Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 22

Patvirtinta oficialiai: KC Riversas – „Žalgirio“ žaidėjas

Prie Kauno „Žalgirio“ komandos prisijungia milžinišką patirtį Eurolygoje sukaupęs krepšininkas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos sudarė sutartį su 32-ejų metų gynėju KC Riversu.

Šią informaciją dar pirmadienį paskelbė Eurolyga.lt, o pats „Žalgirio“ klubas tai oficialiai patvirtino penktadienio popietę.

Dar po ketvirtadienio rungtynių Šarūnas Jasikevičius nesiryžo kalbėti apie naujoką.

„Žalgiris“ yra organizacija, kuri gandų nekomentuoja. Jeigu bus kas oficialaus, pranešime“, – po susitikimo su „Crvena zvezda“ sakė Šaras.

196 cm ūgio amerikietis reikalui esant gali rungtyniauti per tris pozicijas, o patirtį kaupė žaisdamas pajėgiausiose Europos komandose.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

KC Riversas karjerą Europoje pradėjo Italijos ir Prancūzijos komandose. Tuomet po kelių sėkmingų sezonų jo kelias pakrypo į Rusiją – ten naujasis žalgirietis užsivilko Krasnodaro „Lokomotiv“ markšinėlius, o dar po metų pravėrė Eurolygos duris gavęs Rimo Kurtinaičio kvietimą prisijungti prie Maskvos srities „Chimki“.

Nepaisant solidžių skaičių debiutiniame Eurolygos sezone – po 9,6 taško ir po 2,7 atkovoto kamuolio per rungtynes, kairiarankio žaidėjo karjera pasuko į Australiją.

Š.Jasikevičiaus dėmesį užsitarnavęs amerikietis 2014–2015 m. sezone sugrįžo į Eurolygą užsivilkdamas karališkojo Madrido „Real“ aprangą ir iškart tapo stipriausios Senojo žemyno bei Ispanijos lygos čempionu.

Kito sezono pradžioje KC Riversas trumpam persikėlė į Miuncheno „Bayern“, bet dar gruodį sugrįžo į Madrido „Real“ komandą.

Dar geresnius statistinius rodiklius „Žalgirio“ naujokas rinko atstovaudamas Atėnų „Panathinaikos“, kur 2016–2017 m. Eurolygos sezone pelnydavo po 11,2 taško ir per 33 rungtynes įmetė net 71 tritaškį.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

Praėjusį sezoną KC Riversas su Belgrado „Crvena Zvezda“ triumfavo Adrijos pirmenybėse, o šiemet vėl sugrįžo į Ispaniją, tik šįkart į Sevilijos „Real Betis“ gretas.

Ispanijos čempionate krepšininkas rinko po 10,1 taško, po 2,4 atkovoto kamuolio ir po 2,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Žalgirio“ komandoje KC Riversas vilkės pirmuoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito