Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 29

Paviešintame E.Messinos laiške M.Jamesui – atviras nerimas dėl drausmės pažeidimų

2019-ųjų vasarą Milano „Olimpia“ vairą perėmęs garsusis italas Ettore Messina atsisveikino su aikštinguoju komandos lyderiu Mike'u Jamesu. Nors viešoje erdvėje pasitaikė įvairių spekuliacijų, prie kurių prisidėjo ir pati buvusi Maskvos CSKA žvaigždutė, tačiau portalas „La Gazzetta dello Sport“ praskleidė istorijos šydą ir paviešino krepšininkui rašytą „krepšinio profesoriaus“ laišką.
Ettore Messina
Ettore Messina / Euroleague.net

Naują projektą Milane užkūręs Ettore Messina tik tapęs treneriu atvirai nerimavo dėl Mike'o Jameso drausmės pažeidimų, į kuriuos „Olimpia“ klube anksčiau nebuvo kreipiama dėmesio.

Rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas teigė, jog treneris buvo šaltas ir nemalonus, tačiau paviešintas laiškas spindi pagarba ir profesionalumu.

„Noriu pranešti apie savąjį apsisprendimą, o rašau jums iš didelės pagarbos, – rašoma paviešintame E.Messinos laiške, kuris M.Jamesui buvo išsiųstas dar 2019-aisiais. – Mano sprendimu jums vietos kito komandoje nėra. Kaip ir minėjau telefonu dar praėjusį birželį, kai buvau vos tik perėmiau „Olimpia“ komandos vairą, jaučiu didelę pagarbą jūsų talentui, bet esu susirūpinęs dėl ilgo sąrašo drausmės pažeidimų, kuriuos padarėte per pastaruosius metus. Aš jūsų aiškiai paklausiau, ar galite užtikrinti, jog prie manęs visada laikysitės numatytų drausmės taisyklių aikštelėje ir už jos ribų, bet taip ir neišgirdau jūsų žodinio pasižadėjimo. Faktas, jog niekas su jumis apie tai nėra kalbėję ar dėl to nėra jūsų niekada nubaudę, man neturi jokios reikšmės. Kas man rūpi, tai jog toks elgesys mano komandoje niekada nebus toleruotinas. Po mūsų pokalbio aš kreipiausi į Atėnų „Panathinaikos“, „Phoenix Suns“ bei jūsų jaunimo laikų trenerius, o šie pokalbiai tik sustiprino mano nuomonę. Nors jūsų talentas yra didžiulis, tikiu, kad rizikų yra per daug ir jos komandai gali tapti problema, o ne pranašumu. Nenoriu prisiimti šios rizikos, kuri galimai išlįstų sezono metu, nes susidariusią probleminę situaciją ištaisyti gali būti per vėlu. Tai būtų nesąžininga komandos, jos savininkų ir visų „Olimpia“ sirgalių atžvilgiu.“

Laisvuoju agentu tapusio M.Jamesu paslaugomis 2019-ųjų vasarą susidomėjo Maskvos CSKA ir Dimitris Itoudis, tačiau bendradarbiavimas tęsėsi vos pusantrų metų, nors dar praėjusią vasarą abi pusės sukirto rankomis dėl ilgalaikio kontrakto.

Priežastis – sunkiai suvaldomas įžaidėjo charakteris.

Sezoną 30-metis gynėjas pabaigs žvaigždžių perpildytoje NBA komandoje „Brooklyn Nets“, o tuomet M.Jamesas su CSKA spręs, ką daryti su likusiais dvejais metais sutartyje.

Šį sezoną M.Jamesas rinko po 19,3 taško, 3,1 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 19,7 naudingumo balo.

Vedlio netekusi CSKA nesutriko ir 3-0 ketvirtfinalio serijoje pervažiavo Stambulo „Fenerbahče“ bei devintą kartą iš eilės pateko tarp keturių stipriausių Eurolygos komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas