Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 26 /21:55

Per dvi dienas pasikeitusiam „Žalgiriui“ – skaudi L.Dončičiaus ir „Real“ pamoka

Antroji akistata per savaitę su Ispanijos krepšinio milžinu Kauno „Žalgiriui“ nebuvo tokia sėkminga. Po svaiginančios pergalės Barselonoje Šarūno Jasikevičiaus vyrai buvo priversti nuryti karčią piliulę. Ketvirtadienio vakarą Lietuvos čempionai savoje aikštėje neatsilaikė prieš Madrido „Real“ – 66:87 (16:18, 15:22, 19:23, 16:24).
Šarūnas Jasikevičius
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmąsias 17 minučių kauniečiai niekuo nenusileido savo tituluotiems varžovams. Nors „Real“ beveik visuomet buvo priekyje, pernelyg toli Madrido ekipos šeimininkai nepaleido.

„Žalgiris“ sėkmingai gynėsi prieš ryškiausią „Real“ žvaigždę Luka Dončičių, o antrojo kėlinio pabaigoje po puikiai žaidusio Kevino Pangoso prasiveržimo net ir buvo išsiveržęs į priekį (26:25).

Bet tuomet svečiai atsakė spurtu 10:0, įgijo net dviženklį pranašumą ir tvirtai perėmė iniciatyvą. Lemtingai.

Antroje rungtynių pusėje įsižaidė L.Dončičius ir šeimininkų laivas pradėjo skęsti. Žalgiriečių žaidimo kokybė skyrėsi kaip diena nuo nakties lyginant su tuo vaizdu, kurį matėme prieš dvi dienas. Rezultatas – taip pat.

„Tai buvo antros rungtynės šią savaitę, buvo sunku abiems komandoms. Pradžia buvo vangoka, mes dėl didesnės rotacijos buvom šviežesni, išlaikėm persvarą ir aukšta ritmą, tas lėmė mūsų pergalę“, – trumpai pergalės receptą nusakė „Real“ marškinėlius vilkintis lietuvis Jonas Mačiulis.

„Real“ ir toliau išlieka nepralaimėjęs, o „Žalgiriui“ tai buvo antrasis pralaimėjimas.

Šiuolaikinėje Eurolygoje, nuo 2000 metų, žalgiriečiai tik vieną kartą įveikė Madrido klubą, o nusileido jam net 16 sykių. Vienintelį kartą Lietuvos čempionai „Real“ palaužė 2013-2014 m. sezoną – 87:80. Tiesa, tuomet ši dvikova jau neturėjo jokios įtakos Ispanijos ekipos padėčiai turnyro lentelėje.

„Žalgiris“ – „Real“ 66:87 (16:18, 15:22, 19:23, 16:24).

  • „Žalgiris“: Kevinas Pangosas 20, Antanas Kavaliauskas 16, Paulius Jankūnas 9, Brandonas Daviesas 6, Edgaras Ulanovas ir Axelis Toupane‘as po 4, Gytis Masiulis ir Martynas Arlauskas po 2, Vasilije Micičius, Aaronas White'as ir Artūras Milaknis taškų nepelnė.
  • „Real“: Luka Dončičius 28 (9 atk. kam.), Facundo Campazzo, Gustavo Ayonas ir Jeffery Tayloras po 12, Rudy Fernandezas 7, Jonas Mačiulis 6.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 66:87 (16:18, 15:22, 19:23, 16:24).

40 min. Martynas Arlauskas baudų metimais pelnė pirmuosius savo taškus Eurolygoje. Gytis Masiulis – taip pat.

38 min. Kaip be jos – Šaras nesuvaldo emocijų ir gauna techninę pražangą.

36 min. Šarūnas Jasikevičius kelia baltą vėliavą. Į aikštę metami jaunieji žalgiriečiai Gytis Masiulis ir Martynas Arlauskas.

35 min. Jeffery Tayloras pataiko iš toli. Pirmą kartą „Žalgirio“ deficitas pasiekia 20 taškų ribą – 53:73.

33 min. Šansų nedaug. Į bet kurį žalgiriečių bandymą kabintis, „Real“ iš karto pateikia savo atsakymą. Rungtynių Barselonoje didvyris Vasilije Micičius šiandien tuščias. Dar vienas serbo tolimas metimas tikslo nepasiekia.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 50:63 (16:18, 15:22, 19:23).

30 min. Po nedidelio žalgiriečių spurto viltis dar rusena, bet „Real“ persvara nemaža.

29 min. Žalgiriečių žaidimas subyrėjo. Po „Real“ mažylio Facundo Campazzo perimto kamuolio ir dėjimo Madrido ekipa įgyja rekordinę persvarą – 61:42.

27 min. Luka Dončičius priima du nestandartinius sprendimus. Abu jie pasiteisina – slovėnas pataiko du sykius iš toli. „Žalgirio“ laivas pradeda skęsti – 38:52.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
L.Dončičiaus statistika: per du kėlinius – 4 taškai, trečiajame kėlinyje per 8 minutes – 12. Vienas tritaškis įkrito į skylę iš pradžių aukštai pašokęs nuo lanko. Luka žaismingai kėlė pirštus į viršų. Pergalės pamatą padėjo jo komandos draugai, o slovėnas, atrodo, pribaigs „Žalgirį“.

25 min. Atmosfera labai įjautrinta. Pauliui Jankūnui skiriama pražanga puolime. Šaras ironiškai teisėjams ploja, arenoje susirinkę žiūrovai užtraukia arbitrams puikiai žinomą skanduotę.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Šaras pirmą kartą šį sezoną po Eurolygos rungtynių gali prabilti apie teisėjų darbą. P.Jankūno pražanga puolime ir E.Ulanovo nesportinė nuobauda prajuokino „Žalgirio“ trenerį. Šaras tik pakėlė rankas ir beviltiškai jomis mostelėjo žemyn. Netrukus prisėdo ant kėdės ir demonstratyviai užsimetė koją ant kojos. Siunta ir „Žalgirio“ aistruoliai, bet žaliai balti pralaimi ne dėl teisėjų.

24 min. Arbitrai po peržiūros skiria nesportinę pražangą Edgarui Ulanovui. Nuo žalgiriečio nukentėjęs Luka Dončičius nuo baudų metimo linijos ir toliau neprameta – 38:47.

23 min. Trečiojo kėlinio pradžia – taip pat nelengva. Žalgiriečius paskui save tempia Antanas Kavaliauskas. Visgi „Real“ ir toliau tvirtai pirmauja.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 31:40 (16:18, 15:22).

19 min. Tačiau pajutę grėsmę, „Real“ krepšininkai labai greitai padarė išvadas. Dviejų minučių atkarpą Ispanijos krepšinio milžinas laimėjo 10:0 ir įgijo dviženklį pranašumą – 38:28.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
L.Dončičiui tai kol kas prasčiausios rungtynės. Per pusantro kėlinio slovėnas pataikė tik 1 metimą iš 4 ir buvo pakeistas. 18-metis akivaizdžiai nervinasi dėl kibios ir tikslios „Žalgirio“ gynybos. Ypač gerai prieš jį atrodė A.Toupane'as. L.Dončičiui beliko tik lengvai spirtelti į LED ekraną ir papriekaištauti teisėjui per minutės pertraukėlę. Laiko tam buvo užtektinai – Luka pasodintas ant suolo.

17 min. Kevinas Pangosas toliau demonstruoja lyderio savybes. Po jo metimo iš po krepšio „Žalgiris“ pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį – 26:25.

16 min. Antanas Kavaliauskas puskabliu pelnė 8-ąjį tašką. Tai jau yra rezultatyviausias „centro“ mačas šio sezono Eurolygoje. Vidurio puolėjas nori keitimo, bet Šaras prašo savo auklėtinio dar šiek tiek pakentėti – 24:25.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
A.Kavaliauskas itin agresyviai leidžia savo laiką aikštėje. Net 13 minučių pirmoje pusėje gavęs pasireikšti centras dosniai maitinamas kamuoliais. Su 8 taškais pirmoje pusėje A.Kavaliauskas žaidžia rezultatyviausią savo mačą Eurolygoje.

14 min. Kevinas Pangosas meistriškai suklaidino Felipe Reyesą ir uždirbo pražangą. Po jo taiklių baudų žalgiriečiai vėl pradėjo kvėpuoti savo tituluotiems varžovams į nugaras – 22:23. Kanadietis jau pelnė penkis taškus. Dar vienas solidus įžaidėjo mačas.

13 min. Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečių taikikliai vėl nusimušė. Taškus rinkti sekėsi labai sunkiai. Laimei, ir „Real“ pataikydavo retokai. Šeimininkų taškų badą nutraukė baudas įmetęs Edgaras Ulanovas – 18:21.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 16:18.

9 min. Kevinas Pangosas pelnė penkis taškus iš eilės. Po jo tritaškio „Žalgiris“ vėl sugrįžo į kovą – 16:18.

8 min. Luka Dončičius renka taškus baudų metimais, o kitoje aikštės pusėje toliau žiba agresyviai žaidžiantis Antanas Kavaliauskas. Bet kauniečiai dar priversti vytis savo varžovus – 11:15.

6 min. Minutės pertraukėlė duoda vaisių. Žalgiriečiai surengė spurtą 5:0. Iš pradžių iš toli pataikė Paulius Jankūnas, po to du taškus pelnė ir Antanas Kavaliauskas – 7:10.

5 min. Luka Dončičius pelnė pirmuosius taškus po greitos atakos. Pusė kėlinio ir vos du „Žalgirio“ taškai. Madrido karaliai kol kas visiškai karaliauja „Žalgirio“ arenoje. Šaras įsiutęs. Strategas pyksta, kad jo auklėtiniai laiku neprasižengia. Per pusę kėlinio šeimininkai neprasižengė nė karto.

3 min. Nesugebantį apsiginti prieš meksikietį Brandoną Daviesą Šarūnas Jasikevičius pakeitė Antanu Kavaliausku.

2 min. Žalgiriečiams krepšys pirmomis minutėmis užsirišęs. Gustavo Ayonas užbaigė tris pirmas „Real“ atakas, o į tai kauniečiai atsakė tik Kevino Pangoso pataikymu iš po krepšio – 2:6.

1 min. Šarūnas Jasikevičius rungtynes pradeda tokiu pačiu starto penketu, kuris pasiteisino Barselonoje: Vasilije Micičius, Artūras Milaknis, Kevinas Pangosas, Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas