Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 07

Pavyzdinis M.Grigonio atakų efektyvumas: tarp žvaigždžių nusileidžia tik N.Mirotičiui

Eurolyga pristatė efektyviausius šio sezono taškų rinkėjus, o atskiro paminėjimo sulaukė garbingoje pozicijoje atsidūręs Kauno „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2020–2021 metų Eurolygos sezone kol kas yra 52 žaidėjai, per rungtynes išnaudojami bent 10-yje atakų.

Šiame sąraše ryškus yra Kauno „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis, užimantis net antrą vietą.

Trečiąjį sezoną iš eilės Lietuvos čempionų gretose pasitikęs 26-erių kaunietis per vieną Eurolygos susitikimą sudalyvauja 12,2 „Žalgirio“ išpuolių, o vienas jų baigiasi net 1,16 gynėjo pelnyto taško.

Tokiu efektyvumu tarp Eurolygos žvaigždžių gali pasigirti tik „Barcelona“ lyderis Nikola Mirotičius – 1,19 taško per ataką. Aukštaūgis vidutiniškai įtraukiamas 13,5 atakų.

Maskvos CSKA vedlys Mike'as Jamesas šiame sąraše yra trečias. Jis dalyvauja daugiausiai atakų visame turnyre (net 18,1), o viena jų baigiasi 1,05 taško. Ketvirtas yra kitas CSKA žaidėjas Willas Clyburnas (vid. 14,6 taško ir 1,01 taško per išpuolį), o penktas – Milano „Olimpia“ naujokas Shavonas Shieldsas – po vieną tašką vidutiniškai per 12,4 atakos per susitikimą.

Tai vieninteliai penki krepšininkai Eurolygoje, kurie per dvikovą sudalyvauja bent 10-yje atakų, o vienas išpuolis baigiasi pelnant bent po vieną tašką.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis

Įdomu tai, jog šiame sąraše pirmaujantys du žaidėjai – Nikola Mirotičius ir Marius Grigonis – akis į akį susitiko penktadienį Kaune.

Nors abu jie užfiksavo prasčiausius asmeninius šio sezono pasirodymus, pozicijų reitingo viršūnėje tai neišklibino.

„Žalgirio“ lyderis per 25 minutes surinko vos 5 taškus, prametė pirmą baudos metimą šį sezoną Eurolygoje po 41 tikslios iš eilės, atkovojo ir perėmė po kamuolį, keturiskart suklydo ir užfiksavo vieną naudingumo balą.

Nepaisant juodojo penktadienio Nemuno saloje, M.Grigonio statistika išlieka puiki – 14,4 taško (48,3 proc. dvit., 53,2 proc. trit., 97,7 proc. baud.), atkovoja po 2,3 kamuolio, atlieka po 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 14,8 naudingumo balo.

„Marius Grigonis yra vienas įdomiausių šio sąrašo žaidėjų, – rašoma Eurolygos tinklalapyje, – Krepšininko pataikymas yra didžiulis pliusas žalgiriečių žaidime, bet verta paminėti kasmetinį krepšininko tobulėjimą. Marius buvo vaidmens žaidėjas prieš dvejus metus, kai pirmajame sezone Kaune rinko po 8,7 taško. Bet jis nuosekliai gerina žaidimą bei tapo vienu geriausių perimetro žaidėjų turnyre, per susitikimą rinkdamas jau po 14,4 taško.“

Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius
Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius

Rungtynes prieš „Žalgirį“ efektyviausias Eurolygos žaidėjas Nikola Mirotičius baigė savo kraityje turėdamas vos 9 naudingumo balus, nors iki tol visuose septyniuose mačuose rinko bent po 20.

Šį sezoną Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas ispanas rungtyniauja po 24 minutes, pelno po 16,1 taško (78,4 proc. dvit., 26,9 proc. trit., 90,3 proc. baud.), atkovoja po 6,4 ir perima po 1,5 kamuolio, 1,4 rezultatyvaus perdavimo, 0,5 bloko, 2,3 klaidos bei 22,8 efektyvumo balo.

„Tai efektyviausias taškų rinkėjas šio sezono Eurolygoje. Krepšininkas dviejų metrų nuo krepšio atstumu atakuoja net 83 proc. taiklumu, o tai yra fantastiškas skaičius. Nors metimas iš vidutinio nuotolio yra vidutiniškas, pagal šio žaidėjo standartus, dvikovoje vienas prieš vieną po krepšiu jis yra nesustabdomas“, – rašo Eurolygos puslapis, pridurdamas, kad N.Mirotičius nėra vienintelis puolime blizgantis „Barcelona“ žaidėjas.

Kyle'as Kuricas ir Alexas Abrinesas ne tik puikiai atakuoja nuo trijų taškų zonos, bet yra labai svarbūs Š.Jasikevičiaus schemoms savo puikiu judėjimu be kamuolio.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kyle Kuric
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kyle Kuric

Apskritai efektyviausias Eurolygos žaidėjas puolime – Kyle'as Kuricas.

31-erių metų „Barcelona“ snaiperis per susitikimą sudalyvauja šešiose atakose, tačiau viena jų baigiasi net 1,72 taško.

Įspūdingu efektyvumu pasižymi ir Miuncheno „Bayern“ lyderis Vladimiras Lučičius bei puikų metimą turintis Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Alecas Petersas.

Serbas per vieną išpuolį renka po 1,43 taško, o iš viso jų per mačą padaro po 9,8. Amerikietis – 1,33 taško per ataką, kurių vidutiniškai atlieka po 9,3 per rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas