Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 17

Pergalingo „Žalgirio“ dvitaškio autorius: „Daug treniravausi, kad pataikyčiau“

Keenanas Evansas nepabūgo imtis iniciatyvos ir savo metimu nulėmė Kauno „Žalgirio“ pergalę dramatiškose Eurolygos rungtynėse su Miuncheno „Bayern“. „Pasitaikė galimybė ir aš ją griebiau“, – sakė „Žalgirio“ lyderis.

Keenanas Evansas nenorėjo likti nuošalyje.

Praėjusiose rungtynėse Atėnuose su „Panathinaikos“ amerikietis buvo atitraukęs rankas nuo lyderystės ir užstrigo paskutinėje atakoje.

Tačiau rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas drąsiai ėmėsi spręsti reikalus, kai Kauno krepšininkai buvo atsidūrę pavojingoje situacijoje penktadienį akistatoje su svečiais iš Miuncheno.

„Bayern“ pirmavo 73:72 likus žaisti 28 sek., kai Serge Ibaka įskraidino tritaškį, o paskui po minutės pertraukėlės Kazio Maksvyčio nubraižytas derinys Tomo Dimšos atakai buvo nutrauktas pražanga.

Atakos tęsinyje Edgaras Ulanovas perdavė kamuolį K.Evansui.

Nors po 14,3 taško renkantis „Žalgirio“ rezultatyviausias žaidėjas penktadienį buvo įmetęs tik 9 taškus ir prieš tai prametęs, jis nutarė atakuoti darkart.

K.Evansas prasiveržė pro Serge'ą Ibaką, o likus 2-3 metrams iki krepšio pamatė artėjantį Deviną Bookerį ir pašokęs paleido dvitaškį nuo lentos bei taikliu metimu persvėrė rezultatą – 74:73.

Po to, kai „Bayern“ gynėjas Leandro Bolmaro prametė paskutinį metimą, žalgiriečiai lengviau atsiduso – taip nutrūko keturių pralaimėjimų Eurolygoje serija.

„Nusimetėme naštą nuo savo pečių ir galime šiek tiek atsipūsti. Dabar jau galime atsikratyti minčių apie pralaimėjimus ir galvoti apie pergalę“, – sakė K.Evansas.

Štai jo mintys spaudos konferencijoje Kaune:

Apie paskutinę ataką: „Geram metimui reikia gero momento, o taip pat sekti viena akimi švieslentę, kad liktų truputį laiko, jei pramesčiau.

Aš daug treniravausi, kad pataikyčiau. Pasitaikė galimybė ir aš ją griebiau.“

Apie sunkius momentus: „Bayern“ tikrai gera gynybinė komanda, tad mums pridarė sunkumų. Metėme ir laisvi, bet ne viskas įkrito. Prisidėjo nervai, trys pastarosios savaitės, kai pralaimėjome lygias rungtynes pabaigose.“

Apie iniciatyvą rungtynių pabaigoje: „Lukas (Lekavičius) žaidė geras rungtynes, buvo keli deriniai jam. Ir Tomas (Dimša) – rengėme kelias atakas ir jam. Mes pasitikime visais, o aš visada tikiu mūsų treneriais, jie nusprendžia, kaip žaisime, ir jais tikėsiu ir toliau.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“

Apie nuovargį: „Gal truputį, bet nieko beprotiška. Nesu tikras, ar pavargau aikštėje, bet mano kūnas visai gerai prisitaikė sezono eigoje. Kai kuriose rungtynėse žaidžiu daugiau, kai kuriose – mažiau. Treneris žino, kaip geriau pasirinkti.“

Apie savo skirtingą statistiką Eurolygoje ir LKL: „Turėčiau pagerinti savo statistiką LKL, bet tai tiesiog kitoks krepšinis. Turime skirtingus tikslus, skirtingas rungtynes, LKL labiau galime naudoti visą komandos sudėtį.“

Add live standings to your website!
Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas