Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 20

Pergalingą „Žalgirio“ planą Vitorijoje pabrėžęs T.Dimša: „Manau, aiškiai matėte“

Atakuoti Markusą Howardą. Toks buvo Kauno „Žalgirio“ (3-1) planas Vitorijoje ir jis puikiai suveikė. Nors „Baskonia“ (1-3) lyderis ir įmetė 26 taškus (6/13 trit.), o Chima Moneke pridėjo 32, tačiau kitus varžovus nuo žaidimo atkirtęs „Žalgiris“ įsirašė dar vieną pergalę – 99:82.
Tomas Dimša
Tomas Dimša ir kiti žalgiriečiai stengėsi kiekvienoje atakoje atakuoti M.Howardą / zalgiris.lt nuotr.

„Džiugu, kad po rungtynių su „Real“ sugrįžome ten, kur buvome. Į savo ritmą, į savo žaidimą. Džiaugiamės pergale“, – teigė žalgirietis, Vitorijoje pelnęs 13 taškų (2/4 trit.) per 17 minučių.

„Gera energija, geras darbas dėl atšokusių kamuolių, – pergalės priežastis vardino gynėjas. – Galima sakyti, kad veikė ir mūsų rizikos. Ch.Moneke primetė daug taškų, bet daug savo metimų išmetė greitose atakose, kas jam nebūdinga, kai komanda dar nebuvo pasijungusi.

VIDEO: Baskonia - Žalgiris | Game Highlights | 2023.10.19

M.Howardas primetė sunkių metimų, bet darbas gynyboje, manau, buvo neblogas. Be jų likusi „Baskonia“ komanda buvo atjungta.“

T.Dimša neslėpė ir pergalingo „Žalgirio“ plano – puolime atakuoti lėtą ir nepersistengiantį gynyboje Markusą Howardą.

„Manau, aiškiai matėte. Kiekvienu pikenrolu bandėme jį atakuoti, ypač antroje rungtynių pusėje laikėmės šio plano“, – tęsė T.Dimša.

„Aišku, gynyboje prieš jį buvo situacijų, kai nesužiūrėdavome, nesusikalbėdavome, jis iš kažkur atbėgdavo, ypač greitose atakose, pataikė, pajautė savo žaidimą ir po to jau tikrai sunku jį sustabdyti. Turbūt vienas sudėtingiausiai ginamų žaidėjų“, – apie 26 taškus pelniusį M.Howardą (6/13 tritaškių) kalbėjo T.Dimša.

VIDEO: T.Dimša apie pergalingą „Žalgirio“ planą: „Manau, aiškiai matėte“

„Žalgiris“ pristabdė ir puikiai sezoną Eurolygoje pradėjusį Tadą Sedekerskį. „Baskonia“ kapitonas iš Lietuvos, iki tol pirmavęs Eurolygoje pagal puolime (4,0) ir iš viso (10,3) atkovotus kamuolius, šįkart jų sugriebė 5 (puolime – 2) ir pelnė 6 taškus per 27 minutes.

„Matėme, kad jis pirmavo Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius. Aišku, džiugu dėl jo, bet kiekvienas tai priėmė asmeniškai ir bandė neleisti jam padaryti to, ką jis daro geriausiai. Iš kitos pusės, visi „Baskonia“ krepšininkai buvo atjungti nuo žaidimo, kai M.Howardas ir Ch.Moneke leido sau tokius metimus“, – pabrėžė T.Dimša.

„Mūsų žaidimas nebuvo tobulas, bangavom, du kartus turėjom didelę persvarą, jie po to vėl grįždavo. Negalime taip žaisti prieš kitas komandas, nes jos to neatleis. Džiugu, kad laimėjome, bet matome, kad galime dar daug ką pataisyti“, – nosies nerietė žalgietis.

Nuostabų mačą sužaidė „Žalgirio“ naujokas Brady Manekas, įmetęs 5 tolimus metimus iš 5, pelnęs 17 taškų ir sugriebęs 14 kamuolių. Tai pirmasis jo dvigubas dublis Eurolygoje.

„Jo niekas negali palikti laisvo. Matote kokiu greičiu ir nesvarbu, kur gynėjo ranka, kur jis pats – arčiau ar toliau tritaškio – meta ir viskas. Labai sunku jį stabdyti, o mes turime jį surasti. Tai nėra paprasta, nes varžovai dabar skiria daugiau dėmesio. Bet bandysime.

Ar esu žaidęs su geresniu metiku? Ko gero... Nors jis dar nėra toks pripažintas, vis tiek – dar tik pirmi metai Eurolygoje. Sunku pasakyti. Reikia, kad jis tęstų tokį pataikymą. Bet jis turbūt vienas geriausių metimų, su kuriais yra tekę žaisti“, – pripažino T.Dimša, pagyręs ir Dovydą Giedraitį, sėkmingai išnaudojusį šansus šią savaitę.

„Užsidėjo didžiulį pliusą. Jis labai sunkiai dirba kiekvienoje treniruotėje. Labai sunku yra išeiti į aikštę 2-3 minutėms ir kažką parodyti. Jis dabar gavo tų minučių ir parodė, kaip gali žaisti. Visi labai dėl jo džiaugiamės. Jam tik reikia dar daugiau drąsos, neabejoti ir kad nekamuotų jokios traumos“, – pažymėjo T.Dimša.

Artimiausiu metu „Žalgirio“ laukia ir palankus tvarkaraštis – dvejos artimiausios rungtynės vyks namuose: su „Valencia“ ir Vilerbano ASVEL.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas