Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 10

Pirmą kartą karjeroje prieš „Žalgirį“ žaidęs M.Grigonis: „Jauduliuko buvo“

Kauno „Žalgirio“ sistemoje augęs, o vėliau trejus metus šiai komandai atstovavęs Marius Grigonis pirmą kartą karjeroje žaidė prieš gimtąjį klubą. Nors jaudulį jautusiam krepšininkui suspindėti nepavyko, bet po ilgosios pertraukos Nemuno saloje dominavusi Maskvos CSKA triumfavo užtikrintai – 73:51.

Svečiai iš Rusijos kiek netikėtai klimpo pirmoje mačo pusėje. Vieną geriausių puolimų Eurolygoje demonstruojanti Maskvos komanda iki ilgosios pertraukos surinko tik 30 taškų, žalgiriečiams leidusi pelnyti 28, tačiau reikalai iš esmės pasikeitė trečiajame ketvirtyje.

Ant parketo buvęs „Žalgirio“ sirgalių dievukas M.Grigonis sugrįžo 28-ąją susitikimo minutę, CSKA ekipai turint jau solidų 14 taškų pranašumą, kuris netrukus šoktelėjo iki 39:57.

CSKA išgliaudė Žalgirio puolimą ir leido pelnyti vos 51 tašką. Tai blogiausias žaliai-baltų rezultatas šį sezoną, aplenkęs ir tragišką mačą Stambule prieš „Anadolu Efes“ (60:94).

„Džiugu, kad laimėjome. Gynyba buvo gera. Nemanau, kad rungtynės buvo įdomios žiūrovams. Buvo tokia pelkė. Bet visumoje, esame gerame kelyje“, – po pergalės spaudos konferencijoje kalbėjo M.Grigonis.

27-erių kaunietis tapo vieninteliu svečių komandos žaidėju, kurį pristatymo metu 12345 susirinkę sirgaliai pasitiko ovacijomis, nors pasitaikė ir pavienių švilpimų.

„Galvojau, kad pasitikimas bus panašus, koks ir buvo. Atrodė, kad mane teigiamai pasitiko sirgaliai. Smagu buvo gauti portretuką. Viskas smagu. Nesitikėjau, kad sirgaliai nušvilps, nežinau, ar to būčiau vertas. Galvoju, kad šiandien sirgaliai nebuvo tokie užsivedę. Esame žaidę daugiau rungtynių, kur jie būdavo labiau įsitraukę. Gal taip buvo, nes rungtynių ritmas buvo lėtas? Kartais pakildavo triukšmas, bet visumoje, tai nelabai mus erzino, – apie sirgalių pasitikimą kalbėjo CSKA lietuvis. – Bet smagu buvo arenoje pamatyti visus pažįstamus veidus. Su visais per laiką „Žalgiryje“ susibendravau – nuo apsaugos darbuotojų iki valytojos. Pasisveikinimo, apsikeitėme žodžiais. Smagu buvo visus pamatyti.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas

Rusijos superklubo nariu praėjusią vasarą tapęs lietuvis Rusijoje turi susitaikyti su nauju vaidmeniu – 13,4 taško vidurkį, turėtą Lietuvos čempionų gretose pernai, pakeitė perpus mažesnis rodiklis – vos 6,7 taško per susitikimą.

Įtakos sezono pradžiai turėjo nugaros trauma, patirta pirmajame sezono susitikime Milane, kuri Lietuvos rinktinės gynėją iš rikiuotės išėmė aštuoniems turams.

„Viskas ganėtinai gerai. Reikia dar daug dirbti, kad būtų 100 proc. Bet negaliu skųstis. Manęs jau klausinėjo apie nugarą, gana. Jei žaidžiu, tai viskas gerai“, – teigė krepšininkas.

Nuo suolo visą šį sezoną Dimitrio Itoudžio keliamas gynėjas šios tradicijos nelaužė ir Nemuno saloje prieš savo buvusį klubą, į aikštelę pirmą kartą žengęs 6-ąją susitikimo minutę.

„Jaudulio buvo. Kažkas pasąmonėje gal ir blokavo. Patirtis smagi, smagu sugrįžti. Daug žmonių arenoje, tai tik teigiamos emocijos“, – sakė buvęs „Žalgirio“ vedlys.

VIDEO: Į Kauną grįžusį M.Grigonį pasitiko rekordinė minia „Žalgirio“ arenoje

Ir atakuojančio gynėjo, ir įžaidėjo pozicijose rungtyniavęs Marius Grigonis iki ilgosios pertraukos prametė visus 4 tolimus metimus, tačiau realizavęs 4 baudų metimus iš 5.

Per 15 minučių gynėjas pasižymėjo iš viso 6 taškais (0/4 trit., 6/7 baud.) ir 3 naudingumo balais.

„Atvažiavę į CSKA niekas nenori būtinai mesti po 20 taškų, o jei nemes, bus blogai ir kels šurmulį. Iš CSKA klubo Europoje nėra kur aukščiau eiti. Visi komandoje turi tai suprasti ir aukotis dėl bendro tikslo. Vieną vakarą vienam seksis, kitą – kitam. Mes pasidaliname vaidmenimis. Smagu, kai visi sveiki žaidėjai dabar yra ant suoliuko“, – sakė M.Grigonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas