Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 16

Per metimą nuo stebuklo – „Olimpia“ paskutinę sekundę krito prieš „Real“

Milano „Olimpia“ (10-6) buvo arti stebuklingo išsigelbėjimo, bet tam, kad jį užbaigtų, pritrūko vieno metimo aidint sirenai. Jo nepataikę „dizaineriai“ namuose 73:75 (19:18, 8:17, 21:20, 25:20) nusileido Madrido „Real“ (13-3) klubui.
Sergio Llullas
Sergio Llullas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Likus kiek daugiau nei dviem su puse minutės „Real“ dar įtikinamai pirmavo – 73:62, bet „Olimpia“ pakilo į lemiamą šturmą.

Du baudų metimus iš trijų pataikė Malcolmas Delaney, tritaškį įmetė Shavonas Shieldsas ir po minutės skirtumas sumenko beveik perpus – 67:73.

Dar labiau įtampą išaugino Nicolo Melli perimtas kamuolys ir Luigi Datome sumesti baudų metimai po Sh.Shieldso išprovokuotos pražangos, kai danas skaudžiai nusileido ant žemės ir nebegalėjo tęsti rungtynių dėl riešo traumos bei buvo priverstinai pakeistas.

O jau netrukus tritaškį pataikius tam pačiam L.Datomei likus 23 sek. skirtumas tarp komandų buvo siekė vos vieną dvitaškį metimą – 72:74.

Kitoje aikštės pusėje „Real“ dovanojo varžovams taškus – Fabienas Causeuras pataikė tik vieną baudą iš dviejų, o kamuolį atsikovojus dar sykį, Adamas Hanga prametė abu metimus ir paliko šansą Milanui likus 5,5 sek.

Lemiamoje atakoje prie baudų metimų linijos stojo Devonas Hallas, pataikęs pirmąją baudą ir tyčia prametęs antrąją, o kamuolys atiteko „Olimpia“ gynėjui M.Delaney.

Šis išmetė gana menkai uždengtą tritaškį iš aikštės kampo ir aidint sirenai galėjo išplėšti pergalę, tačiau kamuolys į krepšį neįkrito ir „Real“ išnešė sveiką kailį iš Milano.

Tryliktą kartą laimėjęs „Real“ klubas išlieka antras Eurolygoje ir persekioja „Barceloną“ (14-2). Milane „karaliai“ laimėjo nepaisant to, jog neturėjo vyriausiojo trenerio Pablo Laso ir pagrindinio įžaidėjo Thomaso Heurtelio, kurie prieš kelias užsikrėtė COVID-19.

„Olimpia“ suklupo po dviejų pergalių iš eilės ir užleido trečiąją vietą Pirėjo „Olympiakos“ (10-5) klubui.

„Olimpia“: Shavonas Shieldsas 18, Sergio Rodriguezas 10, Malcolmas Delaney 9.

„Real“: Fabienas Causeuras 17 (4/6 trit.), Guerschonas Yabusele 15, Sergio Llullas 12 (4/14 metimai), Rudy Fernandezas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas