Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 29

Pirmą niuksą gavęs Šaras: „Pavėlavome į vakarėlį“

„Barcelona“ tapo paskutiniąja Eurolygos komanda, patyrusia pralaimėjimą 2021-2022 m. sezone, kai Tel Avive 68:85 nusileido „Maccabi“ krepšininkams. Katalonų treneris Šarūnas Jasikevičius po mačo teigė, kad jo auklėtiniai pralaimėjo dar prieš rungtynių pradžią.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Rekordinės minios šio sezono Eurolygoje (10 445 sirgalių) užvesti šeimininkai nurūko jau pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 31:18, o antrajame turėjo ir 21 taško pranašumą.

„Sveikinimai „Maccabi“ ir Ioanniui [Sfairopoului]. Jie buvo aiškiai geresni. Žinote, kaip man patinka ši vieta ir kaip aš ją suprantu. Tai buvo įprastas pralaimėjimo būdas Tel Avive, – po rungtynių kalbėjo Šaras. – Jei pirmajame kėlinyje praleidi nuo „Maccabi“ 31 tašką, bet net nepasieki bonuso situacijos, visa arena šokinėja, o žaidėjai yra laimingi ir pilni pasitikėjimo savimi, be to, padarai 18 klaidų ir atlieki tik 13 rezultatyvių perdavimų, laimėti neįmanoma. Darėme absoliučiai vaikiškas klaidas.“

Labiausiai Š.Jasikevičiui būtent ir užkliuvo pirmasis kėlinys, per kurį „Maccabi“ žaidėjai pataikė 13 metimų iš 18 ir skraidė po aikštelę dėliodami kamuolį į krepšį bei šaudydami tritaškių.

„Visada po rungtynių, ypač po pralaimėtų, sakau, kad didžioji dalis dalykų yra trenerio atsakomybė. Bandėme paruošti vyrukus sakydami, kad pirmajame kėlinyje geriau turime prasižengti nei leisti „Maccabi“ įgauti pasitikėjimo. Bet pirmajame kėlinyje vos pasiekėme bonusą ir praleidome 31 tašką. Tuomet 25 taškus praleidome ir antrajame kėlinyje“, – esminius rungtynių momentus prisiminė Š.Jasikevičius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas

Jo vadovaujama „Barca“ antradienį vos išnešė sveiką kailį Stambule, kur tik po paskutinės sekundės Nikolos Mirotičiaus metimo 76:74 įveikė „Fenerbahče“. Šaro teigimu, po pergalės nepersigrupavę jo auklėtiniai rungtynes Tel Avive pralaimėjo dar prieš jų pradžią.

„Akivaizdu, kad į vakarėlį pavėlavome kelioms valandomis, nors galiausiai atvykome. 29 praleisti taškai antroje pusėje rodo mūsų gynybos lygį. 32 įmesti taškai – galėtų būti geriau, bet tokia jau buvo diena. Kaip sakiau vyrukams, pralaimėjome rungtynes kažkur tarp Stambulo ir Tel Avivo, per 48 valandas iki rungtynių. Tokie pralaimėjimai, kai pralaimi ne dėl to, kad kita komanda žaidžia nuostabų krepšinį, o dėl to, kad nesupranti, kas tavęs laukia ir į tai nesureaguoji, yra labai skausmingi“, – kalbėjo Šaras.

Nepaisant nesėkmės, „Barca“ išlieka Eurolygos viršūnėje, tik dabar ją jau dalinasi su Milano „Olimpia“ – abi komandos turi po šešias pergales ir po vieną pralaimėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas