Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 02

Pergale prieš CSKA pasidžiaugęs Šaras – apie supančiotą M.Jamesą ir vienintelį rūpestį

Šarūnas Jasikevičius naująjį 2020–2021 metų Eurolygos sezoną pradėjo įtikinama pergale prieš Maskvos CSKA. Brandono Davieso ir Nikola Mirotičiaus vedama „Barcelona“ svečius iš Rusijos sutvarkė 76:66, o treneris iš Lietuvos po dvikovos akcentavo auklėtinių pastangas gynyboje.

„Barcelona“ jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklį pranašumą, kuris vienu metu buvo pasiekęs 14 taškų ribą. „Palau Blaugrana“ šeimininkai klimpti ėmė trečiojo ketvirčio pabaigoje, kai CSKA buvo priartėjusi per vieną metimą.

„Sveikinimai žaidėjams ir sirgaliams, kurie mačą turėjo žiūrėti namuose, – po pergalės prieš CSKA sakė Šaras. – Tai buvo rungtynės, kurias stebėti norėjo visi komandos aistruoliai Katalonijoje. Sveikinimai su pergale jiems. Visada malonu laimėti prieš tokią komandą kaip CSKA. Manau, kad didžiąją mačo dalį žaidėme puikų krepšinį. Kaip įprasta, CSKA sugrįžo, o persvara sumažėjo iki 2 taškų, tačiau mes radome būdų atsitiesti, pelnyti taškus ir pabėgti negrįžtamai. Visada sunku atsitiesti, bet mes tai padarėme. CSKA mums smogė trečiajame kėlinyje. Teisybė ta, kad turime problemų užbaigiant mačus. Kai žaidžiame gerai, mes prarandame koncentraciją. Taip nutiko ir šiandien, noriu šiam aspektui skirti visą dėmesį treniruotėse. „Barcelona“ privalo užbaigti rungtynes tinkamai, neleisdama varžovams įkvėpti gryno oro.“

66 taškus praleidusi „Barcelona“ pademonstravo pavyzdį gynybą – CSKA iš dviejų taškų zonos realizavo 45,5 proc. metimų, iš trijų taškų – vos 29,6 proc., o baudų – 66,7 proc.

„Raktas į pergalę buvo gynyba. Turime džiaugtis tuo, kaip dirbome savoje aikštelės pusėje, nes momentų buvo tikrai gerų, – po mačo sakė Šaras. – CSKA yra labai talentinga komanda puolime, bet mes žinojome, kaip reikia ją stabdyti. Mes palikome Mike‘ą Jamesą žemiau jo įprastų vidurkių.“

CSKA žvaigždė per pirmąsias dvejas VTB Vieningosios lygos rungtynes rinko po 26 taškus ir 32 naudingumo balus, tačiau Katalonijos sostinę paliko su 13 taškų (2/3 dvit., 1/5 trit., 6/9 baud.), 6 klaidomis ir vos 7 efektyvumo balais.

VIDEO: FC Barcelona - CSKA Moscow Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 1

Nors Š.Jasikevičius su kompanija pirmajame Eurolygos mače paguldė bene įspūdingiausią sudėtį turinčią komandą, tačiau išskirtinės pergalės reikšmės treneris iš Lietuvos nejautė.

„Tai mums leidžia ramia galva tęsti pradėtus darbus“, – sakė treneris.

Buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, Barselonoje vėl suvienijęs jėgomis su savo buvusiu treneriu, pergalingame mače buvo rezultatyviausias „Barcelona“ žaidėjas, pelnęs 18 taškų (7/9 dvit., 4/5 baud.), atkovojęs 4 kamuolius, suklydęs 3 kartus, blokavęs metimą bei surinkęs 20 naudingumo balų.

„Brandono demonstruojama energija kartais kažkiek atsisuka prieš jį patį, bet man labiau patinka tokie žaidėjai, nei stokojantys motyvacijos“, – sakė Šaras.

„Turėjome sunkų momentą trečiajame kėlinyje, bet komandinis darbas leido mums nepalūžti“, – sakė pats B.Daviesas.

VIDEO: 7DAYS Magic Moment of the Night: Nick Calathes & Brandon Davies, FC Barcelona

Eurolygoje su „Barcelona“ marškinėliais debiutavo Nickas Calathesas, praėjusią vasarą į Ispaniją persikėlęs iš Atėnų „Panathinaikos“. Atakų organizatorius pelnė 7 taškus, atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Jie vis dar gina čempionų titulą, tad sustabdyti komandą taip, kaip mes padarėme, yra puikus startas. Turime atsispirti nuo šios pergalės ir toliau augti. Mūsų aukštaūgiai atliko puikų darbą, jie sukūrė daug problemų varžovams“, – sakė N.Calathesas.

Kitą ketvirtadienį Šaro vyrukai į Sankt Peterburgą, kur jų lauks Artūro Gudaičio atstovaujamos vietos „Zenit“ testas. Xavi Pascualio auklėtiniai pirmajame ture Stambule netikėtai 73:69 įveikė praėjusio sezono lyderę „Anadolu Efes“.

VIDEO: „Karštom pėdom“: nuostabus R.Jokubaitis, „Žalgirio“ pergalė ir žaidimo paieškos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas