Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 18

Pauliaus Jankūno laukia istorinės rungtynės: „Reiškia, jau labai senas“

Penktadienio Eurolygos rungtynės su Stambulo „Fenerbahče“ bus ypatingos Kauno „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui. Jis taps vos ketvirtuoju žaidėju istorijoje, sužaisiančiu 300 rungtynių Eurolygoje.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

16-ą sezoną Eurolygoje žaidžiantis P.Jankūnas jau yra pasiekęs kitą rekordą. Lietuvis iš 299 rungtynių net 252 pradėjo startinėje sudėtyje.

Šioje grafoje P.Jankūnas lenkia tokias legendas kaip Juanas Carlosas Navarro, Dimitris Diamantidis ir Vassilis Spanoulis.

„Kai žaidi sezoną po sezono, visada galvoji tik apie kitas rungtynes ir niekada jų neskaičiuoji. Bet 300 yra didelis skaičius ir tai malonu. Niekada nemaniau, kad sužaisiu 300 ar 200 rungtynių, bet visada norėjau žaisti geriausiame Europos turnyre“, – oficialiai Eurolygos svetainei kalbėjo 34-erių žalgirietis.

300 rungtynių yra sužaidę tik trys Eurolygos žaidėjai – J.C.Navarro, Felipe Reyesas ir Nikos Zisis.

„Tai reiškia, kad mes keturi esame labai seni. Tačiau jie visi nuostabūs žaidėjai su puikiomis karjeromis. Man garbė būti šalia jų“, – juokavo „Žalgirio“ kapitonas.

P.Jankūnas taip pat yra antras pagal atkovotus kamuolius (1686), ir kamuolius atkovotus puolime (491), ketvirtas pagal pelnytus taškus (2,877), penktas pagal pataikytus dvitaškius (910) ir šeštas pagal pataikytus baudos metimus (646).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas