „Lokomotiv“. Rungtynių startas – 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito