Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 25

Pergalingi faktai: galingas „Žalgirio“ pranašumas ir fenomenalus Paulius Jankūnas

Suagresyvėjęs Paulius Jankūnas demonstruoja fenomenalią formą, o Kauno „Žalgiriui“ pergalę atnešė didžiulis statistikos skirtumas. Pristatome įdomiausius faktus po „Žalgirio“ pergalės prieš Bambergo „Brose“ krepšininkus.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Brose“ 86:72 | „Žalgirio“ arena

Tai buvo didžiausiu skirtumu šį sezoną pasiekta „Žalgirio“ pergalė, o „Brose“ patyrė didžiausią pralaimėjimą. Iki tol vokiečiai buvo pralaimėję daugiausiai 7 taškais.

Kovą dėl atšokusių kamuolių „Žalgiris“ laimėjo net 40-21, o puolime pagal atkovotus kamuolius žalgiriečiai varžovus pranoko net 19-2. Kevinas Pangosas puolime atkovojo tiek kamuolių, kiek visa „Brose“ komanda (2).

Kevinas Pangosas sužaidė rezultatyviausias savo karjeros rungtynes Eurolygoje (19 tšk.) ir antrame ture iš eilės pasiekė geriausią naudingumo balų rezultatą (14).

Vien per du pirmuosius kėlinius kanadietis buvo pataikęs net 5 tritaškius iš 7. 21-ąją minutę jo sąskaitą papildė šeštasis tritaškis, tačiau per likusią 19 minučių atkarpą K.Pangosas iš toli daugiau nebepataikė.

Nesenstantis Paulius Jankūnas vėl buvo „Žalgirio“ vedlys. Kapitonas pelnė 23 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus. Puolėjas pataikė visus 10 baudų metimų. Per dvejas pastarąsias rungtynes jų jis metė net 25, o pataikė net 23. Dvejų pastarųjų jo rungtynių su CSKA ir „Brose“ statistika – vid. 26,5 taško, 8,5 atkovoto kamuolio ir 31 naudingumo balas.

VIDEO: Daugiausiai taškų pelnęs Paulius Jankūnas: „Kai gerai žaidi ir sirgaliai labiau palaiko“

Renaldas Seibutis per 16 minučių prametė visus tris metimus ir surinko -5 naudingumo balus. Tai buvo statistiškai prasčiausios jo rungtynės šį sezoną. Neigiamą naudingumo balų skaičių Renaldas rinko jau 4 rungtynėse iš 9.

Penkis kamuolius puolime sugriebęs Augusto Lima iš viso atkovojo 8-is. Brazilas pakartojo asmeninį Eurolygos rekordą. Beje, šį sezoną Eurolygoje vidurio puolėjas daugiau kamuolių sugriebė puolime (18) nei gynyboje (12).

„Žalgiris“ yra antra daugiausiai kamuolių puolime (vid. 14,33) atkovojanti komanda Eurolygoje, nusileidžianti tik Stambulo „Anadolu Efes“ (15,78). Palyginimui, paskutinę vietą šioje kategorijoje užimantys „Brose“ krepšininkai puolime atkovoja tik 6,33 kamuolio. Bendroje atkovotų kamuolių kategorijoje „Žalgiris“ rikiuojasi trečias.

„Žalgiris“ geriau metė tritaškius (45,8 proc.) nei dvitaškius (42,9 proc.).

Žalgiriečiai Eurolygoje šiuo metu vieninteliai turi 3 pergales ir rikiuojasi 13 vietoje. Trys žemiau esančios komandos turi po dvi pergales, o aukščiau „Žalgirio“ bent penki klubai rikiuojasi su 4 pergalėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas