Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 23

Perkaitusį bosą pakeitęs italas aiškino, kodėl „Bayern“ nesustabdė K.Evanso

Kaip ir daugelis, Andrea Trinchieri darbą prieš šventes baigė anksčiau laiko. Savo auklėtinių žaidimu, teisėjų sprendimais ir nesuvaldomu Keenano Evanso dominavimu nusivylęs italas dar ketvirtojo kėlinio viduryje per kelias sekundes užsidirbo dvi technines pražangas ir į spaudos konferenciją po rungtynių pasiuntė savo asistentą Adriano Vertemati.

Trečią sezoną prie „Bayern“ vairo stovintis garbanotas italas į Kauną atvyko su stipriai nukraujavusia sudėtimi, o prieš susitikimą išgyrė „Žalgirį“, teigdamas, kad tai – atkrintamųjų komanda.

Bet tai neužliūliavo žalgiriečių stojus į kovą prieš penkių žaidėjų netekusius varžovus.

Andreaso Obsto, Vladimiro Lučičiaus, Nicko Weilerio-Babbo, Ognjeno Jaramazo ir Žano Marko Šiško, kurie kartu sudėjus pelno 42 proc. „Bayern“ taškų Eurolygoje, į Kauną neatsivežęs A.Trinchieri neturėjo daug progų džiaugtis vaizdu aikštėje.

Jam patiko rungtynių pradžia, kai Corey Waldeno vedamas „Bayern“ pirmavo prieš „Žalgirį“, bet jau netrukus italas griebėsi už galvos ir įžengęs į aikštelę mojo ranka savo auklėtiniams, kai jie jau pirmajame kėlinyje prasileido šeštąjį „Žalgirio“ tritaškį.

Antrojo ketvirčio pradžioje Igno Brazdeikio klaidomis naudojęsi bavarai sugebėjo spurtuoti 7:0 ir persverti rezultatą, bet Kazio Maksvyčio minutės pertraukėlė sustabdė Miuncheno vyrukus.

„Išsimetate gerus metimus, bet reikia dar daugiau kamuolio judėjimo“, – per jau savo paimtą minutės pertraukėlę „Bayern“ žaidėjus ragino A.Trinchieri, bet jo komanda klimpo gilioje puolimo duobėje, per daugiau nei aštuonias minutes pelniusi tik 4 taškus ir praleidusi „Žalgirio“ atkarpą 16:4.

Pagrindinė jos priežastis buvo net 21 tašką per pirmuosius du kėlinius pelnęs Keenanas Evansas, kurio nepavyko sustabdyti nei prieš žalgirietį nuo rungtynių pradžios stojusiam 203 cm ūgio Isaacui Bongai, nei bet kuriam kitam bavarų žaidėjui.

Vilties spindulys bavarams buvo sužibęs po ilgosios pertraukos, kai trumpam K.Evansui apynasrį uždėję svečiai priartėjo iki 4 taškų, bet amerikietis ilgai netylėjo.

Vienas po kito jo taiklūs metimai augino „Žalgirio“ persvarą, o antrajame kėlinyje dar plojęs savo auklėtiniams po netaiklių metimų, antroje mačo dalyje A.Trinchieri kaito lyg vanduo virdulyje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Galiausiai, ketvirtojo kėlinio viduryje garas prasiveržė. Per kelis metrus į aikštę pasileidęs italas buvo nubaustas technine pražanga, bet priekaištų lavinos nebaigė ir įspėtas, tad arbitrams neliko nieko kita, kaip tik parodyti A.Trinchieri išėjimo kryptimi – vos per kelias sekundes „Bayern“ treneris užsidirbo dvi technines pražangas, buvo išvarytas iš aikštės ir neišvydo rungtynių, kurias jo auklėtiniai pralaimėjo 67:75, pabaigos.

Nepasirodė 54-erių specialistas ir po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje, į kurią buvo deleguotas kitas italas A.Vertemati.

„Sveikinimai „Žalgiriui“, – pradėjo mažiau žinomas „Bayern“ italas. – Jie žaidė su gera energija nuo pat rungtynių pradžios. Turėjome problemų gindamiesi prieš Evansą ir Ulanovą, bet kovėmės iki pat pabaigos. Nėra lengva čia žaisti, čia vyrauja įspūdinga atmosfera. Bet mes neturėjome daug žaidėjų. Didžiuojamės tuo, kaip žaidėme, kaip jau sakiau, kovojome iki pabaigos.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

A.Trinchieri pašalinus iš aikštės ir „Žalgiriui“ sumetus baudas, kauniečių pranašumas šoktelėjo iki 18 taškų. Bavarai sugebėjo sėkmingiau sužaisti pabaigą ir net sušvelninti skirtumą iki vienženklio skirtumo, bet už pergalės užsikabinti nepajėgė. Nors galėjo, tikino A.Vertemati.

„Mes atsilikome 16-17 taškų, tad žinojome, kad kiekvienas taškas yra svarbus – ne tik dėl šių rungtynių, nes niekada nežinai. Stengėmės kovoti dėl kiekvieno taško puolime ir gynyboje, o pabaigoje, manau, turėjome šansą. Bandėme, bet nepavyko“, – sakė italas.

Pagrindinis „Bayern“ duobkasys šiose rungtynėse buvo K.Evansas, įmetęs net 32 taškus ir surengęs geriausią pasirodymą su „Žalgirio“ marškinėliais per beveik devynerius metus.

Kas neveikė „Bayern“ gynyboje stengiantis sustabdyti „Žalgirio“ vedlį?

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Jis pradėjo rungtynes sunkiu metimu iš statinės padėties, o vėliau rinko taškus pikenroluose. Nebuvome pakankamai agresyvūs prieš jį su kamuoliu, nes bijojome prasižengti žaisdami vos su trimis gynėjais, – aiškino „Bayern“ stratego pareigas perėmęs specialistas. – Manau, kad tai ir buvo problema. Kai toks žaidėjas pradeda rinkti taškus ir tritaškiais, ir iš po krepšio, labai sunku jį sustabdyti. Be to, jis pataikė ir labai sunkių metimų.“

Prieš rungtynes „Žalgirio“ arenoje buvo pagerbtas pernai čia žaidęs Nielsas Giffey – dabar Vokietijos rinktinės puolėjas atstovauja „Bayern“.

Akistata su „Žalgiriu“ jam buvo aštuntas mačas šį sezoną Eurolygoje, o ant pažįstamos arenos parketo vokietis pagerino savo sezono rezultatyvumo rekordą, pelnydamas 10 taškų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Ką A.Trinchieri asistentas gali pasakyti apie šį savo auklėtinį?

„Nielsas yra nuostabus vyrukas, tai pirmiausia. Jis žino, kaip žaisti. Jis labai prisideda prie mūsų žaidimo, tad labai džiaugiamės turėdami jį savo komandoje“, – neišsiplėtė treneris.

„Bayern“ su 5 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų Eurolygoje smuktelėjo į 16-ą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas