Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 10 10

Paulius Jankūnas nekomentuoja kalbų apie galimą pasitraukimą iš „Žalgirio“

Prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes ketvirtadienį su Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija), kurias žais namuose, Kauno „Žalgiris“ atrodo ne taip įspūdingai, kaip prieš pradedant pasiruošimą sezonui. Traumas gydosi priekinės linijos ramsčiai Robertas Javtokas ir Tadas Klimavičius, o ilgametis komandos įžaidėjas Mantas Kalnietis persikėlė į Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija) ekipą.
Treniruotėje
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vis tik „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas tikina, kad komanda yra pajėgi, gerai pasiruošusi ir nusiteikusi šį sezoną siekti aukščiausių tikslų. Puolėjas sakė, kad be M.Kalniečio žaisti bus keista, bet žvalgytis į praeitį neverta. P.Jankūnas nepanoro komentuoti ir pasigirdusių kalbų, kad ir jis gali pasekti M.Kalniečio pėdomis ir palikti Kauno ekipą.

Stipriausioje Europos krepšinio lygoje – Eurolygoje – Kauno „Žalgiris“ rungtyniaus jau penkioliktą sezoną iš eilės.

Eurolygos 2012-2013 m. sezono burtai Lietuvos čempionams lėmė C grupę. Joje žalgiriečių laukia Eurolygos čempionai Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai, Eurolygos senbuvė Vitorijos „Caja Laboral“ ekipa, turtingasis Stambulo „Anadolu Efes“ klubas, stilingoji Milano „EA7 Emporio Armani“ komanda ir Eurolygos debiutantė Zagrebo „Cedevita“.

Ar esate gerai pasiruošę rungtynėms su „Cedevita“, – žurnalistai prieš treniruotę paklausė P.Jankūno.

Manau, kad esame pasiruošę. Nepaisant pasikeitimų komandoje, reikia žiūrėti į priekį, o ne atgal. Stengiamės kompensuoti jų (traumuotų ar komandą palikusių žaidėjų, – red. past.) netektį. Dar turėsime šiandien vieną treniruotę, per kurią panagrinėsime jų puolimą ir gynybą. Mūsų pagrindiniai ginklai – pilna namų salė, agresyvumas, gera gynyba. Stengiamės dabar visose varžybose naudoti tą pačią taktiką.

Kalbos, kad būtinai turime siekti aukščiausių tikslų, nedaro spaudimo. Nes ir praeitais metais visi tikėjosi, ir šiais tikisi. Mes žinome, ką turime padaryti. Treniruojamės, dirbame ir mums turėtų pasisekti tai įgyvendinti.

„Cedevita“, aišku, norės sustabdyti greitą mūsų puolimą ir gerai apsiginti, kaip ir kiekviena komanda.

Mantas Kalnietis viename interviu sakė, kad labiausia keista, palikus „Žalgirį“, bus žaisti be Pauliaus Jankūno. Jums taip pat?

Taip, bus keista. Bet ką padarysi, keista ir be Kalniečio, ir be Roberto (Javtoko, – red. past.), ir be Tado (Klimavičiaus, – red. past.) žaisti. Visų trūksta, bet yra kaip yra.

Kiek tiesos pasigirdusiose kalbose, kad ir jūs galite palikti „Žalgirį“?

Nekomentuosiu tų kalbų.

Komandos savininkas Vladimiras Romanovas pareiškė, kad M.Kalnietis nustojo tobulėti. Su Mantu žaidėte nuo mokyklos laikų. Tai kada jis nustojo tobulėti?

Neatsakysiu į šitą klausimą. Mes visi treniruojamės kiekvieną dieną ir stengiamės tobulėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas